Doğan Hakyemez: "Türkiye Basketbol Federasyonu Kaos İçinde" - Son Dakika
Spor

Doğan Hakyemez: "Türkiye Basketbol Federasyonu Kaos İçinde"

Doğan Hakyemez: "Türkiye Basketbol Federasyonu Kaos İçinde"

Eski Milli Basketbolcu Doğan Hakyemez, K.K.T.C Lefke Avrupa Üniversitesi'nde 'Türk Basketbolu'nun Bugünü ve Yarını' adlı panele katıldı.

25.05.2013 13:43

Eski Milli Basketbolcu Doğan Hakyemez, K.K.T.C Lefke Avrupa Üniversitesi'nde 'Türk Basketbolu'nun Bugünü ve Yarını' adlı panele katıldı.

Panelde öğrencilerin sorularını cevaplayan ve önemli açıklamalarda bulunan Hakyemez, "Bana hep neden antrenör değil de, yönetici olduğumu soruyorlar. Bende onlara basketboldaki yöneticilerin yeterli derecede yöneticilik görevlerini yapamadıklarını gördüğümden dolayı yöneticiliği seçtiğimi söylüyorum" dedi.

"İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLMUŞ TAKIMLARDA BAŞARILIDIR"

En çok Fenerbahçe ve Anadolu Efes'te hizmet ettiği yıllarda mutlu olduğunu vurgulayan eski mili basketbolcu Doğan Hakyemez, "Bu iki takım dışında diğer takımlarda da önemli hizmetlerde bulundum. Türkiye'de spor alanında çok büyük bir fanatizm var. Bunun önüne geçilmesi gerek. Çünkü her gün bu sebeplerden dolayı onlarca kişi hayatını kaybediyor. Sadece şampiyon olmuş takımın başarılı olduğunu düşünmemek gerek. İkinci ve üçüncü olmuş takımlarında başarılı olduğunu bilmek gerekir" diye konuştu.

"TÜRK BASKETBOLU KAOS İÇİNDE"

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun kaos içerisinde olduğuna dikkat çeken Hakyemez, "Kimse bugün Türk basketbolunun durumunun çok iyi olduğunu sakın söylemesin. Çünkü Türkiye Basketbol Federasyonu bir kaos içindedir. Bugün Amerika ve Avrupa'da basketbol takımlarının başarılı olmasının nedeni, bütçelerinin güçlü olmasından kaynaklanıyor. Elbette bütçesi güçlü olan bir takım başarılı olur. Ne yazık ki bizde bütçelerin kısıtlı ve yanlış kullanılmasından dolayı istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMİYOR"

Eski milli basketbolcu Doğan Hakyemez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki basketbol gelişiminin henüz yeterli seviyede olmadığına vurgu yaparak, "Burada basketbolun yeterince gelişememesinin nedeni Türkiye'nin buraya gereken ilgi ve desteği vermemesidir. Eğer ben federasyon başkanı olsaydım, K.K.T.C.'deki birkaç takımı Türkiye liglerinde oynatırdım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Doğan Hakyemez: 'Türkiye Basketbol Federasyonu Kaos İçinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement