"Haldun Üstünel Beni Aradı..." - Son Dakika
Spor

"Haldun Üstünel Beni Aradı..."

"Haldun Üstünel Beni Aradı..."

Röportaj: Hilmi SEVER hilmis@sporx.

07.01.2011 18:01

Röportaj: Hilmi SEVER

hilmis@sporx.com

Galatasaray'a geri dönecek haberleri uzun süre gündemden düşmeyen Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Necati Ateş, editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. Ateş, tüm sorularımıza dobra dobra yanıtlar verdi.

Galatasaraylılık duyguları her zaman ağır basan bir oyuncu olan Necati Ateş, bu transferin neden gerçekleşmediğini, transfer sürecinin detaylarını, Galatasaray'dan sorunlu ayrıldığı yönündeki iddiaları ve Fenerbahçe'ye neden transfer olmadığını anlattı.

Bu röportajı büyük bir ilgiyle okuyacağınıza eminiz.

Şimdi sözü fazla uzatmadan bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz:

- Galatasaray'a transferin konusunda son durumu senden öğrenebilir miyiz?

"Şu an itibariyle Antalyaspor'un kontratlı oyuncusuyum. Transfer konusu benim dışımda gelişen bir olaydı. Galatasaray'dan kulübümüze bir teklif geldi ama olmadı."

- Kulübe resmi bir teklif gelmediği söylendi...

"Onu bilemem, Türkiye'de teklif işleri biraz sıkıntılı oluyor. Benim bildiğim kulübümüze bir teklif geldiği ama görüşmeler sonrasında bu transferin gerçekleşmediği. Pazarlıklar yapıldı ama bu iş olmadı. Galatasaray benim eski kulübüm, evim, yuvam. Galatasaray'a dönmeyi ben de çok isterdim. Başkanımız ve teknik direktörümüz Mehmet Özdilek'e çok teşekkür ediyorum bana çok yardımcı oldular. Hagi'ye de beni istediği için çok teşekkür ediyorum."

- Hagi'nin seni özellikle kadrosunda görmek istediği hep konuşuldu...

"Evet Hagi beni istediğini her zaman belirtti ama bazı şeyler istenildiği gibi olmadı ve Galatasaray'a transferim neticelenmedi."

"MEVZU BAHİS GALATASARAY OLUNCA..."

- Peki sorun neydi?

"Benim, başkanım ve hocamız tarafından sorun yoktu. Ama bazı şeyler kısmet gibi düşünüyorum. Bugün olmaması ileride de hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Sonuçta Antalyaspor'da çok mutluyum. Burayı çok seviyorum, beni de çok sevdiklerini bildiğim için bir sorun yaşamıyorum. Ama tabii Galatasaray mevzu bahis olunca duygularım ağır basıyor. Bazen çok istemek de yeterli olmuyor."

- Bu transfer tamamen kapandı diyebilir miyiz?

"Hayat insana ne getirir bilinmez. Bakarsınız daha sonra çok farklı bir teklif gelir ve her şey bir anda değişir. Bir saat sonra ne olacağını kimse bilemez. Burada olduğum sürece mutlu bir şekilde işimi yapacağım."

- Yurtdışından hiç teklif geldi mi?

"Sezon başında menajerler aracılığıyla bazı teklifler iletildi. Tabii Avrupa'dan resmi bir teklif olmadığı sürece hiçbir şey olmaz ama Türkiye'de diyaloglar ile birçok şey çözülebiliyor."

HAGI İLE NELER KONUŞTU?

- Hagi ile neler konuştunuz?

"Hagi beni kadrosunda görmek istediğini söyledi, 'bu iş nasıl çözülür?' dedi. Ben de Mehmet Hocamla görüştükten sonra devreden çıktım. Ondan sonraki süreç Adnan Sezgin ve kulübümüz arasında gelişti."

"GALATASARAY SIKINTILARINDAN KURTULACAKTIR"

- Galatasaray tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor...

Galatasaray sıkıntılarından mutlaka kurtulacaktır, Galatasaray çok büyük bir kulüp."

- Bu transfer haberleri seni nasıl etkiledi?

"Dün bir maçımız vardı, golümü de attım demek ki olumsuz etkilememiş."

- Galatasaray'a dönmeni birçok Galatasaray taraftarı da istedi...

"Sağolsun bütün kamuoyu benim Galatasaray'a dönmemi istedi. Bana çok güzel şeyler söylediler. Galatasaray'dan yöneticilerimiz aradılar, onlar da bu transfer girişiminden dolayı çok mutlu olduklarını söyledilar, ama maalesef gerçekleşmedi. Galatasaray'da çok güzel günlerimiz geçti, şampiyonluklar yaşadım ama bazı şeyler dönüp dolaşıp nasip-kısmete geliyor. Bazı şeyleri zamana bırakmak lazım."

"GALATASARAY'DA KİMSEYLE SORUNUM YOKTU"

- Necati Ateş'in sürekli olarak Galatasaray'dan sorunlu ayrıldığı konuşuluyor. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersin?

"Açıkçası bunlar hep konuşuluyor ama benim hiç kimseyle bir sorunum yok. Kontratım olduğum kulübe hizmet etmekle yükümlüyüm. Hiç kimseyle sorun yaşama lüksüm yok."

- Yöneticiler ile sorunlar yaşadığın hep yazıldı...

"Kesinlikle benim hiç kimseyle sorunum olmadı. Dönseydim bir sıkıntı olmayacaktı. Galatasaray gibi büyük bir kulüpten teklif almak hem benim hem de Antalyaspor için gurur verici. Ben olayın bu açıdan bakıyorum."

"HALDUN ÜSTÜNEL BENİ ARADI VE TEBRİK ETTİ"

- Doğrudan bir isim vermek gerekirse Haldun Üstünel ile yaşadığın gerginlik nedeniyle Galatasaray'dan ayrıldığın ve şu an görevde olmadığın için yeniden transferinin gündeme geldiği iddia edildi...

"Haldun Üstünel 4 gün önce beni aradı ve Galatasaray'a döneceğim için tebrik etti. Ona tekrar çok teşekkür ediyorum."

- Peki bu haberler nasıl çıkıyor? Neden sana sorunlu futbolcu imajı yapışırılmak isteniyor?

"1,5 yıldır buradayım ve kimseyle en ufak bir problemim olmadı. Bu haberler nasıl çıkıyor anlamıyorum ama nasıl çıktığını da başkalarına sormak lazım. Nasıl bir kişilik olduğumu anlatamam. Haldun Abi de dediğim gibi beni aradı. Bazen ufak şeyler çok büyütülüyor. Daha sonra bunlar kulaktan kulağa efsane gibi anlatılıyor. En güzel şey doğru, dürüst ve adam gibi davranmak. Gerisi boş. Hiç bir yalanın içinde olmamak, doğruları konuşmak önemlidir."

"FUTBOLCUNUN FUTBOLCULUĞU KONUŞULMALI"

- Sorun kelimesi geçen başka bir soru sormak istemiyorum ama son bir sorum daha olacak. Fenerbahçe'de sorunlar yaşayan bir isim Kazım geldi, ardından Mutu ismi gündeme getirildi ve senin transfer haberlerini zaten herkes biliyor. "Galatasaray'a üç sorunlu oyuncu geliyor" diye haberler yapıldı...

"Kazım için de başkaları için de hep farklı şeyler konuşuluyor. Bana göre futbolcunun futbolculuğu konuşulmalı. Özel hayatı konuşulmamalı. Tabii özel hayatta önemli ama işini saha içinde yaptığı sürece kimse konuşulmamalı.

Bir de transferde en çok adı geçen oyunculardan biriyim. Geçmişimize baksınlar neler yapmışız, ne katkılar vermişiz? Bunlar konuşulmalı. Diğerleri kamuoyunu boşu boşuna oyalamak demektir. Dışarıdan insanları tanımadan acımasızca eleştirmek çok kolaydır."

- Galatasaray'ın en büyük taraftar sitesi Webaslan'da da senin dönmeni isteyen birçok yazı ve görüş de yer aldı.

"Onlara da çok teşekkür ediyorum. Sevilmek güzel bir şey, doğru şeyler yaptığını anlamak çok güzel."

- Hıncal Uluç'un geçtiğimiz gün seninle ilgili bir yazısı vardı...

"Hıncal Abi yazar, söyler, konuşur. Saygı duyuyorum."

"BİR FUTBOLCU HER ŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ"

- Galatasaray'a transferin gerçekleşseydi neler yapabilirdin, neler değişirdi?

"Tabii orasını kesin olarak bilemeyiz. Necati Ateş sonuçta tek başına bir takım değil. Ama takım halinde zihniyet ve psikoloji değişirse çok şey değişebilir. Bundan 10-15 yıl önce bir oyuncunun tek başına çok şeyi değiştirebileceğini söylerdim ancak artık önümüzde bir Barcelona örneği var. Bir yetenekli oyuncu belki bir kaç maç kazandırabilir ama bütünleşmiş bir takım şampiyonluğu kazanır."

"BURSASPOR'UN ELDE ETTİĞİ BAŞARIYA NEDEN ULAŞMAYALIM!"

- İlerleyen günler için kafanda neler var?

"Antalyaspor'da 1,5 yıl çok güzel günlerim oldu ve bunu da devam ettiriyoruz. Hocamızın bana inanması Necati Ateş'in yeniden doğmasını sağlaması, hedeflerimi çok yükseklere çıkardı. Geçen seneki 9.'luk önemliydi, bu yıl da en azından ilk 9 içinde yer almak istiyoruz. Yeni arkadaşlarımız aramıza katılıyor, sezon sonu da takviyeler yapılacaktır. Önümüzdeki sezon neden Bursaspor'un kazandığı başarıya ulaşmayalım!

Antalyaspor'da müthiş bir ortam var. Başkanımız, yöneticilerimiz, futbolcu arkadaşlarım ve tüm çalışanlarla çok güzel bir birliktelik sağladık. İlk yarıda uzun süre sakatlığım nedeniyle oynayamadım. Şanssız kaybettiğimiz puanlar vardı. Belki bunları yaşamasaydık ilk yarıda 30 puanı rahat bir şekilde bulabilirdik."

- Az önce yeniden doğdum dedim. Sıkıntı yaşadığın dönemlerde problemlerin nelerdi?

"Her oyuncu iyi ve kötü dönemler yaşayabiliyor. Galatasaray'dan ayrıldığım ilk üç yıl hep farklı kulüplerde geçti. Bir bocalama dönemim oldu ama Antalyaspor'da eski Necati geri geldi."

- İspanya'da neden olmadı?

"Orada da her şey kötüydü diyemem ama fazla rotasyon olduğu için aradığımı bulamadım."

F.BAHÇE'YE TRANSFERİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

- Sezon başında Fenerbahçe'ye transferin gündemdeydi. Bu transfer neden gerçekleşmedi?

"Evet sezon başında Fenerbahçe'den bir teklif aldım. Sayın İlhan Ekşioğlu aracılığıyla ama süreç çok uzadığı için ben de beklemek istemedim ve bu transfer gerçekleşmedi. Bekleseydim belki bu transfer gerçekleşebilirdi."

- Bu transferin gerçekleşmemesinin ardından Necati Ateş, Fenerbahçe'de oynamak istemediği için bu teklifi kabul etmedi şeklinde iddialar da konuşuldu...

"Öyle bir şey tabii ki yok, ama her zaman Galatasaraylılık duyguları ağır basıyor ve basacak. Bunu gizleyemem. Mesela Kazım da Fenerbahçe'den Galatasaray'a geldi. Özellikle Türk futbolcular duygularıyla hareket eder. Galatasaray'da çok güzel günlerim geçtiği için Galatasaraylı duygularım her zaman ağır basıyor."

"HAGI'NIN BENDEN NE İSTEYECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM"

- Hagi ile mi Rijkaard'la mı çalışmak isterdin?

"Hagi'yi çok iyi tanıdığım için Hagi biraz daha ağır basıyor. Onun benden istediklerini çok iyi bildiğim için kafasındakileri daha iyi yapardım"

"Bu tabii belli olmaz, sonuçta futbol. İyi olan, rüzgarı arkasına alan takımlar üst sıralara çıkıyor."

"EN İYİ ANLAŞTIĞIM FUTBOLCU HAKAN ABİ"

- Necati Ateş'in bugüne kadar en iyi anlaştığı oyuncu kimdi?

"Hakan ağabeyle çok iyi anlaşırdım. Sahada gerçekten çok iyi bir ikili oluşturduk. 3,5 yıl hem bana çok yardımcı oldu hem de ondan çok şey öğrendim."

"F.BAHÇE'YE ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM"

- Unutamadığın golün hangisi?

"Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettiğimiz maçta attığım golü unutamam. O çok güzel ve anlamlı bir goldü. Galatasaray - Fenerbahçe maçları atmosferi ve gerilimi baya yüksek maçlar olurdu. Fenerbahçe maçlarından çok keyif alırdım. Fenerbahçe'ye karşı çok güzel maçlarımız oldu. 5-1 kazandığımız kupa maçını da unutamam o maçta da bir golüm vardı."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Haldun Üstünel Beni Aradı...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement