"Haksız" Dedikleri Penaltıyı Dışarı Atıp, Şampiyonluk Turunu Teptiler - Son Dakika
Spor

"Haksız" Dedikleri Penaltıyı Dışarı Atıp, Şampiyonluk Turunu Teptiler

"Haksız" Dedikleri Penaltıyı Dışarı Atıp, Şampiyonluk Turunu Teptiler

Avcılar Belediyespor futbolcuları, 1-0 yenik durumdayken kazandıkları penaltı atışının haksız olduğunu belirterek hakeme itiraz etti ve şampiyonluk turunu tepti.

02.12.2015 12:48  Güncelleme: 17:42

İstanbul Amatör U15 Ligi 9'uncu Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren Avcılar Belediyespor futbolcuları, 1-0 yenik durumdayken kazandıkları penaltı atışının haksız olduğunu belirterek, karşılaşmanın hakemine itiraz etti. Hakem kararını değiştirmeyince futbolcular antrenörlerinin de bilgisi ile topu dışarı attı. Maçın son dakikasında attıkları golle skora dengeyi getiren Avcılar Belediyespor, bu hafta evinde oynayacağı maçı kazandığı takdirde şampiyonluk turu atacak.

PENALTIYI HAKSIZ BULDU, TOPU TACA ATTI

Avcılar'daki yıkılmasına karar verilen Turgut Özal Stadyumu'nun 5 bin 700 TL tutarındaki elektrik borcunun ödenememesi nedeniyle çalışmalarını dışarıdan monte edilen 3 lamba ile sürdürmek zorunda kalan Belediyespor'un minik futbolcuları tüm zorluklara rağmen şampiyonluk yarışından kopmadı. Okuldan çıktıktan sonra loş ışıkların altında çalışmak zorunda kalan Avcılar Belediyespor'un U15 takımı, bu hafta 13'üncü maçına çıktı. Göktürk Sarayspor ile deplasmanda karşılaşan Avcılar Belediyespor karşılaşmada beklemediği golü kalesinde görünce 1-0 geriye düştü. 70 dakika üzerinden oynanan maçın 65'inci dakikasında maçın hakemi Avcular Belediyespor lehine penaltı verdi. Ancak, Belediyespor oyuncuları pozisyonun penaltı olmadığını belirterek hakeme itiraz etti. İtirazlara rağmen hakem kararını değiştirmedi. Tribündeki izleyicilerin ne olduğunu anlamaya çalıştığı sırada futbolculardan takım kaptanı Kadir antrerönleri ile görüşerek, topu kale yerine taca gönderdi.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Karşılaşma, 70'inci ve son dakikada Murat Bıçak'ın attığı golle 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Avcılar Belediyespor U15 ekibinin fair-play anlayışı ile şampiyonluğunu ilan edebileceği karşılaşmada yenilgiyi göze alarak haksız penaltıyı dışarı göndermesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

"YAPILMASI GEREKENİ YAPTILAR"

DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Avcılar Belediyespor'un U15 takımını çalıştıran altyapı antrenörü Cenk Balkan, şampiyonluktan olmayı göze alarak penaltıya itiraz eden ve bu atışı kullanmak zorunda kalınca dışarı atan tüm futbolcularını kutladıklarını söyledi. Futbolcularının hepsini alınlarından öptüğünü, büyük fair play örneği verdiklerini ifade eden Balkan, "Yapılması gerekeni yaptılar. Futbolda dürüstluk, centilmenlik her şeyden önce gelir" dedi.

EN YAKIN RAKİBİNİN 3 PUAN ÖNÜNDE

Ligin 13'üncü haftasını son dakika golüyle 1 puanla kapatan Avcılar Belediyespor U15 takımı puanını 32 puana çıkardı. En yakın rdakibi Sultangazi'den 3 puan önde bulunan Avcılar ekibi bu hafta kendi evinde Türk Telekomspor ile karşılaşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Haksız' Dedikleri Penaltıyı Dışarı Atıp, Şampiyonluk Turunu Teptiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ccc: Mal mal ne konusuyon sigir.arif burak yasin fenerdemi oynuyo 3 1 Yanıtla

Advertisement