Fenerbahçe Liderlik Peşinde - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Liderlik Peşinde

Fenerbahçe Liderlik Peşinde

Spor Toto Süper Final 4.hafta karşılaşmasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a konuk olacak.

03.05.2012 10:05

Spor Toto Süper Final 4. hafta karşılaşmasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a konuk olacak. Lider Galatasaray'ın sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından Beşiktaş'ı yenmesi halinde zirve sarı kırmızılı ekiple puanları eşitleyecek olan Fenerbahçe, İnönü Stadı'nda oynanacak derbide mutlak galibiyeti hedefliyor. İnönü Stadı'nda saat 20: 00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Orhan Kaya ve Candemir Özdemir ise karşılaşmanın yardımcı hakemleri olacak. Bu zorlu karşılaşmayı Lig TV ekranlarından naklen izleyebilir, Sporx Canlı Anlatım sayfasından dakika dakika takip edebilirsiniz. Öte yandan karşılaşma ile ilgili twitter üzerinden yapacağınız yorumların sonuna #sporxcanli hashtagini koymanız halinde değerlendirmeleriniz Sporx Canlı Anlatım sayfasında gözükecek. SAKATLAR CAN SIKIYOR İnönü Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde her iki takımda da sakatlık sıkıntıları yaşanıyor. Siyah Beyazlı takımda Rüştü Reçber, Spor Toto Süper Final'in üçüncü haftasında oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında hakem Halis Özkahya ile girdiği diyalog ve sarfettiği hakaret içeren sözler nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirli olarak sevk edildi. Takımın ikici kalecisi Cenk Gönen'in ise boyun spazmı rahatsızlığı nedeniyle son antrenmana çıkmadı ve durumunun henüz netleşmedi. Rüştü'nün yokluğu, Cenk'in de forma giyememe ihtimali sonrası derbide Beşiktaş'ın kalesi takımın üçüncü kalecisi Umut Kaya'ya emanet edilecek. 22 Yaşındaki Umut, Siyah Beyazlı kulübün altyapısından yetişerek A takıma yükseldi. A takım forması ile resmi maça çıkmayan Umut Kaya, Cenk'in rahatsızlığının düzelmemesi halinde siyah beyazlı formayı ilk kez Fenerbahçe derbisyle giymiş olacak. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Volkan Demirel ve Moussa Sow takımın son antrenmanına çıkmadı. Alex de Souza ve Sezer Öztürk ise, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı yaptıkları çalışmalarla hazırlıklarını tamamlarken bu oyuncuların derbide sahada olup olmayacakları maç saatinde belli olacak. BEŞİKTAŞ

Cenk

Hilbert

İbrahim Toraman

Egemen

İsmail

Ernst

Veli

Fernandes

Simao

Quaresma

Almeida FENERBAHÇE

Volkan (Mert)

Gökhan Gönül

Yobo

Bekir

Ziegler

Cristian

Selçuk

Mehmet Topuz

Caner

Alex(Stoch)

Semih Şentürk STAT: İnönü Stadı

SAAT: 20: 00

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: Lig Tv KADIKÖY'DE DEVİRDİLER Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk 3 maçını kazanan Fenerbahçe, perşembe akşamı Beşiktaş derbisinde de kazanarak, 4'te 4 yapmak istiyor. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yaptığı ilk 3 maçta Trabzonspor'u 2-0, Galatasaray ve Beşiktaş'ı 2-1'lik skorlarla mağlup eden sarı-lacivertliler, siyah-beyazlı ekibe karşı rövanşta da 3 puanı hedefliyor. Grupta 3. maçlar sonunda 43 puana ulaşarak, 45 puanlı lider Galatasaray'a yakın takibini sürdüren "Sarı Kanaryalar", Dolmabahçe'den 3 puanla dönüp şampiyonluk iddiasını son iki maça taşımak amacında. 332. KEZ KARŞI KARŞIYA İki takım arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette 88 yıl geride kaldı. Bugüne dek oynanan 331 mücadelenin 120'sini Beşiktaş, 125'ini Fenerbahçe kazanırken, 86 karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Siyah-Beyazlıların toplam 418 golüne, Sarı-Lacivertli takım 452 golle karşılık verdi. İki takım arasında Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Fi Yapı İnönü Stadı'nda oynanan mücadelesi 2-2 eşitlikle sonuçlanmış, ikinci yarıda Şükrü Sadaçoğlu Stadı'ndaki müsabaka ise Sarı-Lacivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. 29 Nisan'da oynanan Süper Final'in ilk maçında da Fenerbahçe-Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmişti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Liderlik Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement