Çukurova Sporda Söz Sahibi Olmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Çukurova Sporda Söz Sahibi Olmak İstiyor

Çukurova Sporda Söz Sahibi Olmak İstiyor

Türk sporuna önemli sporcular yetiştiren Çukurova yöresi, futbolda Spor Toto Süper Lig hariç, basketbol ve hentbolda üst liglerde temsil ediliyor.

30.11.2013 11:20  Güncelleme: 11:25

VOLKAN KAŞİK - Türk sporuna önemli sporcular yetiştiren Çukurova yöresi, futbolda Spor Toto Süper Lig hariç, basketbol ve hentbolda üst liglerde temsil ediliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, PTT 1. Lig'de 3, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 5, Hentbol Süper Lig'de 2 takım ile temsil edilen yörede çeşitli branşlarda üst liglerde daha da başarılı olmak için mücadele ediliyor.

Başta A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim olmak üzere çok sayıda sporcuyu yetiştiren Çukurova yöresinde, Mersin'de 20-30 Haziran'da gerçekleştirilen 2013 Akdeniz Oyunları sayesinde kazandırılan yeni tesisler ile daha çok kişinin Türk sporuna kazandırılması hedefleniyor.

Bugüne kadar yetiştirdiği gerek profesyonel gerek amatör sporcularla Türk sporuna önemli katkılar sağlayan yöredeki spor takımları, ulusal ve hatta uluslararası alanda daha da başarılı olmak için çabalıyor.

Yöreyi kapsayan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illeri sporda söz sahibi olabilmek çalışırken, bu iller arasında Mersin ve Adana ön plana çıkıyor.

Adana'nın köklü takımlarından olan ve 1940'da kurulan Adana Demirspor ile 1954'den bu yana yeşil sahalarda mücadele eden Adanaspor kentin en önemli takımları arasına yer alıyor. Her iki takım da PTT 1. Lig'e kenti temsil ederken, 29 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkan ve geçen sezon Süper Lig'den düşen Mersin İdmanyurdu yine aynı ligde yer alıyor.

Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde ise bölgeyi Adana İdmanyurduspor temsil ediyor.

Basketbolda başarı yüksek

Futbolun haricinde yörede basketbolda da önemli bir yükseliş yaşanıyor.

Beko Basketbol Ligi'nde sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi mücadele ederken, Kadınlar Basketbol Ligi'nde ise Adana BOTAŞ, Ceyhan Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Homent Antakya Belediyesi olmak üzere yöreden 5 takım bulunuyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde bulunan 5 takımdan Ceyhan Belediyesi hariç Adana BOTAŞ, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Homend Antakya Belediyesi takımları aynı zamanda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ülkemizi temsil ediyor.

Grup mücadelesi veren takımlar kupada başarılı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Hentbolda iki takım var

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde ise Çukurova yöresi Mersin Hentbol ve Çukobirlikspor takımlarıyla temsil ediliyor.

Mersin Hentbol takımı Erkekler Süper Lig'de mücadele ederken Çukobirlikspor ise bu sezon süper lige "merhaba" dedi.

Osmaniye Gençlik ve Spor Kulübü hokey takımı ise Salon Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde mücadele ediyor. Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da Osmaniye'nin yetiştirdiği önemli sporculardan.

Futbol, basketbol, hentbolun yanı sıra atletizmden yüzmeye, badmintondan okçuluğa, muay thaiden kano ve küreğe kadar farklı spor dallarında gelişimi sürdüren yöre, sporda daha da çok söz sahibi olmak istiyor.

Gençler spora yönlendiriliyor

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin önemli bir spor kenti olduğunu söyledi.

Türk sporuna çok sayıda sporcu kazandırdığını anlatan Hadi, daha çok kişiyi spora yönlendirmek ve kazanmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Adana'da futbol, basketbol, atletizm, yüzme, voleybol, hentbol, jimnastik gibi 61 branşta 130 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu anlatan Hadi,  "Antrenörlerimiz ve il temsilcilerimiz okullarda sürekli taramalar yaparak gençleri spora kazandırıyor" dedi.

Şehrin PTT 1. Lig'de 2, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2, Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 1 takımının bulunduğunu hatırlatan Hadi, "Bu takımlarımız kentin spor kimliğine önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca voleybol, masa tenisi, atletizm ve Uzakdoğu sporlarında uluslararası dereceler elde eden sporcularımız da var. Kentimiz spor alanında her geçen gün kendini geliştiriyor" diye konuştu.

Hadi, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamındaki kano ve kürek yarışlarını gerçekleştirildiği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Seyhan Baraj Gölü Kano ve Kürek Tesisleri'nin uluslararası standartlarda olduğunu da sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çukurova Sporda Söz Sahibi Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement