Çaykur Rizespor: "Transferde 5 Oyuncu Alacağız" - Son Dakika
Spor

Çaykur Rizespor: "Transferde 5 Oyuncu Alacağız"

Çaykur Rizespor: "Transferde 5 Oyuncu Alacağız"

– PTT 1'inci lig'i ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Engin Korukır, devre arasında en az 5 oyuncu transfer edeceklerini açıkladı.

04.12.2012 16:29

– PTT 1'inci lig'i ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Engin Korukır, devre arasında en az 5 oyuncu transfer edeceklerini açıkladı.

"EKSİKLERDEN KAYNAKLANDI"

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sportif direktör Oğuz Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Engin Korukır, üst üste kaybedilen puanların takımındaki eksiklerden kaynaklandığını söyledi. Son 5 haftada kaybettikleri puanlardan dolayı önemli bir avantajı da kaybettikleri ifade eden Engin Korukır, şöyle konuştu:

"TALİHPSİZLİKLER YAŞADIK"

"5 maçlık periyotta 3 beraberlik, 2 de yenilgi aldık. Kimin ne zaman kimi yeneceğinin belli olmadığı bir ligdeyiz. Ancak elinize geçen fırsatları kaçırmamanız gerekiyor. Geldiğim günden beri sakatlıklar konusunda mazeret göstermedim ama büyük talihsizlikler yaşadık. Bu da mazeret değil. Olmaması gereken puanlar kaybettik. Tek tesellimiz rakiplerimizin de puan kaybetmesi. Şampiyonluğa oynayan takımın, ne kadar eksik olursa olsun avantajlarını değerlendirmesi gerekirdi. Çok önemli oyuncular sakat, cezalı ve formsuz olabilir ancak diğer oyuncuların da buna katkı sağlaması lazım."

"HER DÜŞÜŞÜN BİR ÇIKIŞI OLUR"

Çok çalışmakla yeteneğin kazanılamayacağının altını çizen Engin Korukır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir teknik direktör takımdaki her oyuncusunu kazanmak ister. Ben de bunu yapıyorum. Takımda iyi oyuncularım var ve onlara güveniyorum. Çünkü bu kadroyla gitmek zorundasın. Sezon başında belirlediğimiz puanın altındayız. Sezon başında barajı yakalamıştık ama son 5 haftada kaybettiğimiz puanlarla barajın altına düştük. Şimdi önümüzde ilk yarıda onayacağımız 3 maç kaldı. Bu maçlardan kayıpsız çıkmak zorundayız. Son haftalarda aldığımız sonuçlarla bir düşüş dönemindeyiz. Her düşüşün bir çıkışı vardır. Düşüşleri her takım yaşar, bizde yaşıyoruz. Ancak düşüş dönemi 10 hafta olursa o zaman ben de teknik direktörlük görevimi bırakırım. Eğer düşüşü engellemiyorsan bunu yaparsın. Rizespor olarak ta bu dönemi atlatıp çıkışa geçeceğiz. Bun şunu net bir şekilde söylüyorum; bir futbolcu, formsuz ve sakat olabilir. Ama benim oyuncularım bu ligin en namuslu futbolcularıdır. Hepsi kaliteli, 10 numara."

KALU'DAN UMUT IŞIĞI

Çaykur Rizespor'un sahasında Şanlıurfaspor ile oynadığı maçın ilk yarısında attığı golden sonra rakibinin darbesiyle sakatlanan Uche Kalu'dan iyi haber geldi. Maçtan sonra İstanbul'da MR'ı çekilip muayene edilen Uche'nin sol diz adalesinde ödem oluştuğu tespit edildi.

"OYNAMA İHTİMALİ VAR"

Yeşil mavili takımın Sportif Direktörü Oğuz Aydın, Uche'den iyi haberler aldıklarını açıklarken şöyle konuştu:

"Dizinde darbeden kaynaklanan ödem var. Ankaragücü maçında oynama ihtimali bulunuyor. Tedavisine İstanbul'da devam ediliyor. Hata sonuna kadar tedavisi yoğun bir şekilde sürecek. Yine Şanlıurfaspor maçında sakatlanan Hakan'ın durumu kritik. Sakatlığı ciddi ve daha uzun sürecek gibi görünüyor. Mesut'un durumu ise iyi."

"JALLOW 2'NCİ DEVREYİ DE KAPATABİLİR"

Ousman Jallow'un durumu hakkında da bilgi veren Oğuz Aydın, "Jallow, ilk yarıyı kapattı. Dizinde sıkıntı var. Belki 2'inci devreyi de kapatacak. Durumunun ne olacağı belli değil" diye konuştu.

FOTOĞRAF - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Çaykur Rizespor: 'Transferde 5 Oyuncu Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement