Dünya İkincileri Gurbetçi Karatecilere Kutlama - Son Dakika
Spor

Dünya İkincileri Gurbetçi Karatecilere Kutlama

Dünya İkincileri Gurbetçi Karatecilere Kutlama

Dünya Karate Şampiyonasında Almanya adına gümüş madalya kazanan Buğur ve Bolat'a kulüplerinde kutlama yapıldı.

14.11.2014 12:25  Güncelleme: 12:46

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Türk asıllı Alman karateciler Duygu Buğur ve Mehmet Bolat için kulüplerinde kutlama yapıldı.

Şampiyonanın ardından Berlin'e gelen Alman Milli Karate Takımı sporcuları Buğur ve Bolat, arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı. Kulüpte düzenlenen kutlamada, Banzai Kulübü'nün sahibi ve antrenörü Veysel Buğur, şampiyonadan madalyalarla dönen karatecilere hediye verdi.

Milli sporcu Mehmet Bolat, kutlamanın kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun emeklerim boşa çıkmadı. Takım halinde ikinci olduk. Ferdi dalda 84 kiloda bronz madalya için dövüştüm, maalesef olmadı ve  beşinci oldum. Böylelikle dünya şampiyonasında hem ikincilik hem beşinciliğim var" dedi.

Şampiyonadan hedeflediği gibi derece aldığını belirten Bolat, antrenmanları sürdürüp 2016'da düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalya almayı hedeflediğini kaydetti.

Bolat, ailesine ve kendisine destek veren antrenörü Veysel Buğur'a teşekkür etti.

Kadınlar 50 kiloda gümüş madalya elde eden Duygu Buğur da bir Türk olarak Almanya'yı Bremen'de yapılan şampiyonada temsil ettiğini ve 5 maç geçtikten sonra finalde Türk rakip ile karşılaştığını belirterek, "Finalde ne yazık ki kaybettim. Şimdi yavaş yavaş sevincimi yaşayabiliyorum. Kaybettiğim gün çok üzüntülüydüm. Allah'a şükür, yine de ikinci oldum" diye konuştu.

Kutlamadan duyduğu mutluluğu dile getiren Buğur, "Madalya getirdiğim her zaman böyle sürprizler yapıyorlar. Beni mutlu ediyorlar" ifadesini kullandı.

Şampiyonayı ikinci tamamladığına ailesinin de çok sevindiğini ifade eden Buğur, sevinçten ağladıklarını ve çok mutlu olduklarını belirtti.

Bundan sonraki hedefinin, gelecek yılki Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Duygu Buğur, Bremen'de mağlup olduğu Türk sporcu Serap Özçelik'i yenmeyi, iki yıl sonra Avusturya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalyayı hedeflediğini dile getirdi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya İkincileri Gurbetçi Karatecilere Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement