Genç Atletler Bir İlki Başardı - Son Dakika
Spor

Genç Atletler Bir İlki Başardı

Genç Atletler Bir İlki Başardı

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak 48 ülke arasında 4.olan Atletizm Genç Milli Takım sporcuları bugün Türkiye'ye döndü.

22.07.2013 12:38  Güncelleme: 12:54

İtalya'nın Rieti kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak 48 ülke arasında 4. olan Atletizm Genç Milli Takım sporcuları bugün Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan ve milli takım sporcuları ile İtalya'dan beraber gelen Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, " Atletizm tarihimizde en fazla madalya kazandığımız bir şampiyonadan dönüyoruz " dedi. Terzi, şöyle devam etti:

"Avrupa Gençler Şampiyonası'ndan dönüyoruz. Ali Kaya ile 5 bin ve 10 binde altın, Emel Dereli ile Gülle Atmada altın, Süleyman Bekmezci bin 500 metrede gümüş madalya, Emine Hatun Tuna ile 3 bin metre de gümüş madalya ve Ersin Tekal ile de 3 bin metre engelli de bronz madalya kazandık. 3 altın 2 gümüş ve bronz madalya ile atletizm tarihimizde gençlerde en fazla madalya ile döndük. Bu zamana kadar Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 20 madalya almışız. Bu sefer en fazla madalya ile, 6 madalya ile dönüyoruz. 16 final, 6 yarı final yarışıldı. Bir şampiyona rekoru, bir büyükler rekoru, 7 tane gençler rekoru, bir dünya rekoru kırıldı. Sporcularımızdan 5'i de en iyi derecelerini elde ettiler. 24 kişiyle katıldığımız şampiyonada hepsine kendilerine özgün başarıları vardı. Bundan çok mutluyuz. 48 ülke arasında madalya sıralamasında 4. sıraya yerleştik. Bu gençlerimiz Türk Atletizm tarihinin bundan sonraki 10 yılını başarılarla götürecektir. Alt yapımız çok sağlam geliyor. Sporcularımızı tekrar tebrik ediyor ve kutluyorum."

DOPİNG YAPANLAR CEZALARINI BULACAK

Federasyon Başkanı Mehmet Terzi son yaşanan doping olayları ile ilgili sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

"Hepsi disiplin kuruluna veriliyor. Gerekli soruşturmalardan sonra tabii ki bu işe meyledenler, bu işi yapanlar cezalarını muhakkak alacaklar. Hem antrenörlerine hem de sporculara ceza veriyoruz. Eğitim seminerlerimize de devam ediyoruz. 2007 yılından beri büyük mücadelemiz var. Ama 2013'de bir furya yakalandı. Bunun bir daha tekrarlanmayacağını umut ediyorum. Zaten daha önce de açıkladığım gibi Eylül ayından itibaren de bu asgariye inecek diye düşünüyoruz. Sıfırlamak üzere bütün çalışmalarımız devam ediyor. Türk atletizmi bu işe karışmış 20 kişiden ibaret değil. Türk atlezimi 500 kişiyle temsil ediliyor. İşte gençlerimizi görüyorsunuz, bundan son derece mutluyuz. "

FK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Genç Atletler Bir İlki Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement