Çözüm Ranocchia! - Son Dakika
Spor

Çözüm Ranocchia!

Çözüm Ranocchia!

Albert Riera ve Nordin Amrabat'tan sonra Dany'yi de göndermeye hazırlanan Galatasaray, Roberto Mancini'nin isteği ile defansa Andrea Ranocchia takviyesi yaptı.

29.01.2014 09:31

Ayrılık çok yakın!

Galatasaray yönetimi, Roberto Mancini'nin yolunu gözlediği stoperi, Çizme'de buldu. Wesley Sneijder'in önerdiği John Heitinga'yı veto eden İtalyan teknik adam, yönetime Cagliari'den David Astori, Sao Paulo'dan Rhodolfo ve bir dönem çalıştırdığı Inter'in formasını giyen Andrea Ranocchia'nın isimlerini vermişti.

Geçen hafta Manchester United Menajeri David Moyes'in İtalya'ya giderek izlediği Astori'nin fiyatı tavan yapınca, Alex Telles'in Gremio'dan takım arkadaşı Rhodolfo'nun bonservisini elinde bulunduran Sao Paulo'nun kapısını çalan Aslan, "Rhodolfo'yu kiralık vermiyoruz ancak 6 milyon euro bonservis ücreti karşılığı bırakabiliriz" yanıtını aldı. Ranocchia için ise Borussia Dortmund'un devreye girdiği ve 25 yaşındaki stoperi bonservisi ile almak üzere olduğu haberi gelince umutsuzluğa kapılan yönetimin imdadına yine Mancini yetişti.

Tulun'un görevi değişti

İtalyan teknik adam, hemen 2004-2008 arası çalıştırdığı ve üç İtalya şampiyonluğu yaşattığı Inter'den eski dostlarını aradı. Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebilme şansı bulunan Ranocchia'yı kiralık olarak istediğini ve sezon sonu Dortmund'un ödemeyi vaad ettiği rakamdan daha fazlasını ödeyebileceklerini aktaran Mancini'ye İtalyan yöneticilerin yanıtı olumlu oldu ve Ranocchia satın alma opsiyonu ile sezon sonuna kadar kiralandı.

2009 yazında Bari'ye imza atarak Serie A kariyerine başlayan Ranocchia, bir yıl sonra İnter'in yolunu tuttu ama sezonu kiralandığı Genoa'da tamamladı. Sonrasında Inter'in değişmezi olmayı başardı, İtalya Milli Takımı'na yükseldi. Bu yıl 3-5-2 dizilişi ile sahaya çıkan Inter'in 14 lig ve 2 İtalya Kupası maçında 1423 dakika şans bulan 25 yaşındaki stoper iki gole imzasını attı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Çözüm Ranocchia! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement