Futbolcu İkizler Yeşil Sahada da Ayrılmıyor - Son Dakika
Spor

Futbolcu İkizler Yeşil Sahada da Ayrılmıyor

Futbolcu İkizler Yeşil Sahada da Ayrılmıyor

Futbola Almanya'da başlayan ve çok kısa süreli bir ayrılığın dışında hep aynı takımların formasını giyen tek yumurta ikizleri Haydar ve Volkan Çekirdek, yeni sezonda Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Sivas Dört Eylül Belediyespor'un başarısı için ter döküyor Haydar Çekirdek: "Kardeşimle sahada çok iyi anlaşıyoruz, koşu yolumu ve nereye pas vereceğimi biliyor ve bu da benim için avantaj oluyor.

10.09.2014 12:30

SERHAT ZAFER - Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Sivas Dört Eylül Belediyespor'da oynayan tek yumurta ikizleri, futbol kariyerlerinde  birbirlerinden ayrılmıyor.

Çorumlu gurbetçi ailenin ikiz çocukları 22 yaşındaki Haydar ve Volkan Çekirdek kardeşler, futbola başladıkları Almanya'da Bundesliga ekiplerinden Hamburg'un alt yapısında oynadı. İkizler, bu sezon başında Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Dört Eylül Belediyespor'a transfer oldu.

İkizlerden orta saha oyuncusu Haydar Çekirdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın bazı takımlarının altyapılarında futbol oynadıklarını, kardeşiyle iki kısa ayrılığın dışında hep aynı takımların formasını terlettiğini belirtti.

Türkiye'de Kasımpaşa ve Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor'da oynadıklarını ifade eden Çekirdek, ayrıca Türkiye U16, U17, U18 ve U19 milli takımlarında forma giyme şansı bulduklarını dile getirdi.

Bu sezon Dört Eylül Belediyespor'un başarısı için mücadele edeceklerini ve takımlarının şampiyonluk parolasıyla lige başladığını kaydeden Çekirdek, "Dört Eylül Belediyespor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

Sivas'ı ve insanlarını çok sevdiğini ifade eden Çekirdek, en büyük hayalinin ise Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un formasını giymek olduğunu belirtti.

- "Kardeşimle sahada çok iyi anlaşıyoruz"

Futbol kariyerinde kısa bir dönem hariç kardeşiyle sürekli aynı takımlarda forma giydiğini anlatan Haydar Çekirdek, "Kardeşimle sahada çok iyi anlaşıyoruz, koşu yolumu ve nereye pas vereceğimi biliyor ve bu da benim için avantaj oluyor. Hocalarımız takımda ilk gördüğünde bizi karıştırıyordu ama sonradan alıştılar. Aramızda biraz fark oluyor. Mesela ben saçımı kısa kestiriyorum veya birimizin sakalı biraz daha uzun oluyor" diye konuştu.

Takım arkadaşlarının da zaman zaman maç sırasında kendilerini karıştırdığını anlatan Çekirdek, "Pas verirken 'Haydar' diyeceğine 'Volkan' diyenler oluyor. Takıma ilk geldiğimizde daha çok karıştırıyorlardı, şimdi alışmaya başladılar" dedi.

Sivasspor'da oynamak isterim"

Dört Eylül Belediyespor'un sol beki Volkan Çekirdek de kardeşiyle her konuda çok iyi anlaştığını söyledi.

Haydar'ı kendisinden ayırt eden en büyük özelliğin kolunda bulunan dövme olduğunu belirten Volkan Çekirdek, Dört Eylül Belediyespor'da şampiyonluk yaşamak istediğini kaydederek, "Bu takımda başarılı olmak ve sonrasında ise Sivasspor'da oynamak isterim. Sivas güzel bir şehir ve buraya alıştık" şeklinde konuştu.

Dört Eylül Belediyespor Kulübü teknik direktörü Yusuf Tokuş ise Volkan ve Haydar Çekirdek'in takımlarında olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Çekirdek kardeşleri ilk başta ayırmakta zorlandığını anlatan Tokuş, "Haydar'ı kolundaki dövmesinden  tanıyorum. Bir de Volkan, kardeşi Haydar'a göre biraz zayıf yapıda. Sevdiğimiz sempatik arkadaşlarımız takıma kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

Sezonun ilk maçında Volkan ve Haydar'ın forma şansı bulduğunu ifade eden Tokuş, her ikisinin de iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbolcu İkizler Yeşil Sahada da Ayrılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement