Hoeness'in Gözyaşları - Son Dakika
Spor

Hoeness'in Gözyaşları

Hoeness\'in Gözyaşları

Bayern Münih’in dün akşam yapılan yıllık olağan Genel Kurulu’na Başkan Uli Hoeness’in gözyaşları damga vurdu. 61 yaşındaki futbol adamı, hakkındaki vergi kaçakçılığı davasına karşın kongrenin yapıldığı Audi-Dome’a gelen 3573 üyenin yoğun desteği ile karşılaşınca göz yaşlarına hakim olamadı.

14.11.2013 12:01

Bayern Münih Futbol Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, yaptığı konuşmada "Uli çok zor bir dönem geçiriyor. Onu tam 40 yıldır tanıyorum. O Bayern'in ruhani lideri. Onun çabaları ve yaptıkları olmasa Bayern Münih bugün şimdiki Bayern ve temsil ettikleri olmazdı" dedi. Bu sözlerin ardından Hoeness'in göz yaşlarına boğulduğu ve cebinden mendilini çıkartarak göz yaşlarını sildiği gözlendi. Salonda bulunan üyeler ise aniden ayağa kalkarak Başkan'ı alkışlamaya ve lehinde tezahürat yapmaya başladılar.

Bayern Genel Kurulu'nda duygusal anlar...

Rummenigge'nin ardından  söz alan Başkan Uli Hoeness, Rummenigge'ye teşekkür ederek çok etkilendiğini ve bunun sadece onun konuşmasından değil üyelerin inanılmaz desteğinden olduğunu belirtirken "bizim benim üyelerim" ifadesini kullandı.

Hoeness daha sonra üyelere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Yurt dışına yüz milyonlarca Euro kaçırmadım. Almanya'dan İsviçre'ye vergilendirilmemiş bir tek Euro götürmedim. Uzun yılardan beri ülkemize milyonlarca kişisel vergi ödedim. Reklamlardan ve organizasyonlardan elde ettiğim 5 milyon Euro üzerinde parayı sosyal oluşumlara bağışladım. Bayern'in 60'ıncı yaş günüm için organize ettiği karşılaşmada bana hediye ettiği yüksek geliri yine sosyal angajmanlara bağışladım. Ancak bunları söyleyerek kendimi aklamaya çalışmıyorum. Hatamın arkasındayım ve bununla yüzleşiyorum. Avukatlarım ve ben, kendimi ihbar etmiş olmamın lehime olduğunu ve bu nedenle hapis cezasına gerek bırakmayacağını düşünüyoruz. Bavyera Eyaleti adaletine hakkaniyetli bir duruşma konusunda güvenim tam. Ailem ve ben kolay bir zaman geçirmiyoruz. Bu olayın ortaya çıkmasından bu yana bana destek veren Bayern Münih'e, sizlere benim yaptıklarınız için teşekkür borçluyum. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Danışma Kurulu, üyeler ve taraftarlara da çok teşekkür ediyorum. Bu nedenle çok gururluyum ve bunu asla unutmayacağım. İstifayı hiç düşünmedim. Çünkü bu beklenti yalnızca dışarıdan seslendirildi ama Bayern Münih'in içinden bu kesinlikle olmadı."

Hoeness'in göz yaşları

Mahkeme sonrası Olağanüstü Genel Kurul'da güven oylaması yapacağını ve ifade eden Hoeness, "Sizlere benim hala Bayern Münih Başkanı olarak hala doğru başkan olup olmadığımı belirleme hakkını vermek istiyorum" şeklinde konuşurken "bu kulübe son nefesime kadar hizmet edeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

Bilançoda yine müthiş rakamlar

Bayern'in dünkü kongresinde kulüp bilançosu da açıklandı ve yine rekor rakamlar ortaya çıktı. 2012/13 bilançosunda öz kaynakları 286,8 milyon Euro'ya çıkan kulüpte gelirler 432,8 milyon Euro'ya ulaşırken, 7 yıl önce elde edilen gelir ikiye katlanmış oldu. Kulüp 113 yıllık tarihinde ilk kez vergiler çıktıktan son 14 milyon Euro net kar etti. Kulüpte üye sayısı 196.000'den 232.000'e çıkarken sürekli kapalı gişe oynayan Allianz Arena'dan 150 milyon Euro gelir elde edildi. Sponsorluklardan 102,4 milyon Euro, pazarlama ve ürün satışından 82,8 milyon Euro elde edilirken kulübün 135 milyon Euro nakit parası olduğu açıklandı.

232.000 üyesi olan Bayern Münih'te kongreler Bayern Münih Basketbol Takımı'nın maçlarını oynadığı Audi-Dome'da yapılıyor. Salondaki koltuk sayısı kadar üye içeri alınıyor ve tüm oylamalar o sayıda üye ile yapılıyor.

Hüseyin Özkök

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hoeness'in Gözyaşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement