Eskişehirspor'da Samet Aybaba Dönemi Resmen Başladı - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor'da Samet Aybaba Dönemi Resmen Başladı

Eskişehirspor\'da Samet Aybaba Dönemi Resmen Başladı

Teknik direktör Samet Aybaba, kendisini Eskişehirsporlu yapan 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

18.11.2015 14:47

Teknik direktör Samet Aybaba, kendisini Eskişehirsporlu yapan 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Samet Aybaba, Başkan Hoşcan ile görüşmelerinin yaklaşık 7 saat sürdüğünü belirterek, "Oyuncularımız artık biraz acı çekecekler" dedi.

Kulübün bulunduğu durumdan şikayet etmeden sadece çalışacağını ifade eden Aybaba, "Bundan sonraki planlamayı konuştuk. Benim ve ekibimin maddi görüşmesi 30 saniye sürdü. Ben bir futbolseverim. Eskişehir'e gelişimin birinci nedeni Eskişehirspor'un futbol şehri olmasıdır. Türkiye'de sadece 3 futbol şehri olduğunu düşünmüşümdür her zaman. Bunlardan biri Bursa, diğeri Trabzon ve Eskişehir'dir. Bundan sonra sadece Eskişehirspor'u bulunduğu konumdan kurtarmaya bakacağız. Şampiyonluk hedefleyecek bir ekibi nasıl kurarız ona bakacağız. Eskişehirspor'da kümede kalmasını düşünmekten kötü bir şey yoktur. Bu düşünceden yavaş yavaş uzaklaşamaya başlayalım. Devre arasında oyuncu alacağız. Elimizdeki oyuncuların hepsi birbirinden kıymetli. İlk yarıyı biz 6 maç olarak bakıyoruz. Geride kalan maçların hepsini unuttuk. Oyuncularımızla oturduk, konuştuk. Oyuncularımız artık biraz daha fazla acı çekecekler. Saha içinde çok koşacaklar. Bu takım çok önemli bir takım. Bu işleri sadece teknik heyet, yönetim ve taraftarla yapamayız. Herkesin harekete geçmesi lazım. Eğer ben bir Adanalı olarak, Eskişehirspor'u bu kriz döneminden çıkarmak için geliyorsam Eskişehirsporluların benden daha çok takımına sahip çıkması lazım. Bu takımın şimdiki konuştuğumuz konumu çok kötü, hiç layık değil. Hiç şikayet etmeyeceğim. Kulübün ekonomik durumu ve kadrosunu biliyorum. Bundan dolayı şikayet etmem. İşimi yapacağım" diye konuştu.

"ELİMDE OYUNCU LİSTESİ VAR"

Kendisinin izlediği futbolcuların olduğunu ve bunların ikinci yarıya başlamadan transfer edileceğini ifade eden Aybaba, konuşmasına şöyle devam etti:

"Brezilyadan yeni geldim. Elimizde listelerimiz var. Takip ettiğimiz oyuncularımız var. Bunları görüşeceğiz. Oturup konuşacağız, alacağımız oyuncular var. Gekas ile bir sorunumuz var. Bu sorun çözülürse çözülür, çözülmez ise kendisi çözülür. Biz buna bakmıyoruz. Kendisi bilir."

HOŞCAN: "ESKİŞEHİRSPOR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK"

İmza töreninde konuşan Başkan Mesut Hoşcan ise zor günler yaşadıklarını dile getirerek, "Ancak Eskişehirspor camiası bu işin altından kalkabilecek bir camia. Yöneticilerimiz, hocamız, oyuncularımızla bugünleri aşacağız. Yaşananlardan dolayı gönlümüz kırık ancak bugün bunları konuşma günü değil. Hep birlikte birlik beraberlik içinde Eskişehirspor hak ettiği yere gelecek. İki hoca sonrasında çok ciddi karar vermemiz lazım. Heyecan yapmamız gerekiyordu. Bugün yeni hocamızla, Türkiye'nin deneyimli bir hocası ile çalışma dönemi başlıyor. Türkiye'nin deneyimli, futbolu iyi bilen ve takımını ateşleyen hoca ve ekibi ile sözleşme imzalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Samet Aybaba, kendisini Eskişehirsporlu yapan 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor'da Samet Aybaba Dönemi Resmen Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement