Gencer: "Beşiktaş Yenilseydi, Bahane Hazırdı" - Son Dakika
Spor

Gencer: "Beşiktaş Yenilseydi, Bahane Hazırdı"

Gencer: "Beşiktaş Yenilseydi, Bahane Hazırdı"

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Beşiktaş’ın maçtan önce zeminle ilgili söylemlerine, "Eğer yenilselerdi bahane hazırdı.

27.10.2015 14:11

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Beşiktaş'ın maçtan önce zeminle ilgili söylemlerine, "Eğer yenilselerdi bahane hazırdı. Bir takımın maçtan önce böyle açıklamalarda bulunması son derece yanlıştır" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un ligin 9. haftasında sahasında Beşiktaş'a 5-1 yenilmesi camiayı üzdü. Antalyaspor'un 33 bin kişilik Antalya Arena'daki açılış maçını yöneten hakem İlker Meral'a tepkiler büyük oldu.

Karşılaşmayı değerlendiren Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor'un 9 yıl aradan sonra 33 bin kişilik yeni stadına kavuştuğunu belirterek, bin 250 olan seyirci ortalamasının Beşiktaş maçında 10 binlere ulaştığını kaydetti.

Bu sene hedefli bir takım oluşturmanın gayreti içinde olduklarının altını çizen Gencer, "Yeni stadımız tamamen doldu. Antalya'da ve Türkiye'de yok olmaya yüz tutan taraftarlığın en güzel örneği yaşandı. Her şey futbol oynamak için hazırdı. Lider Beşiktaş ile güzel bir açılış karşılaşması olmasını istedik. Bu güzel ortamda hakem İlker Meral'ın hataları bizleri üzdü. Kararları açılışa gölge düşürdü. Stadımızın açılışına İlker Meral'ın atanması bizleri üzdü. Hakem hata yapabilir. Ama ev sahibi takıma maçın ilk 3 dakikasında iki sarı kart gösterilmesi büyük hataydı" dedi.

"BU HAKEMLERLE TÜRK FUTBOLU GELİŞMEZ"

Maçın 27. dakikasında kanat oyuncusuna yapılan faulün ardından ikinci golü yediklerini aktaran Başkan Gencer, "Açılış maçımıza yakışmayan, futbolla alakası olmayan bir hakem hataları ile etki etti. Ardından Eto'o hakemin önünde şortu çekilerek ceza sahasında düşürüldü. Penaltı verilmediği gibi Eto'o'ya itirazı sonrası sarı kart gösterdi. Hakem aynanın karşısına geçsin sarı kartlarını bir kenara koysun, kırmızı kartı bir kenara koysun. Kırmızı kartı kime göstereceğini düşünsün. Nasıl bazı hakemlerimiz, hatalarını anlayıp görevi bırakıyorsa İlker Meral da düşünsün. Böyle yönetimlerle Türk futbolcu gelişmez, seyirci sayısı artmaz. Yenilmek ayrı, verilen kararların tartışılması ayrı bir durum. Bunların acilen önlenmesi lazım" diye konuştu.

"YENİLSELERDİ BAHANE BELLİYDİ"

Başkan Gencer, Beşiktaşlıların stat zeminini eleştirmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Beşiktaş hocası ve futbolcular maçtan önce zeminin yumuşak olduğunu söylediler. Beşiktaş bundan daha kötü toprak sahalarda da oynadı. Eğer yenilselerdi bahane hazırdı. Önceden buna zemin hazırladılar. Bir takımın maçtan önce böyle açıklamalarda bulunması son derece yanlıştır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gencer: 'Beşiktaş Yenilseydi, Bahane Hazırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement