Dans Sporları Federasyonu Genel Kurulu İptal Edildi - Son Dakika
Spor

Dans Sporları Federasyonu Genel Kurulu İptal Edildi

Dans Sporları Federasyonu Genel Kurulu İptal Edildi

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, 3 Kasım 2012'de yapılan olağan genel kurulu iptal etti.

26.02.2014 15:48

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dans Sporları Federasyonu'nun 3 Kasım 2012'de yapılan olağan genel kurulunu iptal etti.

Genel Kurulun iptali istemiyle Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan iptal davasının bugünkü duruşmasında karar çıktı.

Dans Sporları Federasyonu'nun 3 Kasım 2012 tarihinde yaptığı olağan genel kurula ana statü ile yasa hükümlerine aykırı delege çağrıldığı ve genel kurulun mevcut ana statü hükümlerine göre değil taslak halindeki ana statü hükümlerine göre yapıldığı iddiasıyla açılan davada, mahkeme bilirkişiden de rapor aldı. Bilirkişi raporlarında da olağan genel kurulun usulsüz yapıldığı görüşüne yer verildi.

Davayı Tarz Dans Spor Kulübü ve Gökhan Tuncer adına açan İzmir barosu avukatı Baran Ali Mızrak, mahkemenin verdiği bu kararla 3 Kasım 2012 tarihinde yapılan olağan genel kurulun usulsüz yapıldığının mahkemece de tespit edildiğini ve genel kurulun bu sebeple iptaline karar verildiğini belirterek, mevcut yönetimin meşruluğunu yitirdiğini ifade etti.

Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş da genel kurulun iptalini doğrularken, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Ankara'da 3 Kasım 2012'de yapılan genel kurula tek aday giren Tolga Han Çinkitaş, 107 delegeden 69'unun kullandığı oyun 65'ini alarak başkanlığına yeniden seçilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dans Sporları Federasyonu Genel Kurulu İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement