Glowacki: "Pawel Ve Piotr Takıma Katkı Sağlayacaktır" - Son Dakika
Spor

Glowacki: "Pawel Ve Piotr Takıma Katkı Sağlayacaktır"

Glowacki: "Pawel Ve Piotr Takıma Katkı Sağlayacaktır"

Trabzonsporlu Futbolcu Glowacki: "Pawel ve Piotr Takıma Katkı Sağlayacaktır"

21.02.2011 12:10

TRABZONSPORLU FUTBOLCU GLOWACKİ: "PAWEL VE PİOTR TAKIMA KATKI SAĞLAYACAKTIR"

Trabzonspor'un Polonyalı futbolcusu Glowacki, yeni transferler Pawel ve Piotr Brozek'in takıma katkı sağlayacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Polonyalı futbolcu Ardakuisz Glowacki, Türk futbolunun Avrupa'da bir çok ülkeye göre ileride olduğunu kaydetti. Glowacki, Trabzonspor'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek,

"Şampiyonluk bütün takım için ekstra bir motivasyon kaynağı. Şampiyonluğa inanıyorum. Önemli olan sahada oynarken herkesin buna inanması ve yüzde yüz kendisini buna motive edebilmesi. Bu motivasyonu sağlarsak sezonun ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarıda da yeterli puanı toplayabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

KATKI SAĞLAYACAKLARINA YÜREKTEN İNANIYORUM

Glowacki, henüz bekleneni veremeyen yeni transferler Pawel ve Piotr Brozek'in kaliteli futbolcular olduğunu belirterek, "Onlarla hem aynı ülkenin vatandaşıyız hem de uzun yıllar birlikle oynadık. İşlerini ciddiye alan futbolculardır ve çalışmaya alışkınlar. Takıma katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. Hocamız da sürekli olarak onlarla yakından ilgileniyor. Trabzon şehrine ise alıştık. Onlar da ben de Türk mutfağını çok sevdik. Özellikle tatlılar konusunda ise söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi.

"EGEMEN ÇOK FARKLI BİR FUTBOLCU"

Glowacki, takımda çok kaliteli futbolcular bulunduğunu da vurgulayarak,

"Özellikle Egemen'e ayrı bir yer açmak istiyorum. Onun gerek futbol bilgisi gerekse mücadelesi takımdaki tüm oyunculara örnek olmalı. O çok farklı ve özel bir futbolcu. Ayrıca Selçuk İnan da çok kaliteli bir futbolcu. Türk futbolunda gerçekten birbirinden kaliteli isimler var. ve Türkiye'de taraftarlar gerçekten takımın bir parçası gibi hareket ediyor. Böyle bir ortamda size sadece işiniz olan futbolu oynamak kalıyor. Bizde bunu yapıp sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

GÜNEŞ: "OLUMLU YÖNLERİMİZİ SAHAYA YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bordo - mavili takımın tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş, ligde her takımın kendi amaçları uğruna mücadele ettiğini ifade ederek, "Biz ligin ikinci yarısı öncesinde elde ettiğimiz puan avantajına hiçbir zaman güvenmemiştik. Sadece olumlu yönlerimizi sahaya yansıtmaya çalışıyorduk. Pozitif düşünceye sahibiz. Bunu çalışarak ortaya koymak, hayallerimize bu şekilde kavuşmak istiyoruz. Camia olarak birbirimize yardım ederek bugünlere geldik. Başarının anahtarı birlikteliktir. Camiada bu birlikteliği gördükçe bizimde gücümüz artıyor" ifadelerini kullandı.

"HER TAKIMIN KENDİNE GÖRE HEDEFLERİ VAR"

Şampiyonluk yarışında hiçbir takımın diğerine oranla çok fazla önde olmadığını da ifade eden Güneş, "Şampiyonluk yolunda üç takımın yarıştığı bu tablodan çıkarılabilir. Ama bu yarışın içinde sadece şampiyonluk yok. Bir çok kulvar var. O kulvarlar şampiyonluk kadar takıma göre önemlidir. Şu an için ligde kimse bulunduğu konumda rahat değil. Herkesin kendine göre hedefleri ve amaçları var ve bu hedefler doğrultusunda mücadelesini sürdürüyor. Ligin bitmesine daha çok uzun bir zaman var ve bu uzun zaman içerisinde hata sayısını en aza indirgememiz gerekiyor" dedi.

KADROYA GİREMEYENLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Trabzonspor'un Manisaspor ile oynayacağı maçın kadrosuna giremeyen Sezer Badur, Bora, Mehmet Çakır, sakat Egemen, Engin ve cezalı Tayfun Cora, yardımcı antrenör Mehmet Kulaksızoğlu nezaretinde Trabzon'da özel olarak çalışacak. Büyük umutlarla geldiği Trabzonspor'da henüz istediği forma şansını bulamayan Mehmet Çakır, kendisini ispatlayacağına inandığını belirterek, "Yedek kaldığım için kimseye değil kendime kızıyorum. Daha fazla çalışıp bu takımın bir parçası olmalıyım. Şampiyonluk yarışında takımıma elimden gelen katkıyı vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

KAHLENBERG SEZON SONUNU BEKLİYOR

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Wolfsburg'un orta saha oyuncusu Kahlenberg'in transferinin sezon sonu gerçekleşmesi bekleniyor. Wolfsburg'da istediği forma şansını bir türlü bulamayan ve bu nedenle sıkıntılı günler yaşayan Kahlenberg'in, bordo - mavili kulübe haber yolladığı ve gelecek sezon bordo - mavili formayı giymeyi çok istediği öğrenildi. Pierre Littbarski'nin yönetimindeki Wolfsburg'da hedeflerine ulaşamayacağını ifade eden 28 yaşındaki Kahlenberg'in, sezon sonunda bonservisiyle birlikte Trabzonspor'a gelmesi bekleniyor.

BURAK YILMAZ DEĞERİNİ ÜÇE KATLADI

Bordo - mavili takımın en golcü futbolcusu olan Burak Yılmaz, en güvenilir transfer sitelerinden transfrmarkt.de'ye göre fiyatını 3'e katladı. Bordo - mavili kulübe geldiğinde fiyatı 1.5 milyon Euro olan Burak, aradan geçen zaman içerisinde gösterdiği performans ile fiyatını yaklaşık üçe katlayarak 4 milyon euro seviyelerine çıkardı. Trabzonspor'da fiyatını en çok artıran oyuncu olmayı da başaran Burak, bu başarısında teknik direktör Şenol Güneş'in rolünün tartışılmaz derecede fazla olduğunu ifade etti. Bu arada geçtiğimiz sezon devre arasında Fenerbahçe'ye 3.2 Milyon Avro artı Burak Yılmaz karşılığında satılan Gökhan Ünal, sarı - lacivertli kulüpte umduğunu bulamayarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kiralık olarak verilirken, Burak Yılmaz ise Trabzonspor'da adeta yıldızlaştı. Ünlü transfer sitesi .transfermarkt.de'ye göre Burak Yılmaz'ın değeri Gökhan Ünal'ın iki katı seviyesine ulaştı.

"ALLAH ŞENOL HOCAMDAN RAZI OLSUN"

Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in kendi hayatında çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Bugünlere gelmemde en büyük etken hocamdır. Allah ondan razı olsun. Benim Trabzonspor'da kötü oynadığım maçlar olmadı mı? Oldu ama o beni başka yerlerdeki gibi silip bir kenara atmadı. Bazen kızarak, bazen bağırarak, bazen çok sert konuşarak ama her zaman arkamda durarak beni kazanmaya çalıştı. Ben çok sert konuştuğu zamanlarda bile onun beni sevdiğini ve kazanmaya çalıştığını hissediyordum. Beni de forvet mevkiinde değil, sağ açıkta oynatıp kazandı. Artık kendimi bir forvet olarak görmüyorum ve bu mevkide çok daha başarılı olduğumu düşünüyorum. Milli takıma da yeniden yükselmeme neden olan hocama çok şey borçluyum" dedi.

GÜNEŞ OYUNCULARINI NASIL KAZANIYOR!

Futbolcuların bugüne kadar çok fazla şımartıldığını söyleyen Şenol Güneş,

"Ben oyuncuma asla sen en iyisisin demem" diyerek futbolcularıyla yaşadığı diyalogu özetledi. Antrenmanlar dışında her gün futbolcularına özel zamanlar ayıran Güneş, yemekleri ise oyuncularından ayrı masalarda değil, aynı masada yemeyi tercih ediyor. Kulübe bir psikolog aldıran Güneş, bu psikologun yardımıyla oyuncuların sorunlarını yakından takip ediyor ve anında çözümlerle bu sorunları çözüyor. Antrenmanlar dışındaki zamanının büyük bir bölümü tesislerde geçiren tecrübeli teknik adam, oyuncularının kendisiyle birebir görüşmesinden ise büyük keyif alıyor. Yaşanan küçük sorunlarda her zaman oyuncusundan yana tavır takınan tecrübeli teknik adam, yemeklerin kulüpte yenmesi konusuna ise büyük önem gösteriyor.

YUNUS EMRE SEL - TRABZON/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Glowacki: 'Pawel Ve Piotr Takıma Katkı Sağlayacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement