Dinamo Kiev Rahat Turladı: 3-1 - Son Dakika
Spor

Dinamo Kiev Rahat Turladı: 3-1

Dinamo Kiev Rahat Turladı: 3-1

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçebilmek için mücadele veren Dinamo Kiev, Rapid Wien karşısında rahat galibiyet alırken; PAOK da AZ Alkmaar ile 2-2 berabere kaldı.

13.12.2013 00:45

DYNAMO KIEV 2-1 RAPID WIEN

Gol: Lens (23'), Gesev (28'), Veloso (70') ( Dinamo Kiev), Boyd (6') (Rapid Wien)

Genk'in lider bitirmeyi garantilediği G grubunda Dinamo Kiev ile Rapid Wien ikinci tur vizesini alabilmek için mücadele verdi.

Konuk ekip maça hızlı bir giriş yaptı. 6. dakikada Guido Burgstaller'ın asistini gole çeviren Terrence Boyd, maçı 1-0 Rapid Wien lehine çevirdi. Ancak konuk takımın üstünlüğünün uzun sürmesini istemeyen Ukrayna ekibi, 23. dakikada Vukojevic ile golü buldu ve maça dengeyi getirdi.

Bu golden yaklaşık 5 dakika sonra ise Kiev temsilcisinde bu sefer Ideye şık bir asist yaptı, Gusev ise golü attı. Rapid Wien daha sonrasında beraberlik için fırsat kovalasa da ilk yarı 1-0 Dinamo Kiev üstünlüğü ile sonuçlandı.

İlk yarıyı önce tamamlamanın rahatlığıyla ikinci yarıya başlayan Dinamo Kiev, 71. dakikada Migeul Veloso ile bulduğu gol ile farkı ikiye çıkardı.

Maçı 3-1 kazanan Ukrayna temsilcisi adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

G Grubunda oyanan diğer maçın skoru ise şu şekilde;

THUN 0-1 GENK

PAOK 2-2 AZ ALKMAAR

Gol: Perez (37') (PAOK), Lam (31'), Gorter (71') (AZ Alkmaar)

Avrupa Ligi L grubunda üst tura çıkmayı garantileyen iki ekip liderlik için mücadele verdi.

AZ Alkmaar maça hızlı ataklarıyla başladı. 23. dakikada Steven Berghuis'ın bulduğu önemli pozisyonu değerlendirememsinin ardından konuk ekip golü 31. dakikada Thomas Lam ile buldu. Overtoom'un asistini iyi değerlendiren 19 yaşındaki genç oyuncu Alkmaar'ı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Ancak PAOK'un yanıtı gecikmedi. 37. dakikada hakem ev sahibi lehine penaltı düdüğü çaldı, topun başına geçen Lucas, golü atarak maça dengeyi getirdi.

İlk yarının beraberlikle sonuçlanmasının ardından Alkmaar ikinci yarıya da iyi başlayan ekip oldu. Ataklarıyla PAOK defansını yormaya çalışan Hollanda temsilcisi 71. dakikada penaltı şansı yakaldı. Penaltıda topun başına geçen Gorter avantajı tekrar konuk takım lehine çevirdi.

Maçın bitimine saniyeler kala ise PAOK golü buldu. 90+5'te Lucas'ın asistini iyi değerlendiren Pozoglou maçın 2-2 bitmesini sağladı. Yunan temsilcisi son anda bulduğu bu gole liderlikteki yerini korudu.

L Gubundaki diğer maçın skoru ise şu şekilde;

MACCABI HAIFA 2-1 SHAKHTER KARAGANDY

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Dinamo Kiev Rahat Turladı: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement