Geleneksel Sinop Karakucak Güreşleri Nefes Kesti - Son Dakika
Spor

Geleneksel Sinop Karakucak Güreşleri Nefes Kesti

Geleneksel Sinop Karakucak Güreşleri Nefes Kesti

Sinop'ta düzenlenen '3.Büyük Karakucak Güreşleri' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

02.09.2012 18:42

Sinop'ta düzenlenen '3. Büyük Karakucak Güreşleri' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sinop Gençlik Spor Kulübü'nün organizasyonunda şehir stadyumunda gerçekleştirilen güreşlere, birçok ilden yaklaşık 200 sporcu katılırken, güreşleri stadyumu dolduran Sinoplu güreş sever izledi. İstiklal Marşı'nın okunumasıyla başlayan programda ilk olarak Hayaller Tiyatrosu oyuncuları tarafından 'aşık atışması' sahnelendi.

Oldukça çekişmeli geçen güreşlerde Sefa Güngör (Sivas) başpehlivanlığı alırken, güreşleri Atilla Balcı (Sivas) ikinci, Ümit Özcan (Sinop) ise üçüncü olarak tamamladı. Güreşlerde başpehlivan ile diğer dereceye giren pehlivanlara ödülleri protokol tarafından verildi. Bu yıl güreş ağalığı seçimleri de yapılmadı.

Geçen yıl ağalığı alan Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz, ağlığı tertip komitesine teslim etti.

Güreşleri Vali Dr. Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri ve çok sayıda güreş sever izledi. Güreş komitesi üyesi Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, güreşlerin 26 yıl sonra ilk kez iki yıl önce düzenlendiğini hatırlatarak, eski gelenekleri tekrar hatırlatarak yaşatmak olduğunu söyledi. Birçok ilden güreşlere yaklaşık 300 sporcunun katıldığını dile getiren Yakup Üçüncüoğlu, spor müsabakalarının ilin tanıtımı noktasında da önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Geleneksel Sinop Karakucak Güreşleri Nefes Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement