Gerrard: Herkesle Kapışabiliriz - Son Dakika
Spor

Gerrard: Herkesle Kapışabiliriz

Gerrard: Herkesle Kapışabiliriz

Liverpool kaptanı Steven Gerrard, hafta sonu Arsenal’e 2-1 mağlup olarak FA Cup’tan elendikleri maça dair konuştu ve şimdi büyük takım gibi davranmaları gerektiğini söyledi.

18.02.2014 14:36

Arsenal rövanşı aldı

Arsenal karşısında maça çok iyi başlayan ancak Daniel Sturridge'le girdiği iki net pozisyonu harcayarak oyunu rakibe veren Liverpool, maçın devamında Alex Oxlade-Chamberlain ve Lukas Podolski'nin gollerine engel olamamıştı. Sonradan toparlanıp, baskı kurarak penaltı kazanmışlar ve farkın bire düşmesinin ardından Luis Suarez'e ceza sahasında yapılan açık müdahale ile bir penaltıyı daha hak etmişlerdi.

Penaltıyı gole çevirerek skoru dengelemeyi uman kaptan Gerrard, "Benim görüşüm açıkça [Suarez'i] 'engelleyen' bir penaltıydı. Böylesi, 'kazanılan' penaltıdan daha bariz oluyor. En iyilerden biri olan Howard Webb pozisyona çok yakındı, belli ki pozisyonda faul olmadığını düşündü ama verdiği karar bizi bozdu." sözlerini sarf ederken, maçın ikinci devresinde bir sarı kart daha görerek oyundan atılmadığı için şanslı olduğunu da aklında tutuyor olmalı.

Büyük takım tepkisi

FA Cup'tan elenmelerinin ligdeki gidişatı etkilemeyeceğini savunan Gerrard, hafta sonu evlerinde oynayacakları Swansea maçı öncesinde takım arkadaşlarına ve taraftarlara mesaj yolladı:

"Moral bozacak bir durum yok. Bazı maçlarda hak ettiğinizi alamazsınız, bu karşılaşma da bunun bir örneğiydi. Tabii ki sonuç bizi üzdü ama oyun oldukça iyiydi. Silkelenip aynen devam etmek zorundayız. Mevcut oyun kalitemizle herkesle kapışabiliriz. Öne doğru oynuyoruz, [rakiplere] tehlikeli görünüyoruz ve maçları kazanmak için gerekenden fazla pozisyon üretiyoruz."

"İnsanlar haklı olarak bizim büyük takım olduğumuzdan söz ediyorlar ve büyük takımlar, önlerine bakarlar ve yeniden kazanmanın yolunu bulmaya odaklanırlar. Biz de büyük takımların bu tür zamanlarda yaptığı gibi çabucak toparlanmalıyız."

"FA Cup'tan elenmenin ligi kötü etkilemeyeceğinden eminim. İç saha formumuz harika ve Anfield'dan maksimum puan çıkarmak için önümüzdeki Pazar günü aynen devam etmeliyiz."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Gerrard: Herkesle Kapışabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement