Güneş'ten Acı İtiraf - Son Dakika
Spor

Güneş'ten Acı İtiraf

Güneş\'ten Acı İtiraf

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: "Fenerbahçe Maçında Kötü Oynadık ve Kaybettik"

02.02.2011 17:40

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ikinci yarısına puan avantajına güvenerek başlamadıklarını belirterek, "Biz kendimize güveniyoruz. Bizi saha dışına çekmeye çalışanlara inat saha içerisinde kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, "Sık sık toplantı yapmak doğru olmasa da ihtiyaç hasıl olduğu için toplantı yapma ihtiyacı duyduk. Önce Ankaragücü beraberliği, sonra kupadan elenme ve son olarak Fenerbahçe'ye mağlup olmamıza yönelik bir gündemimiz var. Önümüzde 15 hafta daha var. Yarışın ortasını henüz yeni geçtik. Bunun bir maraton olduğunu hep söyledik. Son oynadığımız lig maçı beni de kamuoyunu da tatmin etmedi. Sezonun ilk yarısının altı haftasında 11 puan toplamış ve Ankaragücü ile Fenerbahçe'yi mağlup etmiştik. Bugüne bakılırsa 5 puan kayıp var. Ama yinede ilk altı haftada 11 puandan fazla alma şansımız var" dedi.

"FENERBAHÇE MAÇINDA KÖTÜ OYNADIK VE KAYBETTİK"

Zirve yarışı veren takımlara nazaran yarışa önde başladıklarını da belirten Güneş, "Fenerbahçe maçında kötü oynadık ve kaybettik. Beşiktaş maçının da ilk yarısında kötü oynamıştık. Seyirci atmosferleri etkili olmuş olabilir ancak bu şekilde masum görünmek istemiyoruz. Kupadan elenmemiz de üzüntü verici. Değişik bir kadroyla çıkmıştık. İki maçı dinlenmiş, zihinsel bir yıpranma olmadan oynamak istemiştik. Tersi bir durum ortaya çıktı. Beklemediğimiz bir durumdu. Yoruma açık konular. Kamuoyunun taktiridir. Kaybettiğimize göre insanlar haklıdır. Dirençsiz, inançsız ve yüreksiz oynamaktan dolayı üzgünüz. Keyif alamadığımız ve keyif veremediğimiz için üzgünüz. Yarışta geriye de düşebiliriz, bunlar olabilir, avantaj kaybetmiş olabiliriz ama dediğim gibi iyi futbol oynamadığımız için üzgünüz. Yarın başlıklarda, 'Şenol Güneş oyuncularına yüreksiz' dedi diye çıkarsa demek ki burada söylediklerimiz anlaşılmıyor, derdimizi anlatamıyoruz demektir" şeklinde konuştu.

"YARIŞA YENİDEN BAŞLIYORUZ"

Güneş, kendilerine güvenerek yola çıktıklarını da ifade ederek, "Puan avantajımıza güvenerek yola çıkmadık. Kendimize güvenerek yola çıktık. Bugüne kadar olumsuzluklarımız olduğu gibi olumlu yönlerimiz de ortada. 17 maçta ne kadar puan aldığımız ortadayken hiç olumlu yönlerimizi söylemedik. Olumlu yönleri fazla olan bir takım olarak artılarımızı kenara atamayız. Bundan sonraki maçlarda da olumlu işleri yapacak güçte olduğumuzu söylüyorum. Sadece saha içinde değil saha dışında da uğraşacak gücümüz var. Ama biz saha içinde kalmak istiyoruz. Bilgi toplumu değiliz. Kandırılan bir toplumuz. Bu toplumu ben terbiye edemem. Dertlerimi paylaşırım. Beni eleştirebilir ya da övebilirler. Beni ilgilendirmez. Toplum adına misyonumu ortaya koymaya çalıştım. Ülkenin bana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu işi daha iyi yapanlar vardır. Saha dışına çekmek isteyenlere alet olmamaya çalıştım. Yarışı burada kestiler ama ben saha içinde kalmaya devam edeceğim. İyisiyle kötüsüyle geride kaldı her şey. Bugünden itibaren yarışa yeniden başlıyoruz. Pozitif düşünüyoruz. Bunu çalışarak ortaya koymak istiyoruz. Hayallerimize bu şekilde kavuşmak istiyoruz" dedi.

"ANTALYASPOR MAÇI ZOR OLACAK"

Taraftarın tribüne gelmesi gerektiğini de ifade eden Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun örneğini Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünleri ortaya koydu. Taraftar maddi ve manevi desteğini bu şekilde göstermeli. Bunun dışındaki her şey yeni sorunları üretir ve zarar verir. Biz saha içinde iyiyiz. İyi olmaya devam edeceğiz. Saha dışında bizi göremeyecekler. Antalyaspor maçı da zor olacak. Onlar Fenerbahçe maçına kadar iyi oynadılar. Hiçbir takım küçük görünmüyor. Her türlü sonuçların alındığını gördük. Bir maçla ilkelerimizi, düşüncelerimizi dostluğumuzu kaybetmek bizim büyüklüğümüze yakışmaz. Başarının anahtarı birliktelik. Başarısızlığın ana nedeni benim. Buradan çıkıştaki büyük görev de bana düşüyor. Antalya maçıyla birlikte yeni bir döneme girmek istiyoruz. Zor olanı başarmak için sabır gerektiğini söyledim. Dün de öyleydi, bugün de öyle. Hep sabır etmeliyiz. Bizim silahımız bu. Bizim medya ve para gücümüz hiç olmadı. Gücümüz samimiyet ve birbirimize sarılmaktan geliyor. Bunu yapabildiğimizde başarılı olacağımızı düşünüyorum."

"BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Şu anda görevi bırakmasıyla ilgili bir konunu olmadığını da ifade eden Güneş, "Şampiyon olursam bırakacağım diye bir adı yok olayın. Bu TSYD semineri sırasında Mustafa Denizli'ye gelen bir soruydu; 'O bırakınca ben de bırakacağım' dedim. Ahmet Suat Özyazıcı'ya söylemiştim, 'Şampiyon olursak bırakırım' diye. Ama şunu da söylemiştim, hoca kulüplerle anlaştığı sürece kalmalı. O alınmadı, diğeri alınıyor. Haber niteliği olan bir konu değil. Haber niteliği taşıması için üç yıllık mukavele yapmamam gerekirdi. Trabzonspor'da çalışan bir adamım. Nerede görev verilirse orada görev yaparım. Sorumluluk nedeniyle her alanda elimden geleni yaparım. Özetle, kaybettiğimiz bir maç sonrası bir bardak suda fırtına koparıp Trabzonspor'a zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Hep birlikte Antalyaspor maçının üstesinden geliriz" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE SORUMLUSUNA BAŞARILAR DİLEDİM"

Güneş, 'Ayak oyunlarından bahsetmiştiniz. Bunlar başladı mı?" şeklindeki soruya ise, şöyle cevap verdi: "Ayak oyunları saha içinde ve saha dışında olabilir. Biz sadece saha içine bakacağız. Benimle ilgili olmayan şekilde gündemde olmamı doğru bulmuyorum ve bu konuları kapatmak için elimden geleni yapıyorum. Bunu kimse anlamıyorsa, benden bu kadar. Kendi yollarına gitsinler. Ben Fenerbahçe maçında bu konuyu kapattım. Bu halde gittim Fenerbahçe sorumlusuna başarılar diledim. Çünkü onunla bir konumuz yoktu zaten. Bunu Türkiye'nin anlaması için 10 yıl geçmesi gerekir" dedi.

"BİRİLERİNİ SUÇLAYARAK BİR YERE GELEMEYİZ"

Güneş, birilerini suçlayarak bir yere gelemeyeceklerini de ifade etti ve şunları söyledi: "Bekleneni veremediğiniz sürece diğer konuları konuşmayı doğru bulmuyorum. O boğuşmayı yapabilseydik biz de konuşacaktık. Birilerini suçlama anlayışı bizi ileri götürmez. Bu oyunun üzerinde oynamak durumundayız. Moral bozukluğu yaşamadan gerçek kişiliğimizi ortaya koymak durumunda olan bir takımız. Oyuncularımda bekleneni verememenin moral bozukluğu var. Ama bunu mücadele ederek atmalılar."

"COLMAN OLAYINI SIZDIRANIN NİYETİ NE?"

Güneş, "Soyunma odasında Colman'la tartışıma oldu mu ?" şeklindeki soruya ise, "Bunu dışarı kim yansıttı bilmiyorum ama bu bir ayıptır. Colman üzülmüştür, doğrudur. Konuşmaya değer bir konu değildir. Dışarı yansıtan kişinin düşüncesini bilmiyorum. Çirkindir. Kendim yaptım diye düşünüyorum. Çünkü benim takımımdan biri yaptı bunu. Basit bir konuydu. Çok abartıldı" diye yanıt verdi. Yeni transferlerden Pawel Brozek'in kardeşine oranla daha hazır olduğunu da ifade eden Güneş, "Şu anda tek forvet oynadığımız için tercimiz Umut'tan yana. Ama tüm oyuncularımızdan faydalanacağız" dedi.

"OYUNCULAR BENİM GÖZÜM, KULAĞIM"

Oyuncularının kendi gözü kulağı olduğunu da ifade eden Güneş, "9 puan gerideki Fenerbahçe oyuncularını inandırabiliyor, ben oyuncularımı inandıramıyorsam burada sıkıntı var demektir. Bu takım sizin takımınız. Bu oyuncular sizin, hepimizin. Oyuncular benim gözüm kulağım, bu takımı seven herkes için de böyle. Ayağım tökezleyebilir, gözüm görmeyebilir, kulağım duymayabilir, bunu söylediğim zaman farklı anlaşılıyorsa o zaman hiç basın toplantısı da yapmayalım. İstanbul basını yapabilir ama en azından bizim basınımız yapmasın. Ben şimdi, 'Barcelona kaybedecek. Messi kötü oynayacak' desem ve bu ileride olsa bana Şenol hoca haklı mı çıktı diyecekler. Bunlar olabilecek şeyler. Her şey yazılabilir. Önemli olan gerçekçiliktir" diye konuştu.

"HAKEMLERE BASKI YAPILMASIN DEDİM, ANLAŞILMADIM"

Güneş, "Trabzonspor'un pozisyonları irdelenirken, rakiplerin hatalı kazançları neden irdelenmiyor?" şeklindeki soruya ise, "Ben kendi işime bakarım. Hakemlere baskı yapılmaması gerekir demecimi bile algılamayan insanların olduğu bir toplumda yaşıyorsak daha neler yapabiliriz. Doğruların suçlandığı bir ülkede ne söyleyebiliriz" diye cevap verdi.Güneş, Egemen'e iyileştiği için Fenerbahçe maçında görev verdiğini de belirterek, "Egemen değil başka bir oyuncuyu da oynatsak yine bir sakatlık olabilirdi" dedi.

"KAMPA GEÇ KALAN JAJA, COLMAN VE ALANZİNHO'YA PARA CEZASI VERİLDİ"

Güneş, Antalya Belek'te yapılan kampa geç kalan oyunculara da para cezası verdiklerini belirterek, "Bizim iyi giden sonuçlardan sonra oyuncuya vereceğimiz para cezasını kaldırma gibi bir duruşumuz yok. Sonuçlarla disiplin cezalarının alakası yok. Bu cezalar uygulandı" ifadelerini kullandı. Güneş, Almanya'ya giden Zafer Yelen'in ise bu aşamadan sonra takımla çalışmayacağını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Güneş'ten Acı İtiraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement