Güney Kore - Cezayir: 2-4 - Son Dakika
Spor

Güney Kore - Cezayir: 2-4

Güney Kore - Cezayir: 2-4

Cezayir, tarihinde ilk kez 4 gol bulduğu bir Dünya Kupası maçında Güney Kore'yi mağlup etti ve grupta puanını 3'e yükselterek ikinci sıraya oturdu.

23.06.2014 03:17  Güncelleme: 08:34

2014 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Cezayir, güney Kore'yi 4-2 mağlup etti. Estadio Beira- Rio Stadyumu’nda oynanan maçta ilk maçında Belçika’ya karşı cesur futbol oynayan ancak yenilmekten kurtulamayan Cezayir, Güney Kore karşısında da iyi bir futbol ortaya koydu.

Rusya ile 1-1 berabere kalan Güney Kore ise maç öncesinde 1 puanla Cezayir’in üstünde bulunuyordu. Karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf Cezayir oldu. Rakip kalede gol arayan Vahid Halillodzic’in öğrencileri, 26. dakikada Asya temsilcisi karşısında 1-0 öne geçti. Yaklaşık 60 metre mesafeden uzun bir pas atan Carl Medjani'nin topuna hareketlen Islam Slimani, iki savunma oyuncusunun arasından sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sol ayağı ile plasesini yaparak topu ağlarla buluşturdu.

Güney Kore - Cezayır/ MAÇ ÖZETİ

Güney Kore bu golün şokunu üzerinden atamadan ilk golden iki dakika sonra Cezayir ikinci golü buldu. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına Abdelmoumene Djabou geçti. Ceza sahası içine çevirdiği topa kaleci ile hareketlenen Rafik Halliche kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarıda vites düşürmeyen Cezayir adeta sersemleyen rakibinin üstüne gitmeye başladı. İlk yarıda işi bitirmek isteyen Cezayirli oyuncular devrenin bitimine 7 dakika kala üçüncü golü de buldu. 38. dakikada uzun atılan pas sonrası topu kontrol edemeyen kademe oyuncularından seken topla buluşan Islam Slimani, topu ceza sahası içine taşıdı ve boşta kalan takım arkadaşı Abdelmoumene Djabou'ya pasını verdi. Önü boş kalan Abdelmoumene Djabou sol ayağı ile plasesini yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

3-0’lık skorun ardından Güney Kore ikinci yarıya ilk yarıya göre daha baskılı başladı. Erken bir gol atıp kalan dakikalara maçı çevirmek için umutlu girmek isteyen Güney Koreli oyuncular 50. dakikada golü buldu. Ki Sung-Yueng'un orta sahadan attığı uzun topa hareketlenen Son Heung-Min'in sırtına çarptı ve topu kontrol ederek önüne aldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Son Heung-Min, sol ayağı ile plasesini yaparak kalecinin bacak arasından topu ağlarla buluşturdu. Bu golle Güney Kore farkı ikiye düşürdü ve baskısını devam ettirdi. Ancak işler Asya temsilcisinin istediği gibi olmadı ve Cezayir tehlikeli oyuncusu Brahimi’nin 63. Dakikada kadettiği güzel golüyle farkı yeniden 3’e çıkartarak skoru 4-1’e getirdi.

Güney Kore - Cezayır/ MAÇ ÖZETİ

3-0’lık skorun ardından Güney Kore ikinci yarıya ilk yarıya göre daha baskılı başladı. Erken bir gol atıp kalan dakikalara maçı çevirmek için umutlu girmek isteyen Güney Koreli oyuncular 50. dakikada golü buldu. Ki Sung-Yueng'un orta sahadan attığı uzun topa hareketlenen Son Heung-Min'in sırtına çarptı ve topu kontrol ederek önüne aldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Son Heung-Min, sol ayağı ile plasesini yaparak kalecinin bacak arasından topu ağlarla buluşturdu.

Bu golle Güney Kore farkı ikiye düşürdü ve baskısını devam ettirdi. Ancak işler Asya temsilcisinin istediği gibi olmadı ve Cezayir tehlikeli oyuncusu Brahimi’nin 63. Dakikada kadettiği güzel golüyle farkı yeniden 3’e çıkartarak skoru 4-1’e getirdi.

Bu skorla birlikte Cezayir, ilk defa Dünya Kupası’nda 4 gol birden atmış oldu. Afrika temsilcisi bu sonuçla birlikte puanını 3’e yükseltip, 2. sıraya yükseldi.

Güney Kore - Cezayır/ MAÇ ÖZETİ

Stat: Beira-Rio

Hakemler: Wilmar Roldan, Eduardo Diaz, Christian Lescano (Kolombiya)

Güney Kore: Jung Sungryong, Lee Yong, Kim Younggwon, Hong Jeongho, Yun Sukyoung, Han Kookyoung (Dk. 78 Ji Dongwon), Lee Chungyong (Dk. 64 Lee Keunho), Ki Sungyueng, Koo Jacheol, Park Chuyoung (Dk. 57 Kim Shinwook), Son Heungmin

Cezayir: Rais Mbolhi, Aissa Mandi, Carl Medjani, Madjid Bouguerra (Dk. 89 Esseid Belkalem), Rafik Halliche, Djamel Mesbah, Yacine Brahimi (Dk. 77 Mehdi Lacen), Abdelmoumene Djabou (Dk. 73 Nabil Ghilas), Sofiane Feghouli, Nabil Bentaleb, Islam Slimani

Goller: Dk. 26 Islam Slimani, Dk. 28 Rafik Halliche, Dk. 38 Abdelmoumene Djabou, Dk. 62 Yacine Brahimi (Cezayir), Dk. 50 Son Heungmin, Dk. 71 Koo Jacheol (Güney Kore) Sarı kartlar: Dk. 54 Lee Yong, Dk. 69 Han Kookyoung (Güney Kore), Dk. 67 Madjid Bouguerra (Cezayir)

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Güney Kore - Cezayir: 2-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement