Giresunspor'un Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Spor

Giresunspor'un Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Giresunspor\'un Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Giresunspor’un Kartepe kampı tüm hızıyla sürüyor.

06.08.2014 15:57

Giresunspor'un Kartepe kampı tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör Mehmet Birinci, "Geçen sene benim takımımda üç tane futbolcu ismi say deseniz kimse sayamazdı. İsmi olmayan ama cismi olan çocuklarla kurulu bir ekiptik" dedi.

Yeni sezon hazırlarının ikinci etabı için geçen hafta Kartepe'ye gelen Giresunspor'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör Mehmet Ekinci yönetimindeki yeşil-beyazlı ekip, sabah antrenmanını kondisyon, dayanıklılık çalışmalarıyla tamamladı. 26 kişilik kadrosuyla çalışmalarına devam eden Karadeniz ekibinde, Berkan Yıldırım ve bu yıl Palmeiras'dan kiralık olarak alınan Edilson Tavares Dos Santos takımdan ayrı çalıştı.

"EKİNCİ: 25 KİŞİLİK KADROMUZDAN SADECE 9 KİŞİ KALDI"

Yeşil-beyazlı ekibi deneyimli teknik direktörü Ekinci, kamp ve çalışmalar hakkında bilgiler verirken, çalışmalarının da istediği gibi gittiğini vurgulayarak, "Kampımız gayet güzel geçiyor. Zaten ilk etap çalışmalarımızı Giresun'da tamamlamıştık. İkinci etaba da Kartepe'de başladık. Ortam, hava, iklim hepsi çok güzel, çok memnunuz. Hazırlık maçları da aldık. Onların da 1 tanesini yaptık. 5 tane daha hazırlık maçı yapacağız burada. Çalışmalarımızı 17 Ağustos'ta tamamlayıp Giresun'a döneceğiz. Her takımın olduğu gibi bizim de tabi eksiklerimiz var. Bildiğiniz gibi bu lige biz yeni çıktık. Elimizde 25 kişilik kadrodan 9 kişi kaldı. Kimisi kendisi gitmek istedi, bazıları da kulüp tarafından gönderildi. Bizim istediğimiz 9 futbolcu kaldı. Tabi 9 futbolcu olunca bunu dışarıdan doldurmamız lazımdı. İstediğimiz topçuları hemen hemen aldık. Kalecimiz de bugün itibariyle bize katıldı. Şu anda bir stoper eksiğimiz var. Bir tane stoper arayışındayız. Üç tane yabancı hakkımızı da ikisi Brezilyalı biri Nijeryalı olmak üzere doldurduk. Yani şu anda tek eksiğimiz bir tane stoper. Geri kalan takımımız tamam gibi. Stoper konusunda 2-3 tane isim var. Trabzonspor'dan Abdullah Karmil'i istemiştik. Ama maalesef Trabzonspor Abdullah Karmil'i Adanaspor'a verdi. Şu anda bizde başka stoper arayışları içindeyiz. İnşallah en iyisini bulup, almayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"BU YIL DA HEDEFİMİZ ÖNCELİKLİ OLARAK KÜMEDE KALMAK"

Geçen yılki başarı ve bu yılki hedeflerinden bahseden deneyimli teknik adam, geçen yıl bir sürprizi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçen sene benim takımımda üç tane futbolcu ismi say deseniz kimse sayamazdı. İsmi olmayan ama cismi olan çocuklarla kurulu bir ekiptik. Bu yılda hemen hemen öyle yaptık. Bu yılda hedefimiz tabi ki öncelikle kümede kalmak. Ama bu lig ne getirir ne götürür hiç belli olmaz. Belki de kümede kalma mücadelesi verirken, Playoff'ta oynayabiliriz. Diğer takımlara da baktığımız zaman PTT 1. Lig'de 3-4 tane takım çok büyük paralar harcıyorlar. Çok büyük meblağlarla takım kuruyorlar. Tabi onlarla yarışmamız biraz güç, maddi konuda. Biz öncelikle kulübü düşünüyoruz. Yani kulübün olan borçlarını sıfırlamak, seneye daha güzel bir takım kurmak amacındayız. Şu anda belki de, tam olarak fiyatları bilmiyorum ama, kulağıma gelen fiyatlara baktığımız zaman bu 3-4 tane PTT 1. Lig takımındaki yapılan transferlerde 2 tane futbolcuya verdikleri para ile biz herhalde 6 tane futbolcu aldık. Çünkü gerçekten büyük paralar veriliyor. Müthiş paralar. Kendi ekonomimize göre takım kurmayı düşündük ve o şekilde kurduk. Fazla paralar vermeden. Çocuklarla belki Playoff'u zorlayacağız ama şu anda öncelikli hedefimiz bu lige alışmak. Bu ligde kalıcı olmak öncelikli hedefimiz" dedi.

"MAÇ DOSTANE BİR ŞEKİLDE GEÇECEK"

İlk lig maçlarını Samsunspor ile yapacaklarını hatırlatan Birinci, "Şu anda Samsunspor'un da kadrosunu bilmiyoruz. Ama tek bildiğim şey, Samsun'da bizim memleketimiz. Aynı toprakların insanlarıyız. Maç dostane bir şekilde geçecek. 3 sonuç içinde ne üzülürüz, ne de seviniriz. Kendi memleketimiz, kendi insanlarımız. Tabi yenersek müthiş bir başlangıç olur bizim için. Yenilirsek veya berabere kalırsak da kaybedeceğimiz bir şey yok. Karadeniz takımlarının hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca PTT 1. Lig'in tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah dostane bir şekilde iyi bir lig geçiririz" ifadelerini kullandı.

Giresunspor yarın Sarıyer ile bir hazırlık maçı yapacağı öğrenilirken, kamp ise 17 Ağustos'da sona erecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Giresunspor'un Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement