Her Şeyde Biraz Sen Varsın... - Son Dakika
Spor

Her Şeyde Biraz Sen Varsın...

Her Şeyde Biraz Sen Varsın...

Türk sporunun yetiştirdiği ender yeteneklerden bir tanesi olan Emre Belözoğlu, Zeytinburnuspor'da başladığı kariyerini şu anda Fenerbahçe'de sürdürürken; hırslı oyuncunun futbol yaşantısı boyunca yaptığı tavır ve olaylar gündemden uzun süre düşmedi.

03.04.2012 12:00

Türk sporunun yetiştirdiği ender yeteneklerden bir tanesi olan Emre Belözoğlu, Zeytinburnuspor'da başladığı kariyerini şu anda Fenerbahçe'de sürdürürken; hırslı oyuncunun futbol yaşantısı boyunca yaptığı tavır ve olaylar gündemden uzun süre düşmedi.

Son olarak Aykut Kocaman'ın Trabzonspor maçı kadrosuna almadığı Emre Belözoğlu'nun teknik direktörü ile arasının bozuk olduğu iddia edilmişti. Fenerbahçe Kulübü, futbolcu Emre Belözoğlu'nun Trabzonspor maçının kadrosuna alınmamasıyla ilgili ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Kocaman da bu konuyu kendi takdiri olarak yorumladı.

Gittiği her takımda olayların adamı olan Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan başlayıp, Fenerbahçe'ye kadar giden serüveninde yaşadığı sorunları Sporx.com olarak kaleme aldık.

İşte Emre Belözoğlu'nun vukuat raporu...

G.SARAY'DAN OLAYLI AYRILIŞ

Büyük başarılar yaşadığı Galatasaray'dan olaylı bir biçimde ayrılan Emre, Avrupa kulüpleriyle adı anıldığında "Öncelikle kulübüm para kazanmalı" demişti; ancak öyle olmadı. Inter'in yolunu tutan milli futbolcu sarı kırmızılı camianın tepkisiyle karşılaştı. Düşük bir ücretle G.Saray'da oynadığını ifade eden Emre, eski takımından yıllık 3 milyon dolar almadığını ifade etmiş ve bu şartlar altında Inter'in yolunu tutmuştu.

AVRUPA'DA DA AGRESİFLİĞİNİN KURBANI OLDU

Çok başarılı maçlar çıkarmasına rağmen sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan tecrübeli futbolcu, Roma maçında oyuna girdikten 10 dakika sonra kırmızı kart görünce Hector Cuper'den azar işitti. Valencia maçında rakibe kafa attı, birkaç kez rakiplere küfürleriyle olay oldu. İtalyan basınına, "Ömür boyu Inter'de kalmak istiyorum" demişti ancak böyle olmadı. "Aldığım tekliflerden en iyi olanı seçtim" diyerek, Türkiye'ye dönmesi için yapılan her teklifi reddetti ve Newcastle United ile anlaştı. Saha içindeki agresif tutumu burada da devam etti. Everton'a 3-0 yenildikleri maçta rakip oyuncular Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı hakarette bulunmakla suçlandı. Daha sonra Bolton'un yıldız oyuncularından El Hadji Diouf'a hakaret ettiği öne sürüldü.

Türk kamuoyunda ise başta eski hocası Fatih Terim olmak üzere birçok kişi Emre'ye destek oldu. Emre "Ceza alırsam kariyerim hakkında farklı kararlar alırım" dedi, ırkçılık iddialarını reddetti. Daily Mirror gazetesi kendisi için "Emre'yi atın" kampanyası başlattı. İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndaki 2 saat süren bir sorgunun ardından 'af' kararı verildi. Özellikle ağız okuma teknikleri ile ırkçılık yapmadığı anlaşıldı.

MİLLİ TAKIM'DA DA RAHAT DURMADI

Emre Belözoğlu milli takımlarda yaşadığı olaylarla da gündeme oturdu. 2006 Dünya Kupası'na gidecek takımı belirleyecek kritik İsviçre maçı sonunda, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İsviçreli futbolcuları kovalayanlar arasında Emre Belözoğlu da vardı. Olaylar sonrasında 6 maç ceza aldı; ancak daha sonra 4 maça indirildi.

Türkiye- Macaristan maçında Gökhan Ünal'ın attığı ilk golün ardından basın tribününün olduğu yöne doğru el kol hareketi yaptı. 'Bu hareket o tribündeki bir kişiye yapılan bir hareketti ve o kişi kendini biliyor' dedi; ancak TSYD başta olmak üzere birçok kurumdan ve yorumcudan tepki gördü. Trabzon'daki 0-0 biten Güney Kore maçında kırmızı kart gördü. 59. dakikada kendisine sert giren Koo Ja Cheol ile tartıştı, sinirlerine hakim olamayıp 1 dakika sonra aynı futbolcuya tekme atınca ikinci sarıdan kırmızı kartı görüp oyundan atıldı.

Emre Belözoğlu, TT Arena'daki Estonya ile oynanan maçta ıslıklandı. Daha sonra kazandığı penaltıda golü attı ve formasındaki ay-yıldızı öperek tribünlere mesaj gönderdi. Bu olay da çok konuşulmasına rağmen, milli futbolcu bu kez haklı bulundu.

F.BAHÇE'DE ARDI ARDINA YAŞADIĞI TARTIŞMALAR

Avrupa'dan yeniden Türkiye'ye dönüş yapan Emre Belözoğlu, daha önce yaptığı açıklamaların aksine Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Galatasaray camiasının tepkisiyle karşılaşan Emre Belözoğlu, kariyerini Süper Lig'de sürdürmeye devam etti. Luis Aragones döneminde Beşiktaş derbisinde uyardığı Deivid de Souza ile karşılaşmanın ikinci yarısının başında sert bir şekilde tartıştı ve İspanyol hoca tarafından oyundan alındı.

Emre Belözoğlu bir sezon sonra yine Beşiktaş maçında ilk yarıda takım arkadaşı Andre Santos ile sert diyaloğa girdi. İnönü Stadı'nda Brezilyalı futbolcunun üzerine yürüyen Emre'yi, Roberto Carlos ve Cristian tuttu.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray ile oynanan derbi maçın hemen başında Baros ile mücadelesinde rakibi sakatlandı. Çek oyuncunun ayak tarak kemiğin kırmasına sebep olan Emre; kasti hareketi olmadığını söyleyerek özür diledi.

KOCAMAN KADRO DIŞI BIRAKTI

Emre Belözoğlu ayrıca, Ankaragücü Genel Sekreteri Levent Çamur'u kastederek "Ankaragücü'nün genel sekreteri önce adam olsun, herkes haddini bilsin!" demesiyle de gündeme gelmişti. Emre o maçta Çamur'un, Volkan ve basın sorumlusu Orkun Yazgan'a sataştığını öne sürmüştü.

Tecrübeli futbolcu, Hırvatistan milli maçında tartıştığı Gökhan Gönül ile 8 gün sonra bu kez Eskişehirspor maçında tartıştı. Gökhan Gönül'ün bir pozisyonda pas tercihini Cristian'dan yana kullanmasına sinirlenen Emre, genç oyuncuya bağırdı. Cristian, Bilica ve Bekir'in araya girdiği olayda Gökhan Gönül de Emre'ye "Ne yaptım abi?" karşılığını verdi. Aykut Kocaman, futbolcusunu sert bir şekilde uyararak oyuna konsantre olmasını istedi.

Emre Belözoğlu son olarak 12 Aralık 2011 günü Bursaspor maçında Cristian Baroni ile sahada kavga etti. Serdar'ın sakatlandığı pozisyonda topu rakibe veren Cristian'a sinirlenen Emre, Brezilyalı oyuncu tartıştı. Aykut Kocaman daha sonra Emre Belözoğlu'nun kadro dışı bırakıldığını açıkladı. 14 Aralık 2011 günü Emre basın karşısına çıkarak özür diledi.

Son maçlarda Aykut Kocaman'ın forma şansı vermediği Emre Belözoğlu ile ilgili, medyada yeniden kadro dışı bırakıldığı konuşulurken; Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada "Sayın Aykut Kocaman'ı ve futbolcumuz Emre Belözoğlu'nu hayali bir takım senaryoların içine çekmeye çalışarak, kulübümüz üzerinden polemik yaratılması kabul edilmez." ifadelerini kullandı.

Dört sezon boyunca Fenerbahçe forması giyen Emre'nin kadroda yer almamasının teknik direktör tasarrufu olarak değerlendirildiği belirtilirken; hırslı futbolcuya ihtiyaçları olduğu dile getirildi.

Agresif yapısından bir türlü uzaklaşamayan ve her oynadığı takımda kendisini tartışmaların içinde bulan Emre Belözoğlu, bakalım bundan sonra hangi olaylarla gündeme gelecek...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Her Şeyde Biraz Sen Varsın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement