Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası - Son Dakika
Spor

Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası

Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası

TGF Başkanı Yerlikaya."İnşallah güreş, geçmişte olduğu gibi olimpiyatların 25 branşı arasındaki yerini yine alacak".

31.05.2013 22:40

Türk sporunu başarıyla temsil etmiş vefat eden şampiyon güreşçiler anısına gençler kategorisinde düzenlenen 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nın açılış töreni düzenlendi.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreni, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, gelecek nesil milli sporcuların belirlenmesinde bu turnuvanın çok önemli rol oynayacağını belirterek, "Önümüzde büyük organizasyonlar var. Öncelikle Akdeniz Oyunları'nda, daha sonra Yıldızlar Avrupa ile Dünya Şampiyonası'nda ve Gençler Avrupa ile Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bazı milletvekillerinin de katıldığı açılış töreni, "Efsane" halk oyunları ekibinin gösterileriyle son buldu.

Törenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yerlikaya, bu turnuvayı düzenleme nedenlerinin gelecek milli takım kadrosunun kurulmasını sağlamak ve teknik ekibe yol haritası sunmak olduğunu söyledi.

Turnuvanın iyi gittiğini ve genç sporcuların azminden etkilendiğini ifade eden Yerlikaya, "Umut ediyoruz ki 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda milletimizin yüzünü ağartacaklar ve güreşimize o güzel, mutlu günleri geri getirecekler" diye konuştu.

Güreşin 2020 Olimpiyatları'nda yer alıp almayacağının belirsizliğini koruduğu kritik bu dönem hakkında değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, "Olimpiyat branşlarının ilk figürlerinden olan, böyle köklü geçmişi olan bir branşı tek kalemde silebilmek mümkün değildir " ifadesini kullandı.

Yerlikaya, güreşin antik çağlardan bu yana olimpiyatların ana sporları arasında yer aldığını ve bu organizasyondan çıkarılmaması gerektiğini vurgulayarak, "İnşallah güreş, geçmişte olduğu gibi olimpiyatların 25 branşı arasındaki yerini yine alacak" dedi.

-İlk gün sonuçları belli oldu

Bu arada, 16.Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nın ilk gününde erkekler serbest ve grekoromen stilde 50, 66, 96, kadınlarda 44, 55 kilo şampiyonları belli oldu.

Türkiye ilk günde 4 birincilik alırken, onu 2 birincilikle Azerbaycan izledi.

Erkekler grekoromen stilde 50 kiloda Yasin Kardaşlı ve 96 kiloda Taha Yasin Dündar Türkiye'ye 2 birincilik kazandırırken 66 kilo müsabakası Azerbaycanlı Mikayılov Ruhin'in zaferiyle sonuçlandı.

Erkekler serbest stil 50 kiloda Kazakistanlı Yernur Kabatayev, 66 kiloda Türkiye'den Selahattin Kılıçsallayan, 96 kiloda Rus Rasul Magamedov turnuvadan zaferle ayrıldı.

Bayanlar serbest stil 44 kiloda Türkiye'den Demirhan Evin, 55 kiloda Azeri Dobovska Yarimyaz birinci oldu.

Müsabakalara yarın erkekler serbest ve grekoromen stilde 55, 74 ve 120, bayanlarda ise 48, 59 ve 67 kilo maçları ile devam edilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güreş: 16. Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement