Hollanda Avustralya'yı da Geçti: 2-3 - Son Dakika
Spor

Hollanda Avustralya'yı da Geçti: 2-3

Hollanda Avustralya\'yı da Geçti: 2-3

Dünya Kupası'nın B Grubu'nda Avustralya'yla karşılaşan Hollanda, sahadan 2-3'lük galibiyetle ayrıldı.

18.06.2014 21:02

Dünya Kupası #39;nın B Grubu #39;nda Est aacute;dio Beira- Rio #39;da karşılaşan Avustralya- Hollanda mücadelesinde, Hollanda bir kere öne geçip bir kere de geriye düştüğü maçta 2-3 kazanarak gruptaki puanını 6 #39;ya çıkarmış oldu. Gruptaki ilk maçta da İspanya #39;yı 5-1 #39;le geçen #39;Portakallar #39; Dünya Kupası #39;na adeta göz dikti.

HOLLANDA İLK YARIDA BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında kaşılıklı top kayıpları oldu ve yapılan faullerden dolayı oyun sık sık durdu. Ancak 20. dakikada gelişen Hollanda atağında savunmanın arkasına sarkan Arjen Robben, sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu sağ köşeye doğru gönderdi ve ülkesini öne geçiren golü attı.

HOLLANDA #39;NIN SEVİNCİ ÇOK UZUN SÜRMEDİ

Fakat bu golün sevinci çok uzun sürmedi. Tam bir dakika sonra gelişen Avustralya atağında Tim Cahill, top havadayken sol ayağıyla yaptığı müthiş vuruşla skora beraberliği getirdi.

Gelen iki karşılıklı golle beraber maçta tempo arttı ve iki takım da hızlı paslarla çıkmayı denedi. Avustralya #39;da sağ kanatta Matias Lequi, sol kanatta da Mark Bresciano yaptıkları dribblinglerle Hollanda savunmasını zorladı. İlk yarı genelinde daha istekli olan tarafın Avustralya olması da dikkatlerden kaçmadı. İlk yarının sonlarında Avustralya #39;nın yıldızı Tim Cahill, Martins Indi #39;yle girdiği ikili mücadelede Hollandalı futbolcunun sakatlanmasına neden olarak sarı kart gördü. Bu sarı kartla beraber Tim Cahill, İspanya maçında cezalı duruma düştü.

AVUSTRALYA İKİNCİ YARIYA ŞOK GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın 52. dakikasında sol kanattan gelişen Avustralya atağında elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Jedinak topu sol köşeden ağlara gönderdi. Bu golle Avustralya karşılaşmada ilk defa öne geçerken, Hollanda da şok yaşıyordu.

HOLLANDA TEKRAR MAÇA ORTAK OLDU

Karşılaşmanın ilk yarısının sonunda sakatlanarak oyundan çıkan Martins Indi yerine oyuna giren Memphis Depay skora etki etti. Topu ceza sahasına kadar taşıyan Depay, savunmanın arkasına sarkan Van Persie #39;yi gördü. Van Persie yakın mesafeden çok sert bir şut çıkartarak topu üst ağlara gönderdi. Bu golle beraber Hollanda maça ağırlığını koydu.

SÜPER YEDEK MEMPHIS DEPAY ÜLKESİNİ YENİDEN ÖNE GEÇİRDİ

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal #39;in, sakatlanan savunma oyuncusu Martins Indi yerine oyuna aldığı forvet oyuncusu Depay, Van Persie #39;ye yaptığı asistle yetinmeyip 68. dakikada uzak mesafeden attığı golle Hollanda #39;ya 3-2 #39;lik üstünlüğü getirdi.

Maçın geri kalan dakikalarında Hollanda atakları çok sık gelişmese de, Avustralya #39;nın etkili olmasına da müsade etmediler.

Bu maçta aynı zamanda bir teknik adamın oyunun gidişatına nasıl etki ettiğini görmek mümkündü. Louis Van Gaal #39;in, sakatlanan Indi yerine bir forvet oyuncusunu sahaya sürerek ondan maksimum verim alması, Hollanda #39;ya galibiyeti getiren temel faktörlerden biri oldu.

Hollanda bu galibiyetle beraber B Grubu #39;ndaki puanını 6 #39;ya çıkarttı. Hollanda grupta oynayacağı bir sonraki maçta Şili #39;yle karşılaşacak.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Hollanda Avustralya'yı da Geçti: 2-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement