Fenerbahçeli Joseph Yobo'ya Töre Baskısı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçeli Joseph Yobo'ya Töre Baskısı

Fenerbahçeli Joseph Yobo\'ya Töre Baskısı

Kızlarıyla geleneklerine uygun evlenmediği için Nijeryalı futbolcuya ateş püsküren gelinin ailesi, 'Sabrımız taşıyor' mesajı gönderdi.

21.02.2014 08:52  Güncelleme: 09:32

Kiralık olarak İngiltere’nin Norwich City takımına transfer olan Joseph Yobo, ülkesinde önemli bir problem ile karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcunun 2010 yılında evlendiği eşi
Adaeze Igwe’nin ailesi ve akrabalarının futbolcuya yeni bir evlilik için baskı yaptıkları ortaya çıktı. Kızın ailesi Yobo'ya geleneklere uygun bir düğün yapması için "sabrımız taştı" diyerek baskı yapıyor.

"EVLİLİK BİZİM KURALLARIMIZA GÖRE DEĞİL"

Nijerya basınında yer alan haberlere göre eski güzellik kraliçesi olan Adaeze’nin yakınları, gelinlerinin Yobo ile yaptığı evliliğin kendi kurallarına uygun olmadığını savunuyor.

"GELENEKSEL BİR DÜĞÜN YAPMASI GERKİR BU KADAR BASİT"

Yıldız futbolcudan, geleneklerine göre bir evlilik gerçekleştirmesini bekleyen aileden bir üye, “Yobo’nun damadımız olmasından memnunuz ancak bizim adetlerimize saygı göstermesini bekliyoruz. Artık sabrımız taşıyor. Geleneksel bir düğün yapması gerekir bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

YAKIN BİR ZAMANDA YENİ BİR DÜĞÜN YAPMASI BEKLENİYOR

Nijerya’nın güneyinde Awka Etiti’nin Iru-Owelle köyünden olan Adaeze ailesinin, Yobo’nun memleketine göre farklı geleneklere sahip olduğu ifade edildi. Dört yıl önce Jos kentinde gerçekleştirilen bir düğünle dünya evine giren çiftin, bu geleneklere uygun evlenmediği için sarı lacivertli oyuncuya öfkeli olan sülalenin, o günden bu yana geleneksel bir düğünü beklediği belirtildi. Yobo’nun bu yüzden yakın bir zamanda ülkesine giderek bir an önce eşinin akrabaları tarafından talep edilen bu düğünü gerçekleştirmesinin beklendiği kaydedildi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçeli Joseph Yobo'ya Töre Baskısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • okan: Töreniz batsın :) Beşiketmesimi bari 3 1 Yanıtla

Advertisement