Hollanda Krizden Döndü | İşte Aday Kadro - Son Dakika
Spor

Hollanda Krizden Döndü | İşte Aday Kadro

Hollanda Krizden Döndü | İşte Aday Kadro

Hollanda futbolu uçurumun kenarından döndü.

07.11.2014 15:22

EURO 2016 elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda'da büyük bir kriz yaşandığı ortaya çıktı. Elemelere iyi bir başlangıç yapamayan, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'ya yenilen sadece zayıf Kazakistan'ı mağlup edebilen Portakallar'da teknik direktör Guus Hiddink ile Hollanda Futbol Direktörü Bert van Oostveen'in tartıştıkları belirlendi.

Kötü gidişatı durdurmak üzere teknik ekip ve idarecilerle birlikte yeni bir eylem planı düzenlendi ve bu Hollanda Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden de duyuruldu. Ancak bu açıklamaya karşın Hiddink bunun altında imzasının olmadığını ifade ederek, "Açıklamayı ben de okudum ama ben bu terminolojiyi tanımıyorum" dedi. Resmi olarak duyurulan yeni anlaşmayı, milli takımın başındaki ismin yalanlaması 'skandal' olarak nitelendirildi.

Bunun üzerine Bert van Oostveen acilen basınla buluşarak durumu toparlamaya çalıştı. Federasyon direktörü, "Kötü geçen ilk maçların ardından teknik ekip bunların nedenlerini masaya yatırdı. Bizim yaptığımız çağrı ikicil önemdedir. Asıl önemli olan bunun daha iyi bir performansa yol açması ve kazanç getirmesidir" ifadelerini kullandı. Hiddink'in bunun üzerine daha yumuşak bir açıklama yaparak, "Durumu yoluna koymak için gerekli adımları takip edeceğiz" ifadelerini kullandığı iletildi.

Sneijder çağrıldı

Öte yandan Galatasaraylı Wesley Sneijder Guus Hiddink tarafından milli takıma çağrıldı. Hollanda kadrosuna son şeklini veren Hiddink yıldız futbolcuyu Meksika ve Letonya maçlarının kadrosuna dahil etti. Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise milli takımı bıraktığını geçen ay açıklamıştı.

KALECİLER: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

SAVUNMA: Bruno Martins Indi (FC Porto), Ricardo van Rhijn (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jethro Willems (PSV).

ORTA SAHA: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)

FORVET: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (Spartak Moscow), Arjen Robben (Bayern Munich).

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hollanda Krizden Döndü | İşte Aday Kadro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement