İlginç Tudor Yorumu - Son Dakika
Spor

İlginç Tudor Yorumu

İlginç Tudor Yorumu

Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, teknik direktör Igor Tudor'un aldığı cezayla ilgili olarak, "Dinamik olması güzel, ancak dinamit gibi olmamalı" dedi.

09.03.2017 22:45

Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, teknik direktör Igor Tudor'un aldığı cezayla ilgili olarak, "Dinamik olması güzel, ancak dinamit gibi olmamalı" dedi.



Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Helvacı, "Tudor dinamit olmasın dinamik olsun. Umarım ligdeki kötü olaylardan Galatasaray bir an önce kurtulur. Antalyaspor maçında o kadar sert bir tutum sergilemeyi gerektirecek bir şey yoktu. Ceza almamak konusunda dikkatli ve soğukkanlı davranmalı. Takımın ve kendisinin başarısı için kontrollü olmalı" dedi.



Kulübün yıllık zararıyla ilgili yönetim kurulu başkanı ve yöneticilerin kişisel kefâletle bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklama üzerine Prof.Dr. Mehmet Helvacı, "Dünkü beyanatım şu anki yönetimle ilgili değil. Dursun Özbek zaten çıktı, konuştu. Ben başkan adayı olduğumda bir taahhüt imzalayıp divan başkanına vermiştim, her başkan bunu yapmalı. Galatasaray maddi açıdan bu zararları yaşamamalı" ifadelerini kullandı.



65 MİLYON TL'Yİ AŞARSA İŞLER DEĞİŞİR"



Eski ikinci başkan Helvacı, "Galatasaray'ı sadece borçlanıyorsanız harcanan ücretleri taahhüt etmeniz lazım. Galatasaray'ı borçlandırmak bir çıkar yol değil. Yeni yapılacak tesislerde paylaşım oranının yüzde yirmeye yüzde seksen olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede yapılacak işi değerli hale getirmek lazım. Galatasaray'da bugünkü borcun ödenmesi, borcu yok etmiyor kulübün borçlandırılmaması lazım. İşin sonunda kulübün kapısına kilit vurmak da söz konusu olabilir. Kaynakları tükettiğinizde bu külüp nasıl ayakta tutulacak. Öngörülebilir sürede kulübün kapısına kilit vurulması elbette olasılıklardan bir tanesi. Ben Galatasaraylıyım ve kulübümün bu duruma düşmesini istemem. Ama tehlikelerin farkında olmalıyız. Galatasaray gibi bir kulübü yönetiyorsanız her sene dengeyi sağlamanız lazım. Ben finansal fair play çerçevesinde Galatasaray'ın ceza alacağını düşünmüyorum. 65 milyon TL'ye aşarsa işler değişir. Fakat bir suçtan dolayı bir kişi bir kez cezalandırılır, buna tüzel kişilerde girer" şeklinde konuştu.



"İBRA EDİLMEME OLASILIĞI VAR"



Prof.Dr. Mehmet Helvacı, "Her mali kurulda her yönetimin ibra edilmeme olasılığı vardır. Eğer böyle bir şey olursa 1 ay içinde yönetim değiştirme konusunu gündeme getirilir. Kimsenin buna söz söyleme yetkisi yoktur. Bunu saygıyla karşılamak lazım" açıklamasında bulundu. Ajansspor

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor İlginç Tudor Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement