Celtic Rekora Koşuyor - Son Dakika
Spor

Celtic Rekora Koşuyor

Celtic Rekora Koşuyor

Glasgow Rangers'ın alt liglere düşüşü ile İskoçya Liginde rakipsiz hale gelen Celtic, kalesini uzun süre kapatarak bir rekoru zorluyor.

04.02.2014 16:07  Güncelleme: 16:10

İskoçya Premier Ligi'nde en yakın rakibi Aberdeen'in 21 puan önünde adım adım şampiyonluğa giden Glasgow takımı Celtic, aynı zamanda önemli bir rekoru da zorluyor, ligde 23 kasımda Aberdeen'i 3-1 mağlup ettiklerinden beri gol yemeyen, gol yedikleri tek resmi maç, Şampiyonlar Ligi'nde 6-1 mağlup oldukları Barcelona maçı olan yeşil-beyazlılarda, kaleci Fraser Forster ve defans hattı adeta rakiplere golü unutturdu. 23 kasımdan beri oynadığı lig maçlarında 27 gol atan Celtic, aynı zamanda bu dönemde, İskoç FA Cup'ta karşı karşıya geldiği Hearts'ı da 7-0 mağlup etmişti. Celtic, önümüzdeki pazar günü aynı kupada, ligdeki takipçisi ve kendisine gol atabilen son takım olan Aberdeen ile Celtic Park'ta karşı karşıya gelecek.

2008-09 İngilere Premier Ligi'nde kalesini 1311 dakika boyunca gole kapatarak lig rekorunu elinde bulunduran Edwin van der Sar'ın unvanına göz diken Celtic defansının flaş isimlerinden, 22 yaşındaki Van Dijk, unvanın kendisi gibi bir Hollandalı olmasının onu gururlandırdığını, aynı zamanda her maç için biraz daha fazla motive ettiğini açıkladı. Celtic, Aberdeen maçında yediği golden itibaren ligde 1035 dakikadır gol yemedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Celtic Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement