Formula 1'in Patronu Rüşvet Davasında İfade Verdi - Son Dakika
Spor

Formula 1'in Patronu Rüşvet Davasında İfade Verdi

Formula 1\'in Patronu Rüşvet Davasında İfade Verdi

Ecclestone, Gribkowski tarafından kendisine yapılan şantajın mağduru olduğunu ifade etti.

02.05.2014 17:49

Almanya'da eski BayernLB Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky'ye rüşvet verdiği iddiasıyla yargılanan Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Gribkowski tarafından kendisine yapılan şantajın mağduru olduğunu söyledi.

Münih Eyalet Mahkemesinde yargılanan 83 yaşındaki Ecclestone, mahkemeye sabah saatlerinde eşi Fabiana Flosi ile geldi. Duruşmada savunmasını yapan Ecclestone, Gribkowski tarafından kendisine yapılan şantajın mağduru olduğunu ifade etti.

Gribkowsky'e rüşvet vermediğini ve sadece danışmanlık ücreti ödediğini belirten Ecclestone, bu danışmanlık hizmetine ilişkin sözleşmelerinin bulunduğunu belirterek, Gribkowsk'nin kendisini Formula 1'in patronu olmak istediğini iddia etti. Savcısı Christian Weiss ise Ecclestone'un savunmasına inanmadığını belirtti.

Duruşmada, Gribkowski'nin 2011'de yargılandığı davada savcıllık yapan Hildegard Bäumler-Hösl ve Martin Bauer tanık olarak dinlendi. Kararın eylül ayında verilmesi bekleniyor.

Davanın en önemli tanığı olan ve 2 yıl önce yargılandığı mahkemede Ecclestone’dan 44 milyon avro aldığını kabul eden Gribkowky’nin de dava kapsamında dinleneceği belirtildi. Gribkowky, yargılandığı rüşvet davasında 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Formula 1'in Patronu Rüşvet Davasında İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement