İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Samsumspor Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Samsumspor Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Samsumspor Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'in 20. haftasında kendi evinde oynadığı maçta Samsunspor'a 3-1 mağlup oldu.

11.01.2014 18:19

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'in 20. haftasında kendi evinde oynadığı maçta Samsunspor'a 3-1 mağlup oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, iki takım açısında da zorlu bir müsabaka olduğunu belirterek, "Samsunspor'un ilk yarıdaki Mersin maçı kırılmasaydı, takım olarak çok daha farklı bir noktada olabilirlerdi. Bugün de iyi mücadele ettiler. Çok motive olmuşlar. Zeminin kötü olması bizim açımızdan kötü olsa da Samsunspor bundan karlı çıktı. Savaşarak oynadılar. Bizden daha diri ve ayakta kaldılar. Tebrik ediyorum" dedi.

"FAZLA PANİK YAPTIK"

Arslan, şampiyonluğa oynayan takımların daha olgun bir oyun ortaya koyması gerektiğine değinerek, "Oyun kontrolü olmasa da bilinç anlamında daha kontrollü oynamanız gerekiyor. Fazla panik yaptık. Bir şeyi istemek iyidir ama onun bir dozu vardır. Onun biraz ötesi paniktir ve panikte iyi bir şey değildir. Biz fazladan panik yaptık. Samsunspor'u tekrar tebrik ediyorum" diye konuştu.

"DERS ALMAMIZ GEREKEN BOL MİKTARDA MALZEME VAR"

Maç içerisindeki hakem kararların tartışılabileceğini ifade eden Cihat Arslan, "Kutluhan hocayla bu bizim ikinci travmamız ve yine tartışacağız ama tabi ki bu yarış daha yeni başlıyor. İlk yarı yeterli puanımızı almıştık. İkinci yarıda alıp şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ancak bugün ki maçta hem teknik direktör hem de oyuncular olarak bizim de ders almamız gereken bol miktarda malzeme var" şeklinde konuştu.

TAŞDELEN: "HEDEF TAKIMLAR GERİYE ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu tecrübeli futbolcu Orhan Taşdelen ise, oyun içerisindeki mücadelelerinden dolayı arkadaşlarını tebrik ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Her ne kadar dışarıdan zemin güzel gözükse de içerisi çok iyi değildi. Zemin biraz bizi zorladı. Ancak bizi daha çok etkileyen hakem hataları oldu. Verilmesi gereken kararları vermeyince sonuç bu duruma geldi. Hakemlerin biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çünkü hedef takımlar biraz geriye çekilmek isteniyor. O yüzden biraz daha dikkatli olurlarsa iyi olur."

AKSU: "ŞAMPİYONLUKLAR KOLAY KOLAY GELMİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Veysel Aksu de şampiyonluk yolunda böyle bir yara aldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, "Samsunspor'un neler yapabileceğini biliyorduk. Kapanıp kontra atakla gelmek isteyeceklerdi ve öyle de oldu. Teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu olduğumuz için istediğimiz oyunu sergileyemedik. Zemin bizi biraz zorladı. Takımda ikinci yarı bir panik havası oluştu. Şampiyonluk yolunda bizim gibi tecrübeli bir takımın bunu yapmaması lazım. Ama şampiyonluk yolunda böyle şeyler olacak. Şampiyonluklar kolay kolay gelmiyor. Bu mağlubiyeti hemen unutup önümüzdeki hafta ki Buca maçını kazanıp yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz" dedi.

SAMSUNSPOR CEPHESİ

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, liderle oynayıp güzel bir galibiyet almanın kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, "Zor bir maç olacaktı bizim kolay olmayacaktı ancak hiçbir zaman kazanılmayacak bir değildi. Maç öncesi oyuncularımız bunu paylaşmıştık. Her maç zordur. Takım halinde kazanmanın gerekleri olan; arzuyu, isteği, doğru koşuyu, doğru mücadeleyi sahaya yansıtmak çok önemliydi. Bunu bugün daha fazlasıyla yaptık. Haklı ve net bir galibiyet aldık. Böyle zor bir maçta galip geldikleri için oyuncularımı kutluyorum. Bu ligde herkes herkesi yenebilir. Aramızdaki puan farkı 8'e düştü. İkinci devrenin ilk maçı ve çok şeyler değişebilir. İçerideki ve dışarıdaki maçlarda kazanmanın gereklerini sahaya yansıtmak gerekir" şeklinde konuştu.

SOLAKEL: "KAZANACAĞIMIZA HEPİMİZ İNANDIK"

Samsunsporlu tecrübeli futbolcu Ahmet Burak Solakel, zor bir maç olacağının bilinci ile İstanbul'a geldiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Puan olarak kritik bir noktadayız. Bu maçtan puan alamamamız bizi ilk 6'nın aşağısına itecekti ve diğer takımların galip gelmesi durumunda puan farkı açılacaktı. Çok iyi konsantre olduk. İyi de bir kamp dönemi geçirdik. Bu maçı kazanacağımıza hepimiz inandık. ve net pozisyonlara girerek maçı kazandık."

Samsunsporlu genç futbolcu Taha Yalçıner ise, yarın kendisinin doğum olduğunu için en güzel hediyeyi aldığını belirterek, "Gayet iyi bir mücadele ve gayet iyi bir oyun ortaya koyarak buradan net bir skorla ayrıldık. Ben bütün arkadaşlarıma, hocalarıma ve buraya gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Samsumspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement