Elazığlı Futbolseverler Mutsuz - Son Dakika
Spor

Elazığlı Futbolseverler Mutsuz

Elazığlı Futbolseverler Mutsuz

Elazığspor ve Elazığ Belediyespor, bu sezon geride kalan haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla Elazığlı futbolseverleri üzdü.

21.11.2013 11:35  Güncelleme: 12:48

BESTAMİ BODRUK - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor ve Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Elazığ Belediyespor, bu sezon geride kalan haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla Elazığlı futbolseverleri üzdü.

Profesyonel futbol liglerinde Elazığ'ı temsil eden iki ekip, bu sezon geride kalan haftalarda başarısız bir grafik çizdi. Süper Lig'de 11 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 7 puan toplayan Elazığspor ile Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta yaptığı 13 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 7 puan kazanan Elazığ Belediyespor, Gakgoşlar'ın yüzünü güldüremedi.

Son 7 maçından yenik ayrılan Elazığspor, Süper Lig'in en fazla gol yiyen ekibi olarak dikkati çekti. Geride kalan 11 maçta kalesinde 27 gol gören Elazığspor, rakip fileleri ise 11 kez havalandırarak ligin en az gol atan 7 ekibinden biri olarak göze çarptı.

Yaptığı 13 maçta kalesinde 35 gol gören ve rakip fileleri sadece 6 kez havalandırabilen Elazığ Belediyespor ise grubunun en fazla gol yiyen ve en az gol atan ekibi olarak dikkati çekti.

İki ekip de 17. sırada

Mücadele ettikleri liglerin en çok mağlubiyet alan takımları olarak göze çarpan Elazığspor ve Elazığ Belediyespor, yer aldıkları liglerde 7'şer puanla 17. sırada bulunuyor. Elazığlı futbolseverler, zor günler geçiren iki ekibin küme düşme hattından bir an önce uzaklaşmasını bekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Elazığ Temsilcisi Mustafa Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığspor'un Spor Toto Süper Lig'de sadece Elazığ'ın değil, çevre illerin de temsilcisi konumunda olduğunu söyledi.

Bordo-beyazlı ekibin son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla Elazığ spor camiasını derinden üzdüğünü belirten Gür, "Son haftalarda alınan başarısız sonuçlar 'acaba Elazığspor küme düşüyor mu?' sorusunu ön plana çıkarmıştır. Bence bu acaba sorularının arkasına sığınarak, dedikodu üretip takıma zarar vereceğimize, birlik ve beraberlik içerisinde Elazığspor'a sahip çıkmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmamalıyız" diye konuştu.

"Takımlarımıza sahip çıkma zamanı"

Bir takımın Spor Toto Süper Lig'e kolay çıkmadığını dile getiren Gür, "Takımımızın bu zor günlerinde hep destek, tam destek olmalıyız. Yönetimi ve teknik heyeti, kahve köşelerinde eleştirip takımımıza zarar vermektense gelin hep birlikte bu güzide takımımıza sahip çıkalım ve bu ligde daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edelim" dedi.

Elazığ Belediyespor'un da zor günler geçirdiğini ifade eden Gür, maddi sıkıntılar nedeniyle futbolcu transferinde ve teknik kadronun oluşturulmasında güçlük çeken takıma bir an önce sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Elazığspor ve Elazığ Belediyespor'un birlikte hareket etmesi durumunda iki ekibin de başarılarının artacağına inandığını belirten Gür, Elazığ'a ve futbola gönül veren herkesi iki takıma destek vermeye çağırdı.

Gür, "Takımlarımıza birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkma zamanı" ifadesini kullandı.

Okan Buruk'tan destek çağrısı

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise Türkiye'de birçok kentin Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımı olmadığını belirterek, "Süper Lig'de mücadele eden bir takıma sahip olmak çok önemli ve bu takımın değerini bilmek gerekiyor. Buralara ulaşmak isteyen birçok takım var, onun için burada olmanın kıymetini bilmek lazım. Özellikle zor günlerde takımımıza destek olmamız, onların yanında olmamız daha önemli" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Buruk, şunları söyledi:

"Burada başarılı olursak hep beraber başarılı olacağız, başarısız olursak da hep birlikte başarısız olacağız. Elazığspor'a gönül veren herkesin birlik olması gerekiyor. Herkesin hataları, yanlışları olabilir ama önemli olan, bu zor zamanda takımımıza destek olmak. Bu zor zamanda herkesi takıma desteğe çağırıyorum."

Elazığ Belediyespor kötü gidişata "dur" demek istiyor

Elazığ Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Atilla Aksu da mali sıkıntılar nedeniyle transfer döneminde takıma yeterli takviye yapamadıklarını belirterek, "Kötü gidişten taraftarlar kadar bizler de rahatsızız. Herkes, sahadan puan ve puanlarla ayrılmak ister fakat birtakım sorunlar yaşanınca istenilenler olmuyor" diye konuştu.

Aksu, şunları kaydetti:

"Elazığspor ile birtakım görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerde, anlaşma sağlanırsa Elazığspor altyapısı için pilot takım olacağız. Bu, her iki takım için de çok faydalı olacak. Karşılıklı oyuncu paylaşımları olacak. Bizler Elazığ taraftarının yüzünü güldürmek istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. İnanıyoruz ki en yakın zamanda hem Elazığsporumuz hem de Elazığ Belediyesporumuz üzerindeki bu ölü toprağını atar ve mücadele ettikleri liglerde şehrimizi en iyi şekilde temsil eder."

Kötü gidişat nedeniyle taraftarların takımdan uzaklaşmaması gerektiğini belirten Aksu, en kötü zamanlarda bile omuz omuza olmaları gerektiğini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Elazığlı Futbolseverler Mutsuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement