Emel, Güllede Bir İlki Başardı - Son Dakika
Spor

Emel, Güllede Bir İlki Başardı

Emel, Güllede Bir İlki Başardı

Türk atletizmi tarihinde gülle dalında ilk kez hem de şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazanan yıldız sporcu Emel Yıldırım, Türkiye'ye döndü.

15.07.2013 15:04

Türk atletizmi tarihinde gülle dalında ilk kez hem de şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazanan yıldız sporcu Emel Yıldırım, Türkiye'ye döndü.

Ukrayna'nın Donetsk kentinde düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda güllede 20.14 metrelik atışıyla şampiyona ve yıldızlar dünya rekoru kırıp altın madalya kazanarak bir ilki başaran Zonguldak Yenice'li lise öğrencisi Emel Yıldırım, bugün Ukrayna'nın Donetsk kentinden geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başarılarının devam edeceğini söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra uzun süre pasaport kuyruğunda bekleyen Emel Yıldırım, "Şampiyonadaki bu rekorumu ben de beklemiyordum ama elimden geleni yaparak dünya rekoru kırdım. Birinci de oldum. İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda da bu başarımı inşallah tekrarlayacağım" dedi.

Emel Yıldırım ile birlikte Ukrayna'dan gelen Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Ukrayna'daki şampiyonada 24 Türk sporcu madalya için yarıştı. İlk kez bu kadar final yarışan ve altın madalya kazanan bir durumda dönüyoruz. Bundan da çok mutluyuz. Bundan sonraki hedefimiz olan Moskova'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda madalya alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRK ATLETİZM TARİHİNDE BİR İLK

Türk atletizminin dopingle alakalı olumsuz günler yaşadığını hatırlatan Terzi, şunları söyledi:

"Federasyon olarak sıfır toleransla dopingin hakkından gelmek istiyoruz. Ama başarılarımız da arka arka geliyor. Emel Dereli'nin elde ettiği başarı daha önce Türkiye'de gülle branşında yoktu. Sadece çekiçte Kıvılcım Kaya'nın aldığı başarı vardı. Güllede ilk kez altın madalya aldık. Yani büyüklerde ve gençlerde de şimdiye kadar bir altın madalya yok. Şampiyona rekoru kırarak alması da ayrı bir mutluluk oldu."

Antrenör İhsan Özden de şampiyon olan Dereli ile birlikte Zonguldak'ta çok çalıştıklarını anlatarak, altın madalya aldığı için sporcusuyla gurur duyduğunu belirtti.

Emel Yıldırım'ın ardından Rus Alena Bugakova 18.60'lık derecesiyle gümüş, ABD'li Ashlie Blake 17.57 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

FK(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Emel, Güllede Bir İlki Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement