Fenerbahçe Gökhan Gönül'den Dolayı Ceza Alacak Mı? - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Gökhan Gönül'den Dolayı Ceza Alacak Mı?

Fenerbahçe Gökhan Gönül\'den Dolayı Ceza Alacak Mı?

Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Gökhan Gönül'ün Beşiktaş maçındaki yasaklı madde testinin A numunesinin pozitif çıkmasının ardından gözler bilirkişilere çevrildi.

31.03.2016 13:38

SPORCOPE - Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Gökhan Gönül'ün Beşiktaş maçındaki yasaklı madde testinin A numunesinin pozitif çıkmasının ardından gözler bilirkişilere çevrildi.

Deneyimli oyuncunun ceza alıp almayacağı henüz netlik kazanmazken Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Alpay Köse, konuya ilişkin Sporcope.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Köse, Fenerbahçe'nin söz konusu olay sebebiyle kulüp bazında herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmayacağını ifade etti ve ilgili yönetmeliğin yalnızca Gökhan Gönül'ün kendisi için uygulanacağını belirtti.

Bazı durumlarda doping maddesi içeren ilaçların kullanılmasına izin verildiğini belirten Köse, bu kullanımın çok net kurallara tabii olduğunu vurguladı. Futbolcunun tedavi amaçlı kullandığı ilacın 21 gün önceden Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirilmesi gerektiğini söyleyen Köse, federasyon tarafından futbolcuya ve kulübe verilen yazılı iznin numune alımı esnasında ilgili kişilere sunulması gerektiğini kaydetti.

Acil durumlarda kullanılan ilaçlar için dahi ivedi bildirim yapılması gerektiğini belirten Alpay Köse, ağrı kesici statüsünde bulunan ve maçtan hemen önce kullanılmasına rağmen hızlı sonuç veren ilaçların bu şekilde kullanımının ise mümkün olmadığının altını çizdi. Köse son olarak, hukuki süreç tamamlanmadan Gökhan Gönül'ün doping yaptığının söylemeyeceğini vurguladı.

Öte yandan deneyimli futbolcunun ilgili yönetmelikler gereği alması muhtemel futboldan men cezasının alt limitinin 6 ay olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Gökhan Gönül'den Dolayı Ceza Alacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement