Dünya Karate Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Karate Şampiyonası

Dünya Karate Şampiyonası

Kumite Erkek Takımı, Paris'teki Dünya Karate Şampiyonası'nda finalde ev sahibi Fransa'ya yenilerek gümüş madalyada kaldı.

25.11.2012 20:32

Kumite Erkek Takımı, Paris'teki Dünya Karate Şampiyonası'nda finalde ev sahibi Fransa'ya yenilerek gümüş madalyada kaldı. Türkiye şampiyonayı bir altın, iki gümüş ve üç bronz madalyayla genel sıralamada dördüncü olarak tamamladı.

Dünya Karate Şampiyonası'nda Erkek Kumite Takımı gümüş madalya kazandı. Finalde evsahibi Fransa'ya kaybeden Ay-Yıldızlı ekip 2008 yılında Tokyo'daki şampiyonluktan sonra en iyi derecesini elde etti.

Kumite Erkek Takımı, Fransa karşısına Enes Erkan, Yaser Şahintekin, Gökhan Gündüz, Murat Salih Kurnaz ve Mustafa Utku Şahin'den oluşan kadroyla çıktı. İlk maçta Yaser Şahintekin ile Azedi Rghiou arasındaki maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İkinci maça çıkan +84 kilo dünya şampiyonu Enes Erkan da İbrahim Gary ile puanları paylaştı. Üçüncü isim olarak tatamiye çıkan Gökhan Gündüz son 45 saniyesine 3-2 önde girdiği mücadeleyi 6-4 kaybetti.

Murat Salih Kurnaz dördüncü maçta hakemlerin yanlı kararlarının damga vurduğu maçta Mathieu Cossou'ya yenilince Türkiye seriyi kaybetti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan şampiyonada son 10 yılın en iyi sonucunu aldıklarını belirterek hakemlerin yanlı tutumundan yakındı. Ev sahibi Fransa'nın dokuz final yapmasının karate tarihinde eşi olmadığını belirten Delihasan, "Hakemler adil olsa en az iki madalya daha kazanabilirdik. Özellikle Tuba Yenen ve Bayan Kumite Takımımız'ın Fransa ile yaptığı maçlarda hakemlerin verdikleri kararlar seyircilerin bile tepkisini çekti. Herşeye rağmen çok önemli bir sonuçla Türkiye'ye dönüyoruz. Madalya alan sporcularımızı tebrik ediyor, mücadele eden tüm sporcularıma teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜ OLDU

Dünya Karate Şampiyonası'nda bir altın, iki gümüş ve üç bronz madalya kazanan Türkiye, organizasyonu Fransa, Japonya ve İtalya'nın ardından dördüncü sırada tamamladı. Enes Erkan, 2006 yılından bu yana bireysel olarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk karateci olarak tarihe geçti. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Karate Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement