Derbi Stresi Tavan Yapınca... - Son Dakika
Spor

Derbi Stresi Tavan Yapınca...

Derbi Stresi Tavan Yapınca...

Kadınlar Euroleague sekizli finalinden kısa bir süre sonra TKBL final serisinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımları, kıyasıya bir mücadeleye girişmiş durumda.

15.04.2012 14:05

Kadınlar Euroleague sekizli finalinden kısa bir süre sonra TKBL final serisinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımları, kıyasıya bir mücadeleye girişmiş durumda...

Fenerbahçe'nin sahasındaki iki maçı kazanarak seride 2-0 öne geçtiği seride, gerginlik had safhadaydı. Özellikle ikinci maçtaki hakem yönetimi, başta Fenerbahçe cephesi olmak üzere basketbolseverleri çileden çıkarttı. Sarı-Lacivertli ekibin tecrübeli isimlerinden Nevriye Yılmaz, 98-93 sona eren ikinci maçın ardından, İsmail Aydın, Alper Özgök ve Turgut Işık'tan oluşan hakem üçlüsüne adeta veryansın ederken, maç bitimi sıcağı sıcağına tepkisini, medya mensuplarıyla, argo sözlerle paylaşması durumu bambaşka bir hale soktu. Gazeteciler için de benzer sözler sarf ettiği iddia edilen Nevriye'nin bu davranışı sonrası takım menajeri Didem Akın araya girdi ve olayların büyümesine engel oldu.

Caferağa'da yaşananlar bununla da sınırlı değildi... Fenerbahçe formasıyla Türkiye'ye adım attıktan sonra dopingli madde kullandığı gerekçesiyle ceza alan ancak daha sonra cezası kaldırılmasına rağmen Türkiye'ye dönüş yapmayan Diana Taurasi, geçtiğimiz Mayıs ayında sürpriz bir kararla, Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray Medical Park ile anlaşmıştı. Bu anlaşmanın ardından ise, Fenerbahçe taraftarı, Diana Taurasi'ye karşı kin beslerken yıldız basketbolcu, her Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park maçında, Fenerbahçe taraftarının hedefindeki isim oldu.

İşte yine böyle bir Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park maçında Taurasi ile taraftarlar arasında, yapılan tezahüratlar sonrası benzer bir gerginlik yaşandı ve Taurasi, biraz da aykırı kişiliğinin verdiği etkiyle profesyonellikten uzak bir hareketle Fenerbahçe tribünlerine el hareketi yaptı. Maç içinde de hakemlerle girdiği diyaloglar, Taurasi'nin tamamı Fenerbahçe taraftarıyla dolu olan Caferağa tribünlerinden en fazla tepki çeken oyuncu olmasına neden oldu.

Şimdi seri Abdi İpekçi'ye taşındı. En az bir maç, Galatasaray taraftarı önünde oynanacak. Gelecek haftasonu futboldaki Galatasaray - Fenerbahçe maçının da olacağı düşünülürse derbi ateşinin ilk kıvılcımlarını, salı ve oynanırsa perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçlarda görmemiz kaçınılmaz olacak.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Derbi Stresi Tavan Yapınca... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement