İranlı Çift, Sivas'ta Sayokan Öğreniyor - Son Dakika
Spor

İranlı Çift, Sivas'ta Sayokan Öğreniyor

İranlı Çift, Sivas\'ta Sayokan Öğreniyor

İran'da spor salonu işleten Sadeh ile dövüş sanatlarına ilgi duyan eşi Vahadi, Sivas'ta antrenör Kozanoğlu'dan sayokan dersleri alıyor Sadeh: "Bu sporu ülkemde yaygınlaştırmak istiyorum" Vahadi: "İran'da 25 kadın sporcum var. Döndüğümde onlara da sayokan öğreteceğim"

20.02.2014 11:45

SEYİT AHMET EKSİK - TAHİR TURAN EROĞLU - İran'da spor salonu işleten Muhammed Sadeh ile dövüş sanatlarına ilgi duyan eşi Sara Vahadi, Sivas'ta antrenör Halil Kozanoğlu'dan sayokan dersleri alıyor.

Tuzlugöl Mahallesi Semt Evi'ndeki salonda 4 Eylül Belediyespor Kulübü antrenörü Kozanoğlu'ndan kurs gören Muhammed Sadeh (30) ve Sara Vahadi (22), kökleri Orta Asya'ya dayanan ve "savaşçının yolu ve kanı" kelimelerinin ilk hecelerinden oluşan Türk savaş sanatı sayokanın inceliklerini öğreniyor.

Ülkesinde yıllardır kick boks ve judoyla uğraşan Sadeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salonunda 35 sporcuya eğitim verdiğini söyledi. Sayokanın inceliklerini öğrenebilmek için Sivas'a geldiklerini dile getiren Sadeh, yaklaşık 3 haftadır eğitim gördüklerini belirterek, "Ülkemde bu sporu yaygınlaştırmak istiyorum" dedi.

Sara Vahadi ise daha önce karateyle ilgilendiğini anlatarak, "Sayokanı çok seviyorum. İran'da 25 kadın sporcum var. Döndüğümde onlara da sayokan öğreteceğim" diye konuştu.

Antrenör Halil Kozanoğlu da sayokanın 1999 yılında sistemleştirilip, 2005 yılında federasyonu kurulan Türk savaş sporu olduğunu ifade ederek, 16 ülkede yapıldığını söyledi.

Zaman zaman başka ülkelerden sporcuların sayokan öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Kozanoğlu, "Daha önce, tekvando ve hapkido sporlarını yapmıştım ve bu sporların anavatanı Kore olduğu için Kore'ye seminerlere gitmiştim. Sayokanda seminer alan değil veren konumuna geldik" diye konuştu.

Sayokan eğitimleri kapsamında yaz kampları düzenlediklerini kaydeden Kozanoğlu, şunları söyledi:

"Bu yaz kamplarımıza 16 ülkeden katılım olacak. İran'dan iki sporcumuz var. İran'da sayokan okulları var ancak daha iyi eğitim verebilmek için gelip burada ders alıyorlar."

İranlı çiftin, bir hafta sonra ülkelerine döneceği belirtildi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İranlı Çift, Sivas'ta Sayokan Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement