Futbola Damga Vuran En Karizmatik Teknik Direktörler - Son Dakika
Spor

Futbola Damga Vuran En Karizmatik Teknik Direktörler

Futbola Damga Vuran En Karizmatik Teknik Direktörler

Samanyolu Televizyonu'nun aylık medya&magazin dergisi Kehkeşan stilleriyle adından söz ettiren teknik adamları derledi.

16.08.2012 14:39

Teknik direktörler, saha kenarında futbolcuların cesaret aldığı ve maçı kazandırmasını beklediği kişiler. Fakat bu teknik adamlar sadece başarılı kariyerleriyle değil aynı zamanda karizmatik duruşları ve stilleriyle de kendilerinden söz ettiriyorlar.

İşte stil sahibi teknik direktörler:

TEKNİK DİREKTÖR DEDİĞİN ŞIK GİYİNİR!

PEP GUARDİOLA

Barçayı yıllardır başarıdan başarıya koşturan Pep Guardiola futbolculuk zamanındaki hünerlerini teknik direktörken de gösteriyor. Farklı tarzı ve karizmatik duruşuyla futbolcuların saygısını kazanan İspanyol çalıştırıcı şık giyimiyle de farklı bir alanda konuşulmaya devam ediyor. Stil sahibi teknik direktörlere verilecek en iyi örneklerden olan Pep, her zaman şıklığına ayrı bir özen gösteriyor. Kirli sakalı, 3 numaraya vurdurduğu saçları ve tabir-i caizse en önemlisi jilet gibi giyimiyle, dergilerin kapaklarını süslüyor. Genelde İtalyan markaları tercih eden Pep'in şık takım elbiselerinin hemen ardından göz alıcı süveterleri geliyor. Pep genelde gri, lacivert ve lila renkleri tercih ediyor. Kravat olarak ise tercihini inceden yana kullanıyor ve genelde takım elbisesiyle aynı renk kravat takıyor. Zaman zaman mendil takarak da şıklığına şıklık katıyor.

JOSE MOURİNHO

Gittiği her takımda olay olan, oynattığı takımları da istisnasız başarıdan başarıya koşturan Jose Mourinho, şuanda Real Madrid'i çalıştırıyor. Dünyanın 1 numarası olarak gösterilen başarılı çalıştırıcının parlak teknik direktörlük kariyeri kadar medyaya verdiği demeçleri ve stili de çok konuşuluyor. Mourinho, Chelsea'nin başında olduğu dönemlerde giydikleriyle İngiliz erkeklerinin stil ikonu David Beckham'ın bile tahtını sallamıştı. Hatta sahalarda o dönemin popüler imajlarının ters yönünde daha maskülen bir stilin öncülüğünü yapan 47 yaşındaki teknik adam, giydiği Armani marka gri, kaşmir palto ile o kadar çok dikkat çekmişti ki Armani bile paltoyu Mourinho Paltosu olarak pazarlamaya başlamıştı. Mourinho sadece paltolarda değil takım elbiselerinde de çoğu zaman Armani'yi tercih ediyor. Özel hayatında da çoğu zaman klasik giyinmeyi seçen Mourinho'ya çoğu marka hediye kıyafet gönderiyor. Bunun nedeni de ünlü çalıştırıcının her giydiğini özellikle takip eden bir kitlenin varlığı. Teknik adamın vazgeçemediği renkler ise siyah, gri ve lacivert.

ABDULLAH AVCI

En son Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne kadar yükselen Abdullah Avcı, disiplinli ve karizmatik bir duruşa sahip. Sportif başarılarının ötesinde giyim kuşamına da dikkat eden Avcı, bugün en şık giyinen yerli teknik adamlarımızdan. Futbol hayatı boyunca kazandığı paranın büyük bir bölümünü giyimine harcayacak kadar şık giyinmeyi seven Avcı, giyim kuşamından asla taviz vermiyor. Evlendikten sonra sorumluluklar arttığı için giyime harcanan meblağlar biraz daha azalsa da Vakko'dan, İtalyan markalardan, erkek bakım kremlerinden, modayı takip etmekten kısaca güzel giyinmekten asla vazgeçmedi Abdullah Avcı. "Kaliteli giyinmek, temiz olmak ruhumu rahatlatıyor" diyen başarılı çalıştırıcı giyeceklerini kendi seçiyor. Fakat yeni ürünler piyasaya çıktıkça kendisine bilgi veren, dışarıda neyin moda olduğunu takip eden arkadaşlarının da olduğu biliniyor.

FATİH TERİM

Türk futbolunun en başarılı kariyerine sahip teknik direktörü olan İmparator lakaplı Fatih Terim, sert mizaçlı olmasına karşın futbolcuların psikolojisinden iyi anlamasıyla biliniyor. Sürekli motivasyonu yüksek takımlar kuran başarılı teknik adamın sportif başarılarının yanında giyim kuşam konularında da saha kenarında göze çarpan şık bir duruşu olduğu söylenebilir. Bir röportajında "Gömleklerim benim için çok kıymetli, ardından da ayakkabılarım ve pantolonlarım" diyor ve giyim konusuna ne kadar önem verdiğini belirtiyor. Ayrıca renk konusunda "Her rengi severim ve giyerim, ancak genelde koyu renkleri tercih ediyorum" diyen başarılı teknik direktör ceket, pantolon ve takımlarda koyu renkleri daha çok seviyor. Terim gömlekte ise maviden vazgeçmiyor. Renkli atkıları, özellikle koyu elbise ve kabanda hoş durduğu için kullandığını her fırsatta dile getiren ünlü çalıştırıcının giymem dediği tek şey ise parmak arası terlik.

HİKMET KARAMAN

Son dönemde Türk teknik direktörler arasında ismi ön planda olan ve bugüne kadar birçok takımı çalıştıran Hikmet Karaman, Guardiola kadar şık giyinen teknik direktörlerden. Ünlü çalıştırıcı farklı stili ve karizmatik duruşuyla göze çarpıyor. Son dönemde dünyanın farklı yerlerindeki önemli maçlarda bulunan Karaman'ın, Twitter'dan ünlü futbolcularla çektirdiği fotoğrafları paylaşması ününe ün kattı diyebiliriz. Rahat ve şık bir giyim tercih eden Karaman, kimi zaman takım elbiseyle karşımıza çıkarken kimi zaman da şık tshirtlerle ekranlarda ve sahalarda boy gösteriyor.

ROBERTO MANCİNİ

Roberto Mancini, tipik şık İtalyan erkeklerinden biri olarak her zaman göz önünde. Yıllarca Serie A'daki takımlardan Inter'i çalıştıran ünlü teknik adam, burada kazandığı şampiyonlukların ardından şimdilerde, Arap sermayeli Manchester City takımını çalıştırıyor. Takımına uzun yıllar sonra Premier Lig şampiyonluğu kazandıran teknik direktörün stil ve tarz olarak da başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Şık giyim tarzıyla magazin dergilerine sürekli kapak olan Mancini, özellikle Mancini fuları olarak bilinen ünlü fularlarıyla çok popüler. Şık takım elbiseler üstüne taktığı renkli fularlarıyla fenomen olan başarılı çalıştırıcı hünerlerini futbol da olduğu kadar modada da gösteriyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM

Her zaman efendi kişiliğiyle hatırlanan ve rakibin taraftarlarının bile kendisine büyük saygı duyduğu genç, yerli teknik direktörlerimizden Ertuğrul Sağlam, başarılı bir spor kariyere sahip. Bu genç yaşında, özellikle Bursaspor'a kazandırdığı şampiyonlukla büyük sükse yapan teknik adamın spordaki başarıları kadar saha kenarında tarzını yansıtan şık giyimi ve duruşu da her zaman göze çarpıyor. Takım elbiseden ödün vermeyecek kadar çok tercih eden teknik adamın, koyu rengi hakim olan bu elbiselerle çok şık bir görüntü sergilediği söylenebilir. Şık elbisesine düzgün duran, yüz hatlarıyla ve elbisesiyle uyumlu kestirdiği saç tıraşı da genç çalıştırıcıyı ön plana çıkarıyor.

MİRCEA LUCESCU

Her zaman bizden biri olarak gördüğümüz ve başarılarıyla kendini Türk futboluna kabul ettiren teknik direktörlerden Mircea Lucescu, ilerleyen yaşına rağmen dinamizmini hiç kaybetmiyor. Galatasaray'a 2000 yılında kazandırdığı Süper Kupa ve şampiyonluğun ardından Beşiktaş'ta da şampiyonluk yaşayan tecrübeli çalıştırıcı, son yıllarda Ukrayna takımı Shaktar Donetsk ile başarılara doymuyor. Ukrayna liginde takımını neredeyse her sene şampiyon yapan ünlü teknik adam, takımı Shaktar'a bir de UEFA kupasını kazandırdı. Ünlü çalıştırıcı başarılı kariyerinin yanı sıra saha kenarında da genelde kravatsız olarak giydiği şık takım elbiseleriyle biliniyor. Giydiği takım elbiselerle sempatik duruşuna karizmatik bir hava katan Lucescu, spor giyiminde de rahatlığı düşünüp eşofmanlarla maçları yönetiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Futbola Damga Vuran En Karizmatik Teknik Direktörler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement