Enes Erkan ve Mehmet Yakan Dünya Karate Şampiyonası'nda Finalde - Son Dakika
Spor

Enes Erkan ve Mehmet Yakan Dünya Karate Şampiyonası'nda Finalde

Enes Erkan ve Mehmet Yakan Dünya Karate Şampiyonası\'nda Finalde

Dünya Karate Şampiyonası'nın ilk gününde 84 kiloda mücadele eden Enes Erkan ve erkekler ferdi katada Mehmet Yakan, finale yükseldi.

21.11.2012 18:43

Dünya Karate Şampiyonası'nın ilk gününde 84 kiloda mücadele eden Enes Erkan ve erkekler ferdi katada Mehmet Yakan, finale yükseldi. Erkan, Azeri rakibi Atamov'la cumartesi günü altın madalya için karşı karşıya gelecek.

'Karatenin Olimpiyatları' olarak tanımlanan Dünya Karate Şampiyonası 113 ülkeden 1000'i aşkın sporcunun katılımıyla Paris'te başladı. İlk günden 84 kiloda rakibini yenen Enes Erkan, finale yükseldi.

Kariyerinde dünya gençler şampiyonluğu bulunan, 2012 Avrupa üçüncüsü Enes Erkan 63 sporcunun bulunduğu 84 kiloda en zor gruba düştü. Buna rağmen ilk turdan itibaren başarılı maçlara imza atan Erkan, finale yükselmeyi başardı. İlk turda Amerikalı rakibi Sot'u 5-0'la geçen Erkan, ikinci turda Mayıs ayında Avrupa Şampiyonası'nda kaybettiği dünya şampiyonu Alman Jonathan Horne'u 2-0 mağlup ederek rakibinden rövanşı aldı. Üçüncü turda ise İsveçli rakibi Thyden'i 3-0'la geçen milli karateci, grup finalinde bir başka dünya şampiyonu İtalyan karateci Maniscalco ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadeleyi 2-0 kazanan Enes Erkan grubunda ilk sırayı alarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İranlı Poorsab karşısında üst üste puanlar alarak 5-0 öne geçen Erkan, yorgunluğun da etkisiyle rakibine dört puan verdi. Son saniyelerde bir puan daha alan milli karateci maçı 6-4 kazanarak finalist oldu. Enes Erkan 84 kilonun finalinde cumartesi günü Azeri Atamov ile karşılaşacak.

Yarı final maçı sonrası büyük bir sevinç yaşayan Enes Erkan galibiyet sevincini tribünde bulunan eşiyle paylaştı.

MEHMET YAKAN ERKEKLER FERDİ KATADA FİNALE YÜKSELDİ

Erkekler ferdi katada mücadele eden Mehmet Yakan ilk turu baş geçtikten sonra ikinci turda Libyalı Elmzla'yı 5-0, ardından Amerikalı Bradford'u 3-2 ile geçti. Üçüncü turda Güney Koreli Park'a 3-2 mağlup olan Yakan, rakibinin Fransız Dack'a yenilmesiyle repesaj şansını kaybetti. Erkekler klasmanında Fransız Minh Dack, kariyerinde üç dünya, dokuz Avrupa şampiyonluğu bulunan efsane karateci Luca Valdesi'yi yarı finalde mağlup ederek finale çıktı.

Bayanlar ferdi katada mücadele eden Kübra Akarsu ise, ikinci turda Belaruslu rakibe Yermakova'yı 5-0'la geçtikten sonra son dünya şampiyonu Japon Usami karşısına çıktı. Japon rakibine 5-0 mağlup olan Akarsu, repesaj maçında da Hırvat Kiuk'a yenilerek turnuvaya veda etti.

Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde tatamiye çıkan Türk sporculardan 84 kiloda Yavuz Karamollaoğlu ise, Japon rakibi Araga'ya hakem kararıyla 5-0, 68 kiloda ise Meltem Hocaoğlu Yunan rakibi Chatziliadou'ya 2-0 yenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Enes Erkan ve Mehmet Yakan Dünya Karate Şampiyonası'nda Finalde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement