Galatasaray'da Dernek Krizi - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da Dernek Krizi

Galatasaray\'da Dernek Krizi

Yakın zamanda kurulan ve bünyesinde Galatasaraylı sanatçıları barındıran 1905 Kültür ve Sanat Derneği'ne başkan Ünal Aysal tarafından tanınan bazı imtiyazlar Galatasaray kulübünün Şubat ayı Divan Kurulu toplantısında gündeme geldi ve divan üyeleri Aysal'a tepki gösterdi.

12.02.2014 16:56

Galatasaray'dan dev anlaşma

Galatasaray Kulübü'nde yeni kurulan 1905 Kültür-Sanat Derneği'ne Türk Telekom Arena Stadı'nda yer tahsis edilip imtiyaz tanındığı öne sürüldü. Galatasaray Kulübü'nün çatısı altında şu an ki yönetim kurulunun oluru ile kurulan dernek, sarı kırmızılıların bugün yapılan Divan Kurulu toplantısında tartışmaya yol açtı.

Derneğe tanınan bazı imztiyazların tüzüğe aykırı olduğunu belirten Divan Kurulu üyesi Taner Aşkın yaptığı konuşmada, " Dernekler konusunda karar verecek olan yönetim kurulu değil, genel kuruldur. Tüzüğü yok sayıp hareket edeceksek bu işin hiçbir anlamı yok. Üyelerin içinde bölünmeye gidersek Galatasaray'a çok büyük kötülükler yapmış oluruz. Kimse darılmasın, gücenmesi buna hakkınız yok. Bu Galatasaray'a yapılmış kötü bir harekettir. Genel kurul Galatasaray'ın en büyük merkezi. Bir dernek kuruluyor ve Arena'da ofis veriliyor. Kira da ödemiyor. Bir lütuf yapılmış durumda... Galatasaray'da birçok dernek var. Bu dernek güçlü ise getirilir ve kararı Genel kurul verir. Ünal Aysal, Galatasaray'ı tanımıyor lafına katılmıyorum. Ünal Aysal çok zeki  ve akıllı bir insan. Ünal Aysal 3 ay içinde Galatasaray'ı tanımıştır" ifadelerini kullandı.

Aşkın'ın ardından söz alan 1905 Kültür Sanat Derneği üyesi Celal Emon ise dernek olarak kulübü zarara uğratmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Hiçbir kulüpte olmayan kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve aktiviteler adına bu derneği kurduk. Başkana sunduğumuzda bu projeyi büyük destek gördük. Arena'da evet yer bulduk. 3 yıldır kullanılmayan depodur. Kulübümüzü hiç bir şekilde biz zarara uğratmadık. Oraya yapılmış bütün masraflar dernek üyeleri tarafından karşılanmıştır. Burası bize geçici olarak verilmiştir. Bir israf içinde değiliz. Bu insanlar 42 kişi ile başlamış şimdi 68'e ulaşan üyeye sahiptir. Yüzde 90'nı da Galatasaray genel kurul üyesidir. Ana tema olarak Galatasaray Lisesi'nde okumuş ressamların resimlerini sergileyip bunları değerlendirdik" diye konuştu.

2013 yılında faaliyete geçen 1905 Kültür Sanat Derneği'nin geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirdiği geceye katılan sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal burada yapılan müzayede de Didier Drogba'nın yağlı boya tablosunu ve osmanlı tuğrasını 51 bin TL ödeyerek almıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'da Dernek Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement