Genç Kaleci Hayaline Babasıyla Ulaşacak - Son Dakika
Spor

Genç Kaleci Hayaline Babasıyla Ulaşacak

Genç Kaleci Hayaline Babasıyla Ulaşacak

Yeşilova Spor Kulübünün file bekçisi Oğuz Gündüz, amatör kalecilik yapmış Babası Erdinç Gündüz ile profesyonel ligde oynamak için çalışıyor.

25.02.2014 11:19  Güncelleme: 11:21

İzmir'in amatör takımlarından Yeşilova Spor Kulübü'nün file bekçisi 17 yaşındaki Oğuz Gündüz, amatör kalecilik yapmış Babası Erdinç Gündüz ile profesyonel ligde oynamak için gece gündüz çalışıyor. Yeşilova'dan yetişen Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak'ın izinden gitmek istediğini belirten Gündüz, "Bizim aile mesleğimiz kalecilik oldu. Tek isteğim profesyonel olmak, ardından ise Milli Takım'ın kalesini korumak" dedi.

Henüz 7 yaşındayken İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Takımı'nda futbol hayatına başlayan Gündüz, bir süre sağ açık mevkiinde oynadıktan sonra babası gibi kaleciliği tercih etti. 13 yaşında Yeşilova'nın file bekçiliğini üstlenen Oğuz Gündüz, amatör ligde bulunan takımda kaleci antrenörü bulunmamasının eksikliğini yaşamaya başladı. Genç file bekçisinin yardımına ise Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü'nde Ulaştırma Görevlisi olarak çalışan babası Erdinç Gündüz yetişti. Gençlik yıllarında amatör takımlarda kalecilik yapmış olan Erdinç Gündüz, mesai saatleri dışında oğlu Oğuz'un kaleci antrenörlüğünü üstlendi. İş saatleri dışında birlikte çalışan baba-oğul profesyonel olmak için gün sayıyor.

"TAKIM ELBİSELERİYLE ÇALIŞTIRIYOR"

Babası ile birlikte çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Gündüz, "Futbola ilk başladığımda kalecilikten farklı bir mevkide oynuyordum. Daha sonra kaleciliğe yatkın olduğumu fark edip, bu mevkiyi tercih ettim. Tabi bu tercihte babamın gençliğinde kalecilik yapması da etkili oldu. Yaklaşık 6 sene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde futbol oynadıktan sonra Yeşilova Spor Kulübü'nün kaleciliğini üstlendim. Amatör ligde yer aldığımız için kaleci antrenörümüz maalesef yok. Bu yüzden de zorluk yaşıyordum. Babam, bu konudaki açığımı kapatmak için mesai saatleri dışında kaleci antrenörlüğümü üstlendi. Bazen işten çıkıp direkt yanımıza geldiği için takım elbiseleriyle bile beni çalıştırıyor. Babamın bana bu şekilde destek olması ve babamla birlikte çalışmak büyük mutluluk" diye konuştu.

ONUR KIVRAK'IN İZİNDE

Genç kaleci Gündüz, Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak'ın Yeşilova Spor Kulübü'nde yetiştiğini hatırlatarak, "Kalecilik artık bizim aile mesleğimiz gibi oldu. O yüzden en büyük isteğim profesyonel olarak bu mesleği sürdürmek. Onur ağabey çok iyi bir kaleci. Onun adımlarını izliyorum. Onun gibi büyük takımlarda forma giymek en büyük hayalim. Profesyonel olduktan sonra Milli Takım'ın kaleciliğini yapmak hayallerim arasında yer alıyor. Bu hayallere ulaşmamda babamdan gördüğüm büyük destekten dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Genç Kaleci Hayaline Babasıyla Ulaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement