Fenerbahçe'de Transfer Dönemi Hareketli Geçti - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'de Transfer Dönemi Hareketli Geçti

Fenerbahçe\'de Transfer Dönemi Hareketli Geçti

Sarı lacivertli kulüp 2013-2014 sezonu için geçen sezonki kadrosundan 8 ismi gönderirken, 5 yeni futbolcu takviyesi yaptı.

07.09.2013 11:04  Güncelleme: 21:01

SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe'de 2013-2014 sezonu için ilk transfer ve tescil dönemi hareketli geçti.

Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen 8 isim başka takımlara giderken, gidenlerin yerine takıma 5 futbolcu takviyesi yapıldı. Sözleşmesi sona eren 4 futbolcunun kontratları yenilendi.

2012-2013 sezonunun tamamlanmasının ardından kiralık olarak forma giyen Reto Ziegler takımdan ayrılırken, daha sonra sırasıyla Henri Bienvenu, Orhan Şam, Sezer Öztürk ile yollar ayrıldı. Miroslav Stoch'u PAOK'a, Milos Krasic'i de Bastia'ya kiralayan Fenerbahçe'de kaleci Serkan Kırıntılı Çaykur Rizespor'a, Recep Niyaz da Bucaspor'a kiralandı.

Yeni sezon için kadrosuna Alper Potuk, Bruno Alves, Michal Kadlec, Samuel Holmen ve Emmanuel Emenike'yi dahil eden Fenerbahçe Futbol Takımı, 2012-2013 sezonunun ardından sözleşmeleri sona eren kaleci Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz ve Recep Niyaz'ın sözleşmelerini de futbolcularla yeniden anlaşarak uzattı.

Kadroda düşünülmediği için kendisinden kulüp bulması istenen, bu nedenle çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Semih Şentürk'ün bir takıma transferi gerçekleşmedi. Semih takım kadrosunda görünmüyor.

1. transfer ve tescil döneminde Fenerbahçe'ye gelen, giden ve sözleşme yenilenen futbolcuların tablosu şöyle oluştu:

YENİ TRANSFERLER    TAKIMDAN GİDENLER    SÖZLEŞME YENİLENENLER     Alper Potuk (Eskişehirspor)         Reto Ziegler    Volkan Demirel     Bruno Alves (Zenit)       Henri Bienvenu (Eskişehirspor)       Selçuk Şahin     Michal Kadlec (B. Leverkusen)       Orhan Şam (Kasımpaşa)    Mehmet Topuz     Samuel Holmen (İBB Spor)       Sezer Öztürk (Beşiktaş)    Recep Niyaz     Emmanuel Emenike (S. Moskova)       Miroslav Stoch (PAOK, kiralık)    Milos Krasic (Bastia, kiralık)    Serkan Kırıntılı (Çaykur Rizespor)    Recep Niyaz (Bucaspor, kiralık)

En pahalısı Emenike, en ucuzu Holmen

Beş yeni oynucu takviyesiyle 64 milyon 750 bin avro taahhüt altına giren sarı-lacivertli takımda, Rusya'nın Spartak Moskova takımından transfer edilen Emmanuel Emenike, toplam 22,8 milyon avro ile maliyeti en pahalı transfer olurken, Samuel Holmen 3,9 milyon avroluk bedelle en düşük maliyetli transfer olarak dikkat çekiyor.

Spartak Moskova Kulübü'ne 13 milyon avro bonservis bedeli, 4 yıllık sözleşme imzalayan Nijeryalı futbolcuya ise toplam 9,8 milyon avro garanti ücret ödenecek.  Emenike, her sezon için maç başı 12 bin 500 avro ücret alacak.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, kulübün yüksek divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Emenike'nin bonservis ücretinin yarısını yöneticilerin ve yönetimde bulunmayan 4 kişinin karşılayacağını bildirmişti.

Sarı-lacivertliler, geçen sezonun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sözleşmesi sona eren İsveçli futbolcu Samuel Holmen'i bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı. Üç yıllık sözleşme çerçevesinde toplam 3,9 milyon avro garanti ücret ve her sezon için maç başı 15 bin avro ücret alacak İsveçli futbolcu, sarı-lacivertli takımın bu sezon en düşük maliyetli transferi oldu.

Michal Kadlec için ise toplam 10 milyon 800 bin avro ödenecek. Bayer Leverkusen'e bonservis bedeli olarak 4,5 milyon avro, 3 yıllık sözleşme imzalayan Çek futbolcuya ise toplam 6 milyon 300 bin avro garanti ücret ve maç başı 10 bin avro verilecek.

Rusya'nın Zenit Kulübü'nden transfer edilen Bruno Alves ise 13 milyon avroya mal oldu. Rus takımına 5,5 milyon avro bonservis bedeli, Portekizli oyuncuya 3 yıllık sözleşme çerçevesinde toplam 7,5 milyon avro garanti ücret ödenecek.

- Tek yerli transfer Alper Potuk

Sarı-lacivetlilerin tek yerli transferi Alper Potuk'un maaliyeti ise 14 milyon 250 bin avro oldu.

Eskişehirspor Kulübü'ne bonservis bedeli olarak 6 milyon 250 bin avro ve Orhan Şam ile Henry Bienvenu'nun bonservis hakları devredilirken, 5 yıllık sözleşme imzalayan Alper, toplam 8 milyon avro garanti ücret ve her sezon için 15 bin avro maç başı ücret alacak.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın yerine getirilen teknik direktör Ersun Yanal ise transfer edilen futbolculardan daha az bir ücrete imza attı. Sarı-lacivertli takımla 1 yıllık sözleşme imzalayan Yanal, 1 milyon 500 bin dolar ücret alacak.

İç transferdeki ücretler

Fenerbahçe iç transferde sözleşmesi sona eren 4 futbolcuyla sözleşme yenilerken, altyapıdan Berkaycan Değirmencioğlu ile de sözleşme imzaladı.

Volkan Demirel, 4 yıllık yeni sözleşme karşılığında toplam 10 milyon avro garanti ücret alacak. Sözleşmesi 2 yıl uzatılan Selçuk Şahin'e 1 milyon 900 bin avro garanti ücret, 12 bin avro maç başı ücret ödenecek. Mehmet Topuz'a, 3 yıllık yeni sözleşme karşılığında toplam 3 milyon avro garanti ücret, maç başı 25 bin avro ücret verilecek.

Genç oyunculardan Recep Niyaz ile 3 yıllık sözleşme imzalanırken, ücreti açıklanmadı. Recep Niyaz transferin son gününde PTT 1. Lig ekiplerinden Bucaspor'a kiralandı. Genç oyuncu Berkaycan Değirmencioğlu ile de 5 yıllık sözleşme yapıldı.

Transferden kazanılan ücretler

Stoch PAOK'a 1 milyon avro, Krasic Bastia'ya 800 bin avro bedelle kiralanırken, Sezer Öztürk 1,5 milyon avro bedelle Beşiktaş'a transfer oldu.

Bu arada, Fenerbahçe'de geçen sezon kiralık forma giyen Ziegler sezonun tamamlanmasıyla takımdan ayrılırken, bonservis hakkı önce Eskişehirspor'a devredilen Orhan Şam, daha sonra Kasımpaşa'ya gitti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe'de Transfer Dönemi Hareketli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement