Doğan Hakyemez 47 Yıl Sonra Yuvaya Döndü - Son Dakika
Spor

Doğan Hakyemez 47 Yıl Sonra Yuvaya Döndü

Doğan Hakyemez 47 Yıl Sonra Yuvaya Döndü

Basketbol yaşamına DSİ Spor'da başlayan Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez, Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Şubesi Genel Koordinatörlüğü'ne getirildi.

19.10.2012 12:51

Basketbol yaşamına DSİ Spor'da başlayan Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez, Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Şubesi Genel Koordinatörlüğü'ne getirildi.

Doğan Hakyemez'i Basketbol Şubesi Koordinatörlüğü'ne getiren Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü, ERA Şirketler Grubu ile de sponsorluk anlaşması imzaladı. Ankara Swiss Oteli'nde gerçekleştirilen imza törenine, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ergün Üzücek, DSİ-ERA Spor Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez, ERA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, "Hem Devlet Su İşleri hem de Türk basketbolu için çok önemli bir gün. 1965 yılında yani 47 yıl önce DSİ Spor'a katılan Doğan Hakyemez'i yuvaya kavuşturduk. Bizler için bu çok önemli" dedi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nin 1954 yılında kurulduğunu hatırlatan Özkaldı, 6 yıl sonra ise 1960 yılında DSİ Spor'un kurulduğunu belirtti. Özkaldı, ERA Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal'a teşekkür ederek, sponsorluk anlaşmasının da Türk basketbol camiasına hayırlı olmasını diledi.

DOĞAN HAKYEMEZ: "BASKETBOLA BAŞLADIĞIM GÜNLERE YÖNETİCİ OLARAK DÖNÜYORUM"

Doğan Hakyemez, basketbola başladığı günlere yönetici olarak döndüğünü belirterek, "20 yıl basketbol oynadım. 20 sene de yöneticilik yaptım. Milli Takım, Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen, Galatsaray, Trabzon spor, Antalyaspor şimdi de yetiştiğimi kulübümü bölgeselden yukarılara taşımak için büyük bir gayret sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

DSİ-ERA Spor'da koordinatörlüğüne getirilen Doğan Hakyemez, hedeflerinin bölgesel ligden 1. lige çıkmak olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu proje bugün aniden ortaya çıkmış bir proje değil. 3-4 sene önce Alpay Bey'le DSİ projesi üzerine bir çalışma yapmıştık ve salonun yenilenmesi gerektiğini söylemiştim. Yakın zamanda da 'aynı projeye devam edelim' dediklerinde geldim gördüm ki salon muhteşem hale dönüştürülmüş. Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'ndeki takımımızı inceledim. 1-2 oyuncu takviye yaptık, ileride de 2 takviye yapmak istiyoruz ve bu takımı 2. Lig'e, daha sonra ise 1. Lig'e çıkarmak için büyük bir çalışma içerisindeyiz. İki şeye hayret ettim; günde iki idman yapmamız gerektiğini antrenöre söylediğimde 'yapamayız' dedi. İki antrenman yapılmadan bu zorlukları aşamayacağımızı söyledim ve şaşkınlık içerisinde kaldım. Ancak onun verdiği cevap ben de daha da büyük şaşkınlık yarattı. Takımımızdaki oyuncuların çoğu belki de Türkiye'de hiçbir takımda olmayacak şekilde üniversite okuyor."

"SORUNUN ESAS KISMI ALTYAPI"

"Sorunun esas kısmı altyapı" diye konuşan Hakyemez, "Ben DSİ Spor'da altyapıdan yetiştim. 1 senenin sonunda genç takımla Türkiye Şampiyonluğu kazandık. Bu çok önemliydi. Ertesi sene A takımda oynadım. Altyapıyı mutlaka organize edeceğiz. Eskiden sporcuların boyuna posuna, bacağına bakarak, 'bu basketbolcu olur, futbolcu olur' derdik. Ancak bu durum değişti" ifadelerini kullandı.

ERGÜN ÜZÜCEK: "HEDEFİMİZ 2. LİG'E ÇIKMAK"

Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ergün Üzücek, kulüplerinin başta basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, tekvando, cimnastik, yüzme ve okçuluk olmak üzere 9 branşta aktif hizmet verdiğini belirtti.

Basketbolda futbolda 143, 35 lisanslı, voleybolda 25, teniste 12 ve okçulukta 15 lisanslı sporcu olmak üzere toplam 240 sporcuyla yarışmalara katıldıklarını söyleyen Üzücek, her yıl çeşitli branşlarda açılan yaz ve kış spor okullarına ortalama 500 çocuğun katıldığına dikkat çekti.

ERA Şirket Grubuyla 2011-2012 sezonunda Ankara DSİ ERA basketbol takımı olarak, Erkekler Basketbol 3. Ligi'nde başarılı bir sezon geçirdiklerini hatırlatarak, "2012-2013 sezonunda Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'ne DSİ olarak katılacak takımımız hedefini 2. Lig'e çıkmak olarak belirlemiştir" açıklamasında bulundu.

Açıklamaların ardından imza törenine geçildi ve Doğan Hakyemez'e DSİ-ERA Spor rozeti takıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Doğan Hakyemez 47 Yıl Sonra Yuvaya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement