G.Saray - G.Birliği Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

G.Saray - G.Birliği Maçının Ardından

G.Saray - G.Birliği Maçının Ardından

"Kişiliği Olan Bir Takım, Kişiliği Olan Oyuncularla Kurulur. Böyle Oyuncuları Bulmamız Gerekiyor"

12.12.2010 00:42

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Gençlerbirliği maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında çok kötü oynadıklarını belirterek, "Şanssız

bir gece. Hiç kimse böyle bitmesini istemiyordu. Maalesef Türkiye'de en büyük başarılara imza atılan statta böyle bir sonuçla karşılaştık. Oyuncularıma maç

öncesi, elimizden geleni yapmamız gerektiğini, galibiyet almamız gerektiğini söylemiştim. Ama futbolcuların konsantrasyon eksikliği, azimli çalışmamaları,

kolektif oyunu kuramamaları bizi bu sonuca götürdü. Böyle kötü bir sonuçla tarihe geçtik. Takım o kadar kötü oynadı ki, taraftarlarımızdan özür diliyorum. Futbol sahada oynanan bir oyundur. Oyuncularıma bunu söyledim ve inşallah bazıları bunu anlarlar. Tüm hafta boyunca yapılan çalışmalarda, bu haftanın iyi geçeceğini düşünüyordum. Böyle bir iz bırakmıştı bende. Kasımpaşa'ya karşı galip gelen takımı yine sahaya sürdüm. Maalesef bu kez kötü oldu. Bütün suç bize ait, takıma ait. Kötü bir iz bıraktık ve hatırlamak istemediğimizi bir gece oldu" diye konuştu.

Devre arası transferde yapılacak çalışmalarla ilgili yöneltilen sorular üzerine Hagi, "Takımın ihtiyaçlarını tekrar değerlendireceğiz. Başkanla konuştuk. İhtiyaçlarımıza bakarak takviye yapacağız. Bir çok değişiklik yapılması gerektiğini biliyorum. Bunlar devre arasında mecburen olacak. Çünkü her şey açık ve net. Neler olacak bunu hep beraber göreceğiz. Oyuncu cevabını hep sahada verir. 30 yıl futbol oynadım. Futbolcu sahada konuşmalı. Önümüzde iki maç daha var. Sonra kimlerle devam edeceğimizi hep beraber göreceksiniz. Transferde iyi çözümler bulmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlarımızı belirlemeye çalışıyoruz. Takıma artı değerler getirecek oyuncular getirilmeli. Umarım bu konuda ilhamlı olurum ve iyi seçimler yaparım" şeklinde konuştu.

Kadro dışı bırakılan Misimoviç için ise Hagi, "Galatasaray'da oynamak isteyen oyunculara takımın ihtiyacı var" dedi.

Frank Rijkaard'ın ardından takıma ne katabildiği yönündeki bir soru üzerine Rumen teknik adam, şunları söyledi:

"Ben takımı yolda aldım. Oyuncuları tanımak için geldim. Ben de adapte olmaya çalışıyorum. Belki takım şu anda aynı durumda ama daha kötü değil. Bazı şeyler belki benim işime gelmiyor ama böyle devam etmek zorundayız. Geldiğim için de asla pişman olmadım. Galatasaray'a elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum."

Gheorghe Hagi, taraftarın tepkisiyle karşılaşan kaleci Ufuk'la ilgili olarak da, "Hata yaptı ama iyi maçlar da çıkardı. Ona hiçbir zaman kızgın olmayacağım. Benim üzüldüğüm taraflar başka. Zor durumdayız ve bazı şeyler şimdi ortaya çıkacak. Takımda kim ne istiyor, kim ne yapabiliyor bunlara bakacağım. Galatasaray'ın büyük kişiliği olan oyuncularla devam etmesi gerekiyor. Kişiliği olan bir takım, kişiliği olan oyuncularla kurulur. Böyle oyuncuları bulmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan, hayatta bazen her şeyin iyi gitmediğini söylerken, "Çok kötü gidiyoruz ve bundan dolayı da çok üzgünüz. Toparlanmak için çalışıyoruz. İşler kötü gitmeye başladığında yapılacak çok şey kalmıyor. Yapacağımız tek şey çok çalışmak. Hocamızı, yönetimimizi, taraftarımızı ve kendimizi zor durumda bırakıyoruz. Kaçacak da değiliz. Mücadele edeceğiz. Önümüzde kazanılacak 54 puan daha var. Camiamıza bunları yaşattığımız için üzgünüz. Bir geçiş dönemindeyiz. Yeni bir stada geçiyoruz. Ne kadar az zararla atlatırsak, gelecek için o kadar iyi olur. Birbirimize sırtımızı dönmememiz lazım. Zor günlerde birbirimize sarılmalıyız. Böyle zor zamanlarda birbirimize ihtiyacımız var" dedi.

Ali Sami yen Stadı'nı çocukluğunun geçtiği ve hayallerinin başladığı yer olarak tanımlayan Arda, kötü bir şekilde bu stada veda etmek istemediklerini

aktarırken, "Tüm bunları yine sahada düzeltmekten başka çaremiz yok. Bazı seneler böyle geçebilir. Galatasaray camiası geçmişte de böyle dönemler yaşamıştır. Galatasaray'a yakışan şekilde davranmaya devam etmek ve ayakta durmak lazım" dedi.

Taraftar tepkisinin oyuncuların öz güvenini etkilediğini aktaran Arda, futbolcular olarak iyi düşünmeleri gerektiğini dile getirirken, "Galatasaray futbocuları bir şey yapmalıdırlar. Skora katkı sağlamalıdırlar. Galatasaray futbolcusu, büyük futbolcudur. Ben ağabeylerimden böyle gördüm" ifadelerini kullandı.

Ortadaki başarısızlıkta en büyük payın futbolculara ait olduğunu ve takım kaptanı olarak da kendisinin sorumlu olduğunu anlatan Arda, çok üzgün olduklarını yineledi.

Arda ayrıca, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından koptuğu şeklindeki bir yorum karşısında da "Galatasaray'da hedef bitmez. Gerçek Galatasaraylılar böyle

düşünür" dedi.

Aydın ise hiç beklemedikleri bir sonuç aldıklarını söyleyerek, sezonun ikinci yarısında toparlanacaklarına inandığını ifade etti.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick ise Galatasaray karşısında kolay bir galibiyet almadıklarını ifade ederek, "Ortaya konulan oyuna bakacak olursak, kolay bir galibiyet olmadı. Özellikle henüz ilk saniyelerde Hurşut'un bulduğu gol bizim için çok önemliydi. Bu gol galibiyetimizi kolaylaştırdı. Ardından ise Galatasaray'ın baskısını iyi göğüsledik ve ikinci golü de bulduk. Sergilediğimiz futboldan çok memnunum. İkinci yarı skoru korumasını bildik. Hak ettiğimiz bir galibiyetti" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nde forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Serkan Çalık, zor bir maç olacağını bildiklerini belirterek, "İki takımın da puanlara ihtiyacı vardı. Bugün hava şartları da kötüydü. İlk yarı girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik ve 3 puanı aldık" diye konuştu.

Galatasaray'ın buralara layık olmadığını da ifade eden Çalık, "Bence ikinci yarı toparlarlar. Kaliteli kadroları var. Bir hava yakalayamadılar. İkinci yarı yakalarlar inşallah" şeklinde konuştu.

Alparslan Erdem de üç puan aldıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Alt sıraların baskısını çok hissediyorduk. Şükürler olsun ki kazandık. Galatasaray yeni stadının da atmosferiyle ikinci yarıda toparlanacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor G.Saray - G.Birliği Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement