Cumhuriyetin 100. Yılında Decathlon Gran Fondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı Lansmanı Yapıldı - Son Dakika
Spor

Cumhuriyetin 100. Yılında Decathlon Gran Fondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı Lansmanı Yapıldı

Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenecek Decathlon Gran Fondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı'nın lansmanı Ankara'da yapıldı. Yarış, 10 Eylül Pazar günü gerçekleşecek ve 28 ülkeden 290 sporcu katılacak.

29.08.2023 19:17

HABER: CEREN BALA TEKE - KAMERA: FURKAN ERDEM

Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenecek olan Decathlon Başkent Gran Fondo Amatör Yol Bisiklet Yarışı'nın tanıtımı Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) yapıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran, "Bisiklet dediğinizde Amsterdam diye bir şehir var; nasıl bir bisiklet sevdası var. Hollanda'nın 17 milyon nüfusu var 23 milyon bisikleti var. Her yıl 1 milyon bisiklet satılıyor orada. Trafiğe bakın 100 metrede bir ışık koymuşlar. Trafik ışığıyla insanları bezdirip bisiklet tercih etme noktasına getiriyorlar. Bu anlamda imrendiğim, yakında Ankara olarak da takip edeceğimizi umduğum şehirlerden birisidir. Yakın zamanda Ankara'da da bunlardan bahsedeceğiz" dedi.

Decathlon Başkent Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışı organizasyonunun tanıtımı dolayısıyla ATO'da bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Decathlon Etkinlikler ve İş birlikleri Direktörü Emre Kırmızıtaş, Ankara Esenboğa Havalimanı TAV Genel Müdürü Nuray Demirer, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran katıldı.

Organizasyonun tanıtım sunumunu 78 Event Spor Etkinlikleri Operatörü Ömer Kafkas yaptı.

Buna göre, Decathlon Başkent Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışı, 10 Eylül Pazar günü Ankara'da bir alışveriş merkezinden başlayacak. 28 ülkeden 290 sporcunun katılacağı yarış, 99 kilometrelik uzun parkur ve 50 kilometrelik kısa parkurdan oluşacak.

Bcasın toplantısında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:

"Ankara gerçekten çok kıymetli, üstü örtülü bir hazinedir. Bugüne kadar çok kaldıramadık örtüyü. Bundan sonra bu örtüyü kaldırma gayretindeyiz. Her şeyden önce bir başkent. Savunma sanayisinin merkezidir burası. Sağlık turizmi Ankara için önemli girdi sağlayan unsurlardan. Bir üniversite şehri Ankara. Etrafına bakarsanız bir tarım şehri, bir kültür ve turizm şehri. Ankara kıymetli bir şehir. Biz ticaret yapıyoruz ama bu etkinliklere her şeyden çok ticaret yapanların ihtiyacı var. Zor bir ülkedeyiz. Morale ihtiyacımız var.

"BİSİKLET KULLANMANIN ŞEHRİN EKONOMİSİNE DE KATKISI VAR"

Bisiklet dediğinizde Amsterdam diye bir şehir var; nasıl bir bisiklet sevdası var. Hollanda'nın 17 milyon nüfusu var 23 milyon bisikleti var. Her yıl 1 milyon bisiklet satılıyor orada. Trafiğe bakın 100 metrede bir ışık koymuşlar. Trafik ışığıyla insanları bezdirip bisiklet tercih etme noktasına getiriyorlar. Bu anlamda imrendiğim, yakında Ankara olarak da takip edeceğimizi umduğum şehirlerden birisidir. Yakın zamanda Ankara'da da bunlardan bahsedeceğiz. Yürekten inanıyorum. Şehrin ekonomisine de katkısı var. Dünyanın en güzel işidir bisiklet kullanmak. Zevkine vardıktan sonra vazgeçmek de çok zor. O yüzden böyle bir etkinlikte olmaktan çok mutluyum.

"UNESCO KALICI MİRAS LİSTESİNİN 20'İNCİ ESERİ GORDİON OLACAK"

Çevre noktasında da önemli. ATO da çok duyarlı çevre konusunda. Bu anlamda bu etkinliği çok önemsiyorum. Bundan sonraki yıllarda bu etkinliğin giderek gelişmesiyle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkenin 19 tane UNESCO kalıcı miras listesine giren eseri var. Ankara'mızın hiç yoktu ama 20'inci eser inşallah Gordion olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da işin içinde."

"TÜRKİYE'DE BU TARZ BİSİKLET YARIŞLARININ İLERLEMESİNİ İSTİYORUZ"

Decathlon Etkinlikler ve İş birlikleri Direktörü Emre Kırmızıtaş da şunları aktardı:

"Decathlon olarak temel amacımız Türkiye'de 43 mağazamız ile sporu sevdirmek. Bu noktada sadece spor ürünleri değil, etkinlikleriyle de faaliyet gösteriyoruz. Sporun insan sağlığına, doğaya katkılarını zaten biliyoruz. Bu yıl; Başkent Granfondo'nun isim sponsoru olarak yer alıyoruz. Farklı şehirlerde de yapmak gibi bir amacımız var. Ayrıca Türkiye'de de bu tarz bisiklet yarışlarının ilerlemesini istiyoruz."

Lansman, toplu fotoğraf çekimi ve bisiklet sürüşü ile sona erdi.

Cumhuriyetin 100. Yılında Decathlon Gran Fondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı Lansmanı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cumhuriyetin 100. Yılında Decathlon Gran Fondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı Lansmanı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement