Erkan Sözeri: "Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'de Misafir" - Son Dakika
Spor

Erkan Sözeri: "Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'de Misafir"

Erkan Sözeri: "Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig\'de Misafir"

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Erkan Sözeri, Spor Toto 1. Lig'de "misafir" olduklarını belirterek, Süper Lig'e çıkacaklarına inandığını söyledi.

26.06.2018 11:25

Futbolculuk döneminde kaptanlığını yaptığı Gençlerbirliği'nde bu kez  teknik direktörlük görevini üstlenen Sözeri, başkent temsilcisini 29 yıl sonra  veda ettiği Spor Toto Süper Lig'e yeniden taşıyacaklarına olan inancını dile  getirdi.
Spor Toto 1. Lig'de geçen sezon Gazişehir Gaziantep'e play-off finali  oynatan Sözeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'ne zor bir  dönemde geldiklerinin farkında olduklarını belirtti.
Gençlerbirliği'nin yıllar sonra bir alt lige düşmesinin camiada  moralleri bozduğunu ifade eden Sözeri, "Bu ligde misafir olduğumuzu düşünüyorum.  Gençlerbirliği düştüğü yerden kalkmasını bilecek bir kulüptür. Amacımız güzel bir  sezon geçirip ait olduğumuz yere dönmek." diye konuştu.
Zorlu görevin altından başarıyla kalkacaklarına inandığını dile  getiren Sözeri, "Futbolcuyken Fenerbahçe'ye transfer olduğumda Gençlerbirliği'ne  bonservis bedeli kazandırmıştım. Şimdi de bu takımı Süper Lig'e çıkararak  gündemde olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Sözeri, play-off oynamadan direkt Spor Toto Süper Lig vizesi almak  istediklerinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bizim için zorlu bir sezon olacak. Çünkü beklentimiz ilk iki. Tabiri  caizse play-off bile bizi kesmez. Hedef ilk iki olduğu için ister istemez  beklenti yüksek. Performanslar da yüksek olmak zorunda. Daha fazla fedakarlık  yapıp daha fazla çalışmamız lazım."
"Kupayı Cavcav'ın mezarına götüreceğiz"
Gençlerbirliği'nin, onursal başkanı merhum İlhan Cavcav'ın isminin  verildiği sezonda Spor Toto Süper Lig'e "trajik" bir şekilde veda ettiğinin  hatırlatılması üzerine Sözeri, sezon sonunda kupayı kazanıp, Cavcav'ın mezarına  götürmek istediklerini söyledi.
Sözeri, Gazişehir Gaziantep'in de play-off finalinde dramatik bir  şekilde Süper Lig'e çıkma şansını kaybettiğine işaret ederek, "İki penaltıdan  birini atsak Süper Lig'e yükselecektik. O da dramatik, Gençlerbirliği'nin düşmesi  de dramatik. Sonuçta futbolda trajik durumlar da güzel durumlar da var.  Gençlerbirliği zor bir durum geçirdi. İnşallah, sezon sonunda kupayı rahmetli  Cavcav'ın mezarına oyuncularımızla, yöneticilerimizle götüreceğiz." diye konuştu.
"Sessegnon'u Süper Lig'den isteyen kulüpler var"
Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Sözeri, " Osmanlıspor'dan  kaleci Hakan Arıkan, Adanaspor'dan Bekir Yılmaz, yurt dışından Nadir Çiftçi'yi  aldık. Nadir Çiftçi, daha önce Eskişehirspor ile Süper Lig'de oynamıştı. Diğer  transfer çalışmalarımız devam ediyor." diye görüş belirtti.
Sözeri, geçen sezonun devre arasında Gençlerbirliği'ne gelen ve  performansıyla dikkati çeken orta saha oyuncusu Stephane Sessegnon'a Süper  Lig'den taliplerin olduğunu ifade etti.
Sessegnon'un takımda kalmasını istedikleri belirten Sözeri, Beninli  futbolcunun geleceğiyle ilgili şunları kaydetti:
"Süper Lig'den isteyen kulüpler var ama sonuçta mukaveleli  futbolcumuz. Biz kalmasını istiyoruz. Kendisi de kalmak isterse seve seve  yardımcı oluruz. O da bize yardımcı olur, hep beraber Süper Lig'e çıkarız. Ama  diğer yaklaşımlar yönetimin işi, idari konu. Eğer illa gitmek istiyorsa bunun bir  bedeli vardır. Bunu tabii yöneticilerimiz daha iyi söyler. Sessegnon'un kalıp  faydalı olmasını istiyoruz ama şu anki ruh hali çok öyle gözükmüyor."
Ahmet Oğuz, kaleci Johannes Hopf ve savunma oyuncusu Siarhei  Palitsevich'in durumlarıyla ilgili soruya Sözeri, "Ahmet Oğuz, Hopf ve  Palitsevic'i isteyen kulüpler var. Futbolculardan burada kalacakmış gibi  çalışmalarını istedim ama yarın kulübün, oyuncunun şartları yerine gelir, o zaman  yapacağımız bir şey kalmaz. Biz burada kalacaklar gibi onlarla çalışmaya devam  edeceğiz." yanıtını verdi.
Sözeri, stoper Florentin Pogba ile de henüz görüşmediklerini  belirterek, "Gelsin bakalım, daha gelmedi." dedi.
Petar Skuletic, Uğur Çiftçi, Abdul Khalili, Elvis Manu ve Aydın  Karabulut'un takımdan ayrıldığını hatırlatan Sözeri, bazı oyunculara ilişkin  kararını ise kampın ardından vereceğini ifade etti.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Erkan Sözeri: 'Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'de Misafir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement