İspanya Elemelere Galibiyetle Başlamak İstiyor - Son Dakika
Spor

İspanya Elemelere Galibiyetle Başlamak İstiyor

İspanya Elemelere Galibiyetle Başlamak İstiyor

Dünya Kupası'nda büyük bir şok yaşayan İspanya, Makedonya karşısında galibiyet arıyor.

07.09.2014 23:31

İspanya Milli Takımı, yenilenen kadrosuyla 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki ilk maçında Makedonya'yı konuk ediyor.

2014 Dünya Kupası, İspanya için şatafatlı yılların adeta sonu olmuştu. Matadorlar Hollanda ve Şili'ye aldığı yenilgilerle Brezilya'daki dev turnuvaya henüz grup aşamalarında veda ederek büyük bir şok yaşamıştı.

Xavi, Xabi Alonso, David Villa ve Carles Puyol'un milli takım kariyerlerine son vermesinin ardından İspanya'nın kemik kadrosu ciddi bir değişime gitti.

Teknik Direktör Vicente Del Bosque, İspanya'nın altın çağının bir başka önemli ismi Fernando Torres'i de dahil etmemesine, Gerard Pique ve Andres Iniesta'nın da sakatlıkları eklendi.

Perşembe günü Fransa ile oynanan hazırlık maçında Dani Carvajal, Mikel San Jose, Raul Garcia ve Paco Alcacer ilk kez milli formayı giymişlerdi.

İspanya Milli Takımı'na son günlerde bir kötü haber de Diego Costa'dan geldi. Yıldız futbolcu sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılırken, onun yerine Barcelona'nın yükselen yıldızı Munir El Haddadi kadroya dahil edildi.

Basın toplantısında "Xavi, Xabi Alonso ve Villa bu takıma ilham veren isimlerdi. Bu takım ruhunu yaşatmaya devam etmek istiyorum. Umarım yeni jenerasyon başarılı olur." demişti.

2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası'nda ciddi hayâl kırıklıkları yaşayan Makedonya'da takımın en büyük umudu ise Galatasaray'ın yeni transferi Goran Pandev.

Son dönemlerde özellikle gol yollarında sıkıntılar yaşayan Makedonya'nın İspanya karşısında yine defansif bir görüntüyle sahada olması bekleniyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor İspanya Elemelere Galibiyetle Başlamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement