Kadın A Milli Futbol Takımı, İngiltere İle Karşılaşacak - Son Dakika
Spor

Kadın A Milli Futbol Takımı, İngiltere İle Karşılaşacak

Kadın A Milli Futbol Takımı, İngiltere İle Karşılaşacak

FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ile karşılaşacak Kadın A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı.

30.10.2013 23:06  Güncelleme: 23:15

FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası elemelerinde yarın İngiltere ile karşılaşacak Kadın A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı.

Teknik Direktör Nur Mustafa Gülen, Adana 5 Ocak Stayumu'ndaki antrenman öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakiplerinin, grubun en güçlü takımı olduğunu, yaptıkları 3 maçın 3'ünden de galibiyetle ayrıldığını söyledi.

İngiltere ile oynanan ilk maçın kötü sonuçlandığını anlatan Gülen, "İlk maç hazır olmadığımız, ligin başlamadığı bir dönemdi. Hiç maç yapmadan çıktığımız bir karşılaşma oldu. Ağır bir sonuç aldık. Dün akşam oyuncularım da orada yaptığımız ve 8-0 biten maçı baştan sona izleyerek, golleri tekrar tekrar izleyerek hataları, eksikliklerimizi gördük" dedi.

Yarın zor bir maça çıkacaklarını belirten Gülen, şunları kaydetti:

"Grubun en güçlü takımı ile ikinci maça çıkmak, psikolojik açıdan da olumsuz ama bu durumu gidermeye çalışıyoruz. Dün, daha önce yaptığımız maçı baştan sona izledik, hatalarımızı gördük. Bugünkü antrenmanda da biraz taktiksel anlamda sahada diziliş ve kaymaları göreceğiz. Yarınki maçta en iyi şekilde ülkemizi, bayrağımızı, milli formamızı temsil edeceğiz. Oyuncularımıza güveniyorum."

İngiltere'nin rakipleri olmadığını çünkü en eski İngiliz takımının 110-120 yıllık mazisi bulunduğunu anlatan Gülen, şöyle devam etti:

"En eski İngiliz takımı 1890'da kurulmuş, 110-120 yıllık maziye sahip bir takımla oynuyorsunuz ve milli takımlarındaki kültürel yapı, erkek milli takımlarıyla paralel yürümekte. Ülke olarak, kadın futbolu olarak, lig olarak daha yolun başındayız. Emin adımlarla ligimizi geliştirip, kaliteli oyuncu havuzumuzu yükselttiğimiz zaman bu milli takıma da yansıyacak. Bizim için her maç bir tecrübe, ders alınması gereken tecrübe. Bu tecrübeyi de olumlu şekilde kullanarak en iyi şekilde sahaya yansıtabilmek istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Yarın ellerinden geleni yapacaklar, sonuç başımızın üstüne. Onların her türlü sonucuna ben razıyım. Yeter ki futbolun gereklerini sahada en mükemmel şekilde sakatlanmadan yerine getirsinler. Benim tek tememnnim bu. İngiltere, rakibimiz değil. Diğer maçlara bakacağız ama bu maçta da elimizden geldiğince kazanmak için mücadele edeceğiz. Rakibimizin kalitesini bilerek sahaya çıkacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın A Milli Futbol Takımı, İngiltere İle Karşılaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement