İkinci Yarının Açılış Maçında Konya'nın Konuğu Bursa - Son Dakika
Spor

İkinci Yarının Açılış Maçında Konya'nın Konuğu Bursa

İkinci Yarının Açılış Maçında Konya\'nın Konuğu Bursa

İkinci devrenin ilk maçında Konyaspor, sahasında Bursaspor'u konuk ediyor.

22.01.2015 20:32

Spor Toto Süper Lig'de ikinci devre cuma günü oynanacak maçlarla start alacak. Günün ilk maçında Şenol Güneş'in Bursaspor'u Torku Konyaspor'a konuk olurken; diğer mücadelede ise Trabzonspor, Sivasspor'u ağırlayacak.

İstikrarsız bir sezon yaşayan Bursaspor, ilk yarının son haftalarında yakaladığı çıkışla devreyi beşinci sırada tamamlamayı bildi. Yeşil beyazlılar, özellikle farklı Kasımpaşa galibiyetinin ardından 3-3'lük Trabzonspor beraberliğini Gaziantepspor ve Akhisar galibiyetleri ile taçlandırarak formlarının zirvesine ulaştı. Bu periyotta bol gollü maçlara imza atan Bursa, hem izleyenlere keyifli futbol hem de puan açısından iyi bir ivme yakaladı. İlk 16 hafta sonunda 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle dördüncü sıradaki Başakşehir'in bir puan ardından Avrupa kupaları ümitlerini sürdürdü.

Şenol Güneş yönetiminde güzel bir kamp dönemi geçiren Bursaspor, iki hazırlık maçı yaparken, Rumen temsilcisi Dinamo Bükreş'i 3-1 ve Çin Süper Lig ekibi Guzihou Renhe takımını ise 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Konuk ekipte kart cezaları bulunan Ertuğrul Ersoy ve Josue'nin yanı sıra ülkesiyle milli takım kampında bulunan Aziz Behich bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Serdar Aziz'in durumu ise maç saatinde belli olacak.

Torku Konyaspor, Bursaspor ile bugüne kadar Süper Lig'de oynadığı 22 maçta 6 galibiyet, 10 yenilgi ve 6 beraberlik aldı. Ancak geçen sene her iki takım da deplasmandan galibiyetle dönmeyi başardılar.

Mesut Bakkal yönetiminde umduğunu bulamayarak yollarını ayıran Konyaspor, takımın başına Aykut Kocaman'ı getirerek büyük bir sürprize imza attı. Yeni teknik direktör moraliyle ilk 5 haftada 3 galibiyet elde eden ev sahibi ekip, son haftalarda ise büyük bir düşüş yaşayarak 12. sıraya kadar geriledi. Üst üste alınan mağlubiyetler ve son olarak Çaykur Rizespor deplasmanında alınan beraberlikle suların ısındığı Konya'da devre arası ilaç gibi geldi. Küme düşme hattının sadece üç puan üzerinde yer alan Kocaman'ın ekibi, 22. haftadaki Fenerbahçe maçına kadar maksimum puanı toplamayı hedefliyor.

Konyaspor'da kart cezası bulunan Ali Turan bu maçta oynayamayacak.MUHTEMEL KADROLARTorku Konyaspor'un muhtemel ilk 11'i: Belec, Fuchs, Kokalovic, Selim, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Uğur, Ömer Ali, Djalma, Hasan KabzeBursaspor'un muhtemel ilk 11'i: Harun, Şener, Civelli, Emre, Serdar Aziz(şüpheli), Volkan, Bekir, Ozan Tufan, Bakambu, Şamil, Fernandao

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor İkinci Yarının Açılış Maçında Konya'nın Konuğu Bursa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement