Elazığspor, Başkentte Siftah Yaptı - Son Dakika
Spor

Elazığspor, Başkentte Siftah Yaptı

Elazığspor, Başkentte Siftah Yaptı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 2-1 mağlup oldukları Sanica Boru Elazığspor maçını, değerlendirdi.

04.11.2012 19:26  Güncelleme: 09:18

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 2-1 mağlup oldukları Sanica Boru Elazığspor maçını, "Bir mağlubiyetle ne hedefimizden, ne oyun anlayışımızdan, ne de oyun disiplinimizden kopacağız" şeklinde değerlendirdi.

Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Maça çok şanssız başladıklarına dikkat çeken Çapa, "Kötü oynamadık. Rakibin kapanıp kontra ataklara çıkacağını bekliyorduk. İlk devre çok doğru oynadığımızı düşünüyorum. Golü çok doğru zamanda bulduk. İlk yarının bitimine 10 dakika kala ikinci bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. İki olumsuzluk ikinci yarıdaki seçeneklerimizi azalttı" diye konuştu.

"İkinci yarıda ise maçın dengede gittiği sırada kırmızı kartı yememiz dengeyi bozdu" diye Çapa, "Her anlamda bugün bizim için olumlu bir gün değildi. Kırmızı kart doğru mu, yanlış mı bilemiyorum. Ancak doğru olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çapa, 10 kişi kaldıktan sonra daha akıllı oynamaları gerektiğini söyleyerek, "Bu tür karşılaşmalar sezon içinde olabiliyor. Bugün bu şanssızlığı yaşadık, umarım ileri haftalarda yaşamayız. Bir mağlubiyetle ne hedefimizden, ne oyun anlayışımızdan ne de oyun disiplinimizden kopacağız, aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.

İkinci yarıda oyuna giren kaleci Özkan Karabulut, "Rakibimizin ligdeki konumuyla oyununun ters orantılı olduğunu biliyorduk. Biz rakibimizin ligdeki durumuna aldırmadan biz oyunumuzu oynayarak, galip gelmek istiyorduk ama olmadı. Skoru uzun süre götürmemize rağmen talihsiz bir gol yedik ve mağlup olduk" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı oyuncu Azofeifa ise maçı iki bölümde değerlendirerek, "Kalecimiz kırmızı kart görene kadar oyunun kontrolü tamamen bizdeydi ancak kırmızı karttan sonra rakip boş alanları iyi değerlendirdi ve kaybettik" dedi.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ

Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural, puan cetvelindeki takımların birbirine yakınlığının stresli oynanamalarına neden olduğunu belirtti.

"Ligin kalburüstü takımlarına karşı bir sürü gol kaçırarak, bugün en nihayetinde hak ettiğimiz galibiyeti alabildik" diyen Vural, "Bugün kontrollü oynadık. Gençlerbirliği'nin 52. dakikada 10 kişi kalmasının ardından oyunda inisiyatif tamamen bize geçti. İkinci yarıda bizim 6, rakibin 2 pozisyonu var. Pozisyon üstünlüğü biz de olarak, mutlaka kazanmamız gereken bir maçı kazandık" ifadelerini kullandı.

Vural, 12 bin 500 kişilik stadımızda Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynayacakları Kayserispor maçında çok önemli bir puan mücadelesi vereceklerine dikkat çekerek, Elazığ taraftarını maça davet etti.

Bir gazetecinin siz geldiğinizden beri Elazığspor'da ne değişti de galibiyet geldi" şeklindeki sorusu üzerine, "Ligi tanımışlığımızın çok büyük avantajı var. Oyuncularımın hepsini tanıyan biriyim ve onlarla iletişime geçtim. Oyuncularımın 24 saat sosyal ve ekonomik sorunlarıyla ilgileniyorum.

Karşılarında kasap, bakkaldan ziyade çok ciddi bir teknik direktör var. Eğer mütevazi bir teknik direktörseniz bir şeyleri değiştirmekte pek zorluk yaşamıyorsunuz. Bülent'i tebrik ediyorum. Adamlıklarıyla, karakterleriyle çok doğru oyuncular seçmiş. Bu takım sorun yaşamadan ligi rahat bitirecek.

Küçük detaylar bile teknik direktörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" cevabını verdi.

İkinci golü atarak galibiyeti getiren Elazığsporlu oyuncu Sinan Kaloğlu ise, "Galip geldiğimiz için takım arkadaşlarımı kutluyorum. Haftalardır iyi oyunumuzun sonucunu bugün alabildik. Golümü eşime armağan ediyorum, bugün doğum günü. Üst sıralara tırmanışımız devam edecek" dedi.

Elazığsporlu oyuncu Köksal Yedek de, "Bu bizim ilk galibiyetimiz. Üzerimizde bir baskı vardı. Haftalardır iyi oynayıp, çok fazla pozisyona girip maçları değerlendiremiyorduk. Bugün çok daha iyi mücadele ettik. Galibiyeti bütün Elazığ halkına armağan ediyorum. Çıkışımızı sürdürerek, alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Elazığspor, Başkentte Siftah Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement