Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

"Fenerbahçe Galatasaray Odeabank derbisi, dünyaya Türkiye'deki kadın basketbolunun kimliğini gösterecektir" "Bu sezon iyi mücadele ederek maçlarımızı kazanıyoruz.

24.12.2013 13:45

ERCAN ÇAKAR - Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde  (TKBL) Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında yarın oynanacak derbinin farklı anlamlarının bulunduğunu belirterek, "Karşılaşma dünyaya Türkiye'deki kadın basketbolunun kimliğini gösterecektir" dedi.

Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karşılaşmanın fair-play içinde geçmesini istediklerini vurgulayarak, "Bence geçen sezonlardan farklı olarak bu sezonki Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin daha özel anlamları var. Bunlar, kadın basketbolumuzun gelişimi ve dizaynı açısından önemli maçlar. Özellikle Türk oyuncularımız için. 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Türkiye'de düzenlenecek. Hem saha içinde hem de saha dışında gösterilecek her türlü fair-play ve performans, dünyaya Türkiye'deki kadın basketbolunun kimliğini gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Ligde bu sezon oynadıkları 12 maçı da kazanarak namağlup lider durumda olduklarını hatırlatan Özyer, şunları kaydetti:

"Geçen sezon Ülker Sports Arena'da 3 maç oynadık. Dolayısıyla yarın atmosferin nasıl olacağını biliyoruz. O atmosferde geçen sezon maç da kazandık. Şimdi sakatlıktan dönen Sancho Lyttle da formunu buldu. Bu da bize ayrı bir güç verecektir. Türkiye ve Avrupa'da iyi basketbol oynayarak maçlarımızı kazanıyoruz. Her geçen gün basketbolumuza değer katıyoruz. Bu sezon Odeabank'ın isim sponsorluğuyla beraber daha da güçlendiğimizi düşünüyodrum. Bu önemli maçtan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz."

Özyer, ligde 2 mağlubiyeti bulunan Fenerbahçe'nin derbiyi kazanmak için daha istekli oynayacağını anlatarak, "Rakibimiz bu sezon en yüksek bütçeyle en geniş kadrosunu kurdu. İki değerli yabancı oyuncusu tribünde hazır bir şekilde bekliyor. Ayrıca Türk Milli Takımı'nda oynayan Nevlin henüz 12'ye bile giremedi.  Bu, ne kadar geniş bir kadroya sahip olduklarını gösteriyor.  Evsahibi oldukları maçlarda atmosferi iyi kullanan tecrübeli oyuncuları var.  Biz de geçen sene o atmosferi yaşayan bir takım olarak saha avantajının ne kadar önemli olduğununun bilinciyle oynayacağız. Ben iyi bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement